Bu tip 5-10 km hata payları mühim değil, çok fazla farketmemiş. Ben ömürlük gezerim diye düşündüğüm ilk motorumda kadranda 132 yazarken Gps verisinin 109 olduğunu farkettiğim hafta o motorumu satmıştım.
Bence de sonuçlar fena değil, aracımda da benzer bir sapma var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------
selam yaşım 50 bir heves ettim hayatımda ilk defa motor kullanmaya bu amaçla honda cb 125 f başlangıç motoru diye aldım .ehliyete yazıldım eğitim görüyorum motorumu arasıra trafiğin olmadığı saatlerd cesaret edip çıkarıyorum .böylelikle aranıza katılmış oldum .
Hayırlı olsun. kazasız belasız ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
İlk Uzun yol tecrubem.
Bayramı fırsat bilerek 2 uzun yol yapma şansım oldu.
1- 30.07.20 Tuzla - Düzce , 01.08.20 Düzce - Tuzla
Yola bayram trafiğinde çıktığımdan motosikletin ne büyük bir nimet olduğunu bir kez daha anladım.
185 km yol tem'in bazı bölümlerinde emniyet şeridi olmaması, olsa da arabalar tarafından dolu olması nedeniyle 3 saat sürdü.
Dönüş yolu ise yine otoyol kullanılarak gerçekleştirildi. sürekli tam gaz ve molasız olarak gerçekleşti. motorda en ufak şişme, çok ısınma emaresi olmayınca 2. yolculuğa cesaret verdi. trafik seyrekti, beni öldürmeye istekli kimse ile karşılaşmadım.
2- 02.08.20 Bahçeşehir - Assos, 03.08.20 Assos - Tuzla
395 km gidiş yolunda otoyol ile başlandı, kınalı çıkışından çıkılarak tekirdağ'a devam edildi. malkara'da ve keşan'ı biraz geçtikten sonra mola verildi. geliboludan feribot ile lapseki'ye geçildi (10tl)ayvacık'da verilen son sigara molası sonrasında kadırga koyunda yolculuk tamamlandı. 05:45 de başlanan yolculuk 11:30 da tamamlandı. erken çıkmanın ve güzel havanın etkisiyle gaz elcik hep sondaydı. genelde 5. vites yeterli geldi, nadiren 4. vitese düşmek gerekti. yokuşlarda ve düz yolda CB125F üzerine düşeni yaptı ve hiç trafikten kopma, yavaş kalma gibi problemler yaşatmadı.
420 km dönüş yolunda güzergahımız, altınoluk, edremit, balıkesir, bursa, gemlik ve topçular vapur (30tl)iskelesinden eskihisar, gebze şeklinde gerçekleşti. edremit balıkesir yolu dağlara sardığından sürekli vites değiştirmek zorunda kaldım, bir kaç kez 3. vitese düşmek zorunda bile kaldım. 50-60km ile yokuş çıkmak hem beni hemde hondayı zorladı. gemlik tarafında da benzer zorluklar yaşadık. bir kere kamyon sollamaya çalışırken yokuş başladı, sollamak çok uzun sürdü. 3 şeritli yolun orta şeridini 3 dakika gibi bloke ettim. arkamda bulunan gümüş renkli bursa plakalı peugeot partner kullanıcısı bu zulme dayanamayarak soldan bemimle aynı hizaya geldi ve üzerime doğru yaklaşarak beni henüz geçtiğim aracın önüne doğru geçmeye zorladı. Böyle şeridi bloke edenlere haddini bildiren ve ölümle karşı karşıya getiren arkadaşımı dosta güven düşmana korku salan davranışından dolayı kutluyorum.
yolculuk başka bir sıkıntı yaşanmadan 07:30 da başlayıp 16:00 da tamamlandı. yol, parlayan güneş, düşük hız ve sık mola ihtiyacı nedenleriyle oldukça uzun sürdü.
Yolculuk toplam yakıt tüketimi 2,81 lt/100km olarak hesaplanmıştır.
Tekeriniz düz bassın.