dostum dün yada önceki gün bir yorum yapmıştım, geçtiğimiz hafta 2 gün motorum ile ilgileneyim dedim ve ilk günüsü 3 ayrı motosikletçi de tepem attı sonra ertesi gün başka bir motosiklet tamircisinde tepem attı..
bir şey diyim mi, yazık bize :/ valla bize yazık, 2. günü gittiğim son motosiklet tamircisin de artık iyice kızdım sinirden köpürüyorum, babamı aradım telefondan ve "bunlarda esnaf şimdi dimi, kurşuna dizmemek için kendimi zor tutuyorum" diye veryansın ettim, ne yapacağımı bilemedim, tabi olması gereken şey o insana ibretlik bir ceza vermekti ama bunun için bir bahanem yok.
lanet olası adam dükkanından bir malzemeyi kullanmama izin vermedi diye bir şey yapamazdım, ama bir değil iki değil hepsi mi böyle olur?
daha önce yaşadıklarım;
1- eski scooter motorumun arka varyatör sıfır değişti 90 lira, bando marka kayış takıldı 30 lira, ayak marşı dişlisi değiştirildi 30 lira, silindir piston değişti 200 lira.
toplamda 350 kağıt verdim, yani 290 verdim de 60 lira borç.
1- bir gün merakımdan söktüm baktım, -varyatör sıfır değil çıkma takılmış, -kayış püskülleri sarkıyordu o derece eski yani değişmemiş, -ayak marşı dişlisi kaynak yapılmış yani değişmemiş, allah bilir silindir piston da değişmemiştir, sadece segman atıp yağ koymuştur...
bu 2014 yılında yaşadığım ilk motosikletçi kazık tecrübemdi ve zaten o 60 lira borcumu vermeyip birde üste para istemiştim tamirciden...
.........
esnaf esnaf değil, ne yapacağız bilemiyorum...