geçen hafta babam çok tehlikeli bir kaza atlatmış,
kazayı şöyle anlattı: D-100 yolunda 130 km hız ile giderken ileride tali yol bağlantısında bir araba görmüş ama arabanın birden önüne atlayacağını bilememiş... 130 km hız ile anlık bir karar verip kaçış manevrası yapmış, bariyerlere sürtme payı ile arabanın yarısı çimende yarısı yolda olarak kurtulmuş o kazadan...
insanlar mallaşmış, trafikte gereksiz yere öndeki aracın dibinden seyir ediyorlar, sapağı kaçırınca ani manevralar yapıyorlar, başka bir yola bağlanırken hiç etrafına bakmadan dalanlar oluyor... muz cumhuriyetinde her şey olabilir, ben korna kullanımını arttırdım, farkındalık için ve milleti uyandırmak için bunu gerekli görüyorum..
sürücü uzun süredir direksiyon başındadır ve artık dikkati dağılmaya başlamıştır, ben bir aracı sollamadan önce yada bana tehlikeli yaklaşan araçlarda 2 kısa korna yada bazen duruma göre 5 tane falan dıt dıt dıt dıt dıt şeklinde korna çalıyorum...
tek ve uzun korna basmak insanları kızdırır ama çok kısa ve tekrarlı kornalar uyarma anlamına gelir ve milleti boşu boşuna germemiş oluruz.. ve ola ki ileride araba almak ister isem etrafına koruma demirleri yapacağım ve geniş lastikler olacak, tank gibi rahat rahat süreceğim, isteyen taksi yada motosiklet çarpabilir...
mesela bakın bu ön koruma demiri güzel görünüyor. aracımın etrafına mat siyah koruma demiri yaptıracağım... fakirlik yüzünden olmuyor ama ileri de belki olursa "Pickup truck" seviyorum ben, öyle bir şey alırsam extra yakışıklı olur.