Motosikletlerde dogru bilinen yanlislar

Yokuş aşağı kontak kapalı boşta giden fetö mensubudur. dış güçlerin maşası, emperyalist sistemin saç ayağıdır.

Bizde arabalar dahil kimse şerit çizgisini takip etmez, herkes yarış çizgisini takip eder.

Bu forumdaki insanlar neden sürekli birilerini linç etme ezme hor görme eğilimindeler.benim Türkçe veya İngilizce kullanmamdan sanane kardeşim. Adamlar illa bi yerden gömme peşinde
İnci sozluk daha samimi geliyor artik bu forumdan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok dik yokuş aşağı boşta gitmek tehlikelidir , tutki benzin bitti vs boşta gitmek zorunda kaldın kontağı açık tut ki fren lamban yansın , yeni nesil motorlarda da ABS çalışsın..

Simdiki motosikletim kontagi kapatsam bile belli bir hizin altina inene kadar calismaya devam ediyor!!! Muhtemelen ABS'yi aktif tutmak icin diye oldugunu tahmin ediyorum...

Simdiki motosikletim kontagi kapatsam bile belli bir hizin altina inene kadar calismaya devam ediyor!!! Muhtemelen ABS'yi aktif tutmak icin diye oldugunu tahmin ediyorum...

Ride by wire motorlarda yazdığın gibi vitesde motor hareket halinde iken kontak anahtarını kapasanızda stop etmiyor , Ducati Multi de denemiştim aynı şekilde stop etmiyor..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yanlış: Kullandığın motorun marka,model,hacmi ve rengi ne olursa olsun mutlaka çevrende birinin komşusu, amcaoğlu, yeğeni ilk motor olarak o marka,model,hacim ve renk motorla başlamış olup bir yerlere patlamış, mucize eseri sağ kalmış ve motosiklete tövbe etmiştir.

Doğrusu: Hadi len ordan.

Motosikleti
Honda CBF 250
Yanlış: Kullandığın motorun marka,model,hacmi ve rengi ne olursa olsun mutlaka çevrende birinin komşusu, amcaoğlu, yeğeni ilk motor olarak o marka,model,hacim ve renk motorla başlamış olup bir yerlere patlamış, mucize eseri sağ kalmış ve motosiklete tövbe etmiştir.

Doğrusu: Hadi len ordan.

Yanlış: Gençken bizde Java yada MZ e binerdik, bunlar motor mu ? Tek teker İzmir'e kadar giderim.

Doğru: Bisiklet sürmeyi dahi bilmiyor. Debriyajı ön, sağ maneti arka fren sanıyor.

Motosikleti
D400
halbuki debriyaj arka fren :D

böyle durduruyorum ben motoru :queen:

images

WD40 ve benzerleri Barkın Bayoğlu'nun önerdiği gibi önüne gelen yere sıkılmaz, yanlış bir bilgidir. Sadece vida/somun gevşetmek ve paslanan yerleri yumuşatmak için kullanılır. "Paslanmasın diyerek" gereksiz vida/somunlara sıkarsanız zaman içinde titreşimle gevşemelerine ve ayar tutmamasına neden olabilirsiniz.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Nereye bakarsan oraya gitmezsin!
Geçen kaldırimda yürüyen afrikalı bir hatun geçen yazdan beri moda olan kıçının ancak yarısını kapayan bir şortla kırıtıyor. Ben de oraya kitlenmişim. Oraya gitmediğim gibi önümdeki trafik durmuş az daha arabanın birine bodoslama giriyordum. :)
Kafayı tam zamanında çevirdim ve durabildim.
Kafayı tam zamanında çevirmemin sebebi engin tecrübelwrim falan değil ha.
Hatunu geçmiştim yani görülecek bişey kalmamıştı. :)
İşin kötüsü bu şortlar fena halde moda.
Bir yere patlamadan şu yazı bi atlatsak!

Eleştirmemden sanane deme hakkım var mı?
Ben eleştirilere acigim dedigimi hatirlamiyorum beni kafana gore elestiremezsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------

WD40 ve benzerleri Barkın Bayoğlu'nun önerdiği gibi önüne gelen yere sıkılmaz, yanlış bir bilgidir.
Sadece vida/somun gevşetmek ve paslanan yerleri yumuşatmak için kullanılır. "Paslanmasın diyerek" gereksiz vida/somunlara sıkarsanız zaman içinde titreşimle gevşemelerine ve ayar tutmamasına neden olabilirsiniz.
Disklere sikanlara ne demeli 😂

yanlış : hiçbir suretle virajda frene basilmaz!

doğru :eek:n frene tecrubeniz yoksa ellemeyin. arka fren dengeleme maksatli tatli basilabilir. ozellikle yüklü durumlarda kullanilir. goldwing benzeri touring sürücülerinin kullandigi bir tekniktir

Nereye bakarsan oraya gitmezsin!
Geçen kaldırimda yürüyen afrikalı bir hatun geçen yazdan beri moda olan kıçının ancak yarısını kapayan bir şortla kırıtıyor. Ben de oraya kitlenmişim. Oraya gitmediğim gibi önümdeki trafik durmuş az daha arabanın birine bodoslama giriyordum. :)
Kafayı tam zamanında çevirdim ve durabildim.
Kafayı tam zamanında çevirmemin sebebi engin tecrübelwrim falan değil ha.
Hatunu geçmiştim yani görülecek bişey kalmamıştı. :)
İşin kötüsü bu şortlar fena halde moda.
Bir yere patlamadan şu yazı bi atlatsak!

Abi karışmak bizim haddimizie degil ama carsida falan 5 kişiden 4u kici basi acik geziyor

aslında motoru ısıtmaktan kasıt piston segman ve silindir gibi yerlerde motorun minimum yağ filmi kalılığınına çıkmasına imkan tanımaktır.yani yağ filmi mükemmel olmadığı zaman segmanların silindire 1500-1600 devirde mi sürtmesini isteriz tabi ki 4000 5000 değil.he şu da var yağ filmi öyle hemen kaybolcak bişey değil ama bi 15 sn beklemek bence en iyisi

F54

kontra diye bişey yoktur diyen vermeyi bilmeyendir
gerçekten kontra vardır verebilirsen güzel viraj dönersin :)

motorda kalkış yaparken sağa döncem mesela. gidonu sağa çeviriyom sağa gidiyo
orada kontra yaparsam sola giderim :D :D

Bu konuda haklısınız fakat gidon kontrası tekniği zaten birinci vitesten sonra kullanılan bir teknik.

Tekerlerin belirli bir hıza (20-30 km./saat sonrası)ulaşması sonrasında merkez kaç kuvvet oluşuyor. Gidon kontrası merkez kaç kuvvetle bağlantılı olduğu için yürüme hızları sonrası kullanılıyor.

Şu sayfada ilgili videoyu bulabilirsiniz: https://motorhikayesi.com/teker-donusu-ve-etkileri/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar