Herkeze merhabalar 2011 model x city sahibiyim forumda daha önce fan ile ilgili bir paylaşımım olmuştu belki okuyamamış arkadaşlar olabilir diye tekrar yazayım bajaj 200 ns fanı bizim motora bire bir uyuyor yapmanız gereken orjinal soket kablosunu yarıdan kesip aldığınız fana aynı şekilde monte etmek.
Gelelim şu anda yaşadığım probleme arka teker sağa sola balanslı dönüyor jantı söküp ölçümlerini yaptırdık hiçbir sapma yada yamulma belirtisi yok hatta usta bu jantın yamuk yada atık olduğunu kim söyledi boşuna söktürüp getirmişsin dedi inanmadım başka bir yerde torna tezgahına taktırıp kontrol ettirdim 0 hata çıktı ama tekrar yerine taktık durum aynı göbekten itibaren sağa sola balans var ve bu durum fren kaliperini diski dahi etkileyip bozmuş vaziyette bu durum lastik atıklığından yaparmı göbek mili ve jantta hata çıkmıyor jantının yamulduğunu söyleyen arkadaşlardada aynı durum mu vardı geçen sene servise jant fiyatı sordum 2350 tl dediler bu sene 5000 olmuştur herhalde arka diski xcitiye uyan model varmıdır ? Diski uygun alabileceğim yer öneriniz?
biraz uzun oldu mazur görün vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim
Lastik atıklığından(Tel kırma) ve rulmandan yapabilir. Ama yazdıklarınızdan arka maşa ve şanzumanın şaseye bağlantı noktasında yanlış bilmiyorsan plastik takoz olması lazım. O yıpranmış olabilir. Diğer bir şüphe duyulması gereken yerde (belki) arka amortisörlerde kaçak varsa basınç dengeli olmayabilir.