aşure tarifi bedavaya mı verilecek sandınız?
Elimi çabuk tutayım da hemen bir makine alayım.Otomobile geldiyse motora da eli kulağındadır o zaman.![]()
satış fiyatı 119.700 tl ile 150 bin tl arası olan araçlar %50 ötv den %45 e düşecek (Yüzde 3.4 lük düşüşe tekabül ediyor). satış fiyatı 225 bin tl ile 245 bin tl arası olanlar %60 ötvden %50 ötv ye düşecek (yüzde 6.3 lük düşüşe tekabül ediyor). 245 bin tl üzeri olanlar ise %60dan %80 ötv ye yükselecek (yüzde 12.36 yükselişe takabül ediyor).
"Yat, kotra, tekne alımı üzerinden ödenen %8 oranındaki ÖTV herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın %0'a indirildi. Daha önce yat ve kotra alımları üzerinden ödenen %18 KDV %1’e indirildi."
Bu olay uzerinde bir gelisme var mi acep? Hayir, alan aldiysa arttirsalar ya artik?![]()
Hala bu iktidardan medet umanlara Allah akil fikir versin...
Teknelere kolay kolay vergi veremezler çünkü onlar kümesdeki kazlar değil. Tekneler dünyanın her yerine gidebilir haldeler, haliyle vergisi en düşük ülkenin sistemine kaydedilip oranın bayrağını kullanıyorlar. Zaten 2. el tekne ithalatı yasak, ama bir tekne araba gibi 10-20 yıl ömürlü değil, 50-100 yaşında tekneler dünya turu yapabiliyorlar, bir de her ne kadar seri üretim olanları da olsa da en seri üretim markanınkiler bile yine kişiye özel tarzda üretiliyor, arabalardaki gibi seri üretim tekne işinde yok. Hele büyük yatlar tamamen kişiye özel birer adet şeklinde üretiliyor. Yani tekne almaya niyetlendiniz, bütçeniz de bir sıfır yerli otomobil kadar, bulduğunuz ikinci el tekneyi ithalat işlemi yapmanız yasak, mecburen oturma izniniz olmasa da şirket kurup onun üzerine kaydettirebileceğiniz bir ülkeye kaydettirmeniz gerek. sıfır teknelerde de bu imkan var, hatta bazı ülkeler bu işi intetnet üzerindne halledilecek şekilde kolaylaştırmışlar, yıllık vergi de çok düşük, haliyle burokrasi ve vergi ile uğraşmamak için tekneyi bu şekilde kayıt yaptırırsınız.
Teknelere satılan mazotun ötv'sinin az olmasını da bu şekilde açıklayabiliriz, kümesteki rahatça yolunacak kazlar değiller, açık denizde rus tankerlerinden çok ucuza mazor alabilecekken neden kıyıdan alsınlar ötv düşük yapıyorlar ki bir kısmı bununla uğraşmasın alabileceğimizi alalım diyorlar sanırım. Tekneler arabalar gibi litre hesabı ile değil ton hesabı ile mazot aldıkları için durum böyle.
Ekleme yapayim, bircok yatin arkasinda bagli liman adini gorursunuz. Neden bir cok tekne Delaware yazar sizce? Tamamen vergi![]()
konuyla alakasız ama, çevirmede ceza yemiyeceğim 250r için bir egzoz önerisi olan var mı.
susturucu varken en son ceza yemiştim. sessiz birşey istiyorum artık![]()
Zam sadece belli bir fiyatın üzerindeki ithal araclara , yerli araçların ÖTV si ne ise indirim geldi..bu düzenleme ile yerliye teşvik amaçlanmış ama Passat sınıfı bir üretim TR de yok , bir nevi cari açığı hortlatıyorsunuz büyük arabalara binmeyin demişler..