Şekil şükül kask arıyorum

Selam millet. Ruroc Atlas 2.0 toxin diye bir kask gördüm böyle dişli mişli birşey. Çok hoşuma gitti ama hem fiyat bilgisi yok hem de sharpta testi yok marka belki çok iyidir(çünkü çok pahalı-500 dolar) ama ben ilk kez duydum.

2 gündür bu tarz kask arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Böyle dişli falan agresif tasarımlı şekil şükül kask arıyorum model bilen var mı?

git hjc venom al hatta venom 2 çıktı onu al hatta venom carnige çıktı onada bak.o seri şekilli şukullu

git hjc venom al hatta venom 2 çıktı onu al hatta venom carnige çıktı onada bak.o seri şekilli şukullu

Başkan eyvallah çok güzel modeller ama 4200 lira yok mu böyle 1000 liraya kadar bişeyler

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------

Bende bunu takıp gezecek g*t yok maksimum toxin venom falan gibi

Motorcu muhabbeti inceleme çekti ona daha yeni, söylediğine göre şekil istiyorsan güzel kask ama çok rüzgar alıyormuş ve üstteki ızgaralardan yağmur suyu kafana akabiliyormuş.

Başkan eyvallah çok güzel modeller ama 4200 lira yok mu böyle 1000 liraya kadar bişeyler

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------

Bende bunu takıp gezecek g*t yok maksimum toxin venom falan gibi

Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Çok ekmeğe az köfte oluyor bazen ama tersi mümkün değil.

Maalesef kask konusunda cıbılduckı değil sharp testlerini kriter olarak alıyorum. 300 liraya 2000 liralık kasktan daha koruyucu kasklar var.

Bir kaskın sharptan iyi sonuç alması sizi iyi koruyacağı anlamına gelmiyor tam olarak. Eğer sürüşünüzde konforu engelleyip size hem stres yaptırıyor hem yola vermeniz gereken dikkati dağıtıyorsa çokta size uygun bir kask olmayabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------

Ama yine de Sharp sonucunu kontrol etmek önemli bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu guzel bence...

huge-horns-motorcycle-helmet-2.png

Hem saglam duruyor bayagi...

Bir kaskın sharptan iyi sonuç alması sizi iyi koruyacağı anlamına gelmiyor tam olarak. Eğer sürüşünüzde konforu engelleyip size hem stres yaptırıyor hem yola vermeniz gereken dikkati dağıtıyorsa çokta size uygun bir kask olmayabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------

Ama yine de Sharp sonucunu kontrol etmek önemli bence.

Dediğinizle kendiniz çelişiyorsunuz konfor ayrı koruyuculuk ayrı. Sharp sonuçları da koruyuculuk sonuçlarını verdiğine göre gayet yüksek puan alan daha koruyucu anlamına gelir.
Bir kask niye sürüşü engellesin , stres yaptırsın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dediğinizle kendiniz çelişiyorsunuz konfor ayrı koruyuculuk ayrı. Sharp sonuçları da koruyuculuk sonuçlarını verdiğine göre gayet yüksek puan alan daha koruyucu anlamına gelir.
Bir kask niye sürüşü engellesin , stres yaptırsın
Tam rahatlık ile ilgili değil, ancak "şekil" kasklara ait genel sorunlar:

Mesela yukarıdaki predator kaskın vizörü küçücük. Tipik bir full face kasktan çok daha dar bir görüş açısına sahip. Buyrun güvenlik sorunu. Klastrofobik etkisi de ekstra bir negatif.

Çoğu "şekil" kaskın köşeli tasarımları var. Piyasanın hemen hemen en iyi kasklarını üreten Arai ve Shoei'nin kaskları hep yumurta gibidir, varsa şekilli aero parçaları, en ufak zorlanmada kopacak şekilde çift yüzlü bantla sabitlenmiştir. Çünkü yerde sürtünürken kaskın yüzeydeki engellere kesinlikle takılmaması, kolayca kayması lazım. Bakın bunun testi yok. Ancak güvenliğe önem veren üreticiler o yüzden "şekil" kask üretmiyorlar...

Çünkü kask herşeyden önce bir güvenlik ekipmanı, "şekil" değil...

Tam rahatlık ile ilgili değil, ancak "şekil" kasklara ait genel sorunlar:

Mesela yukarıdaki predator kaskın vizörü küçücük. Tipik bir full face kasktan çok daha dar bir görüş açısına sahip. Buyrun güvenlik sorunu. Klastrofobik etkisi de ekstra bir negatif.

Çoğu "şekil" kaskın köşeli tasarımları var. Piyasanın hemen hemen en iyi kasklarını üreten Arai ve Shoei'nin kaskları hep yumurta gibidir, varsa şekilli aero parçaları, en ufak zorlanmada kopacak şekilde çift yüzlü bantla sabitlenmiştir. Çünkü yerde sürtünürken kaskın yüzeydeki engellere kesinlikle takılmaması, kolayca kayması lazım. Bakın bunun testi yok. Ancak güvenliğe önem veren üreticiler o yüzden "şekil" kask üretmiyorlar...

Çünkü kask herşeyden önce bir güvenlik ekipmanı, "şekil" değil...

Üstat siz benim ilk mesajda söylediğim kaskı gördünüz mü? Ben o predator tarzı kasktan bahsetmiyorum zaten. Benim şekil kasktan kastım boyası üzerinde ki diş stickerları vs. Stickerın boyanın ne güvenlik zaafiyeti olacak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar