ya ben şu fotoğrafı gördükçe acayip çıldırıyorum. bir kaç haber sitesinde okuduğuma göre jip sağ şeritte ilerken aniden duruyor, motosiklette manevra yapıyor fakat vurmaktan kaçamıyor. şimdi ben kazadan yarım saat öncesin de aynı yoldan geçtim. dicem ki trafik vardı ani fren yaptı. yoktu arkadaşım trafik orda bomboş yoldu. ne yaptın, son anda sapağı kaçırmamak için aniden frene mi bastın arkana bakmadan ? başıma geldi çünkü bir hanım efendi sağolsun taralı alandan son anda sapağa atlayıp benim neredeyse ölmeme, alalı 1 ay olan motorumun da pert olmasını sağladı. hadi diyelim ki bu senaryo yanlış, a be arkadaş! neden sağ veya herhangi bir şeritte aniden yavaşlarsın ki ? benim yaptığım kazada da kadının dediği şey neydi biliyomusunuz ? bana ( yandex son anda daha kısa bir rota oluşturdu, bende geçerim sandım ) dedi. olan tabi ki motosiklet kullanıcısına oluyor her zaman olduğu gibi.
kimse kusura bakmasın arkadaşlar, ben cinsiyetçi bir insan değilim, aksine sonuna kadar eşitlik taraftarıyım. ama bazı şeylerde kadınların hakikaten yeteneği sıfır. bunu diyince de bana kadın rallici, otobüs şoförü felan gösteriyorlar. ben kullanamaz demiyorum ki. araç kullanmakta ne var. artık çoğu araba otomatik gaza, frene bas, direksiyon çevir araba gidiyor zaten. ama işte araba kullanmak bu değil ben bunu söylediğim de bunu idrak edemiyorlar.
belki burda da linç yiyeceğim ama tekrar söylüyorum üstüne basa basa. kadınların ( hepsi olmasa da büyük çoğunluğu ) araç kullanma yetisi düşük. en basit örneği kendi patronum da görüyorum. 1991 senesin de ehliyet almış, yıl olmuş 2020, hala çarpışan araba gibi araba kullanıyor.
allah ramhet eylesin, çok üzücü.
kaza nasıl oldu bilmiyoruz.
ama üstteki fotoğrafa bakarsak emniyet şeridinde duran bir arabaya arkadan çarpmışlar gibi duruyor.
bu yolu sabah akşam gidip geliyorum. bu yolda evet emniyet şeridine giriyoruz. ama motosiklet kullananların %90'ı emniyet şeridinde nasıl gidilmesi gerektiğini bilmiyor. bu kaza akşam üzeri olmuş. muhtemelen bu araba emniyette duruyordu, emniyet şeridinden giden bu arkadaş yine muhtemelen 100-120 km/h ile gidiyordu ve akşam üzeri güneş tam karşıdan geldiği için arabayı seçemedi veya seçtiğinde herşey çok geçti...
her gün otobanda işe gidip geliyorum.
emniyet şeridinde gidilecekse çok dikkatli ve yavaş gitmek gerekiyor. esenyurttan bostancı'ya kadar tüm motorcular benim yanımdan geçip gidiyor. hepsi beni solluyorlar.
neden ?
çünkü hızlı gidiyorlar.
çünkü emniyet şeridinde bir aracın duracağını düşünmüyorlar.
çünkü emniyet şeridine bir ambulans'ın gireceğini düşünmüyorlar.
çünkü emniyet şeridine bir polisin girebileceğini düşünmüyorlar.
çünkü emniyet şeridinde başka motosikletlerin gideceğini düşünmeden lap diye şeride dalıp seni ve kendisini tehlikeye atıyorlar.
çünkü emniyet şeridini tamamen kendilerinin sanıyorlar.
en sağ şeritte arabalar 20-30 km hızla giderken motosiklet sürücüleri 90-100 ile gidiyorlar. bak arabalar durduysa veya durmaya yakın hızla gidiyorlarsa ve sen 90-100 km hız ile gidiyorsan; o duran trafikten aniden biri emniyete dalarsa kaza yaparsın. hiç bir şekilde kurtarma ihtimalin yok. ve o kazada eğer hayatta kalırsan suçlu sen olursun, bu çok net. çünkü emniyet şeridi yasak bir şerittir. adam ''başım döndü kendimi kötü hissettim o yüzden emniyet şeridine girdim ve durdum'' dese yırtar. emniyet şeridi bu yüzdendir çünkü. sürekli gitmek için değil.
ulan 60-70 le gittiğim için diğer motorculardan sellektör, korna yiyorum ben. ulan geri zekalı; trafik tıkanmış araçlar yavaş yavaş gidiyor, sen 90 la gidip ne kazanacaksın ? nereye yetişmeye çalışıyorsun. biri aniden çıksa önüne veya dursa öldün işte bu kadar kolay..
kimse kusura bakmasın.
emniyet şeridinde nasıl gidileceğini bilmiyorsan ölürsün, net.