İlk Motor Senet İkili Arasında Kalmalar....

Senetle motor alınmaz. Çok saçma bir hareket. Az buçuk birikmişi olan ve motor alma hevesinde olanlara hayal satıp para kazanmaktır senet.

4900 TL peşin kalanı 1250 Tl Taksitle 20 Ay sanırsam

oha! bırak kardeşim alma, resmen soygun! git bi bankaya kredi kartı başvurusunda bulun, kullan 1-2 ay, her alışverişini karttan yap, ekstre gelince de borcunu komple kapat, kredi çıkar bu şekilde. devlet bankalarının faizleri de düşüyor, motosiklete de artık taşıt kredisi veriyorlar. krediyle alırsın.

enayilik etme.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kardeş ehliyetini al, paranı biriktir. Bu arada ufak bir şey al. Acemiliğinde gitsin. Senet sepet işleri zor işler. Ne şeytanı gör ne salavat getir.

dostum piyasa artıyor hemen alayım diyorsun ama senetin yüksek faizi sebebiyle sen aslında zaten 1 sene sonraki fiyata almış oluyorsun.

reo

Senet ile ilgili bir bilgi vereyim.
Bilirkişilik eğitimi alırken Marmara Üniversitesi hukuk bölümünde öğretim üyesi olarak çalışan hocamız bir anısını anlatıyor;

Bir tanıdık aracılığıyla birisi bana ulaştı ve dava açmak istediğini söyledi. Senetle mobilya satan bir işyeri tarafından geciken birkaç taksit sonrasında çok yüksek miktarda borç çıkarılmış. Müşteri ile beraber senetle mobilya satan işyerinin sahibine görüşmek için gittik, öncelikle anlaşma yoluna bakacağız.
Bir villayı ofis olarak kullanıyor patron. Kapıdan içeri girip üst aramasindan sonra bize eşlik eden 2 kız görevli bizi 1. Kata kadar götürüyor ve başka görevliye teslim ediyor. Girişteki görevliler 1. Kata ve 1. Kattakiler 2. Kata çıkmıyor. Her kata şifreli kapıdan geçerek giriliyor ve her katın görevlisi sadece kendi bölgesindeki şifreyi biliyor. Böylece triblex villanın en üst katındaki ofise ulaşıyoruz. Patron kibarca bizi karşılıyor, derdimizi dinliyor, ben anlatıyorum; "uygulanan gecikme faizi yasal değil, şöyle haksız, böyle haksız, bakın bankaların faiz oranına" dediğim anda patron bileğimi sıkıca tutarak lafa giriyor;
"Bak avukat bey bankalar başka insanlardan topladığı parayla kredi dağıtıyor ben ise cebimdeki tatlı parayı veriyorum, istediğim faizi belirlerim kimse de karışamaz".
Yanındaki silahlı korumaların da etkisiyle hiç sesimi çıkarmadım. Oradan çıkınca davayı da almadım diyor hocamız.

Özetle söylemek gerekirse senet faizleri yasal faize yakın oranlarda oluyor sorun yok ama eğer gecikme olursa o durum için çok yüksek faiz oranı belirliyorlar. İlginçtir ki bunun yasal yolunu bulmuş adamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar