@muRRat:
Murat abi zaten ufaklıkla(CBR 125) giderken oldu kaza...Ve yürüme hızında...
Tamam haklı durumda değil...
Ama yinede insan denilen varlığın kendi güvenliği için bile olsa kapıyı açmadan önce"arkamdan ne geliyor" diye bakması gerekli diye düşünüyorum...Çünkü Türkiye'de yaşıyoruz...Kapıyı açtığımızda yanımından uzay mekiği bile geçebilir burada:queen:
Ben zaten boy haksız falan demedim. Ben kendim de motorum olmadan ve bilmeden önce de inerken bakardım dikiz aynasından arkadan gelen var mı diye. Bu insanlıkla alakalı. PArk yerlerinde adam yanına park edip küt diye kapıyı vuruyor. Böyle bir hayvanın arkasına bakmasını nasıl beklersin. Böyle koşullarda her zaman kendini kollayacaksın. İşi karşı tarafa bıraktığın an gidersin.
Artı yavaş dediğiniz hızlarla ilgili biraz bilgi vereyim sana istersen. 36Km/h hızla giderken saniyede 10metre yol alırsın. Yani 36Km/h ile giderken senin kütlen saniyede 10metre gitme arzusu içindedir :cherry:
Herhangi bir cisime çarptığında o arzu sona erene kadar ilerlemeye çalışır ve kırılan delinen olur. Çarptığın cisimin tamamen durağan olmaması etkiyi azaltır.
Bilmem anlatabildim mi kardeş.
Yani "Amaan 60la gidiyorum hız mı bu!" derken hemen saniyede aldığınız mesafeyi düşünün. Çok kolay hızınızı 3,6 ya bölün. Daha kolayı 4e bölün!
Ben bu şekilde hızımı ayarlıyorum.
Saygılar sevgiler.
Ne demiş bir çin atasözü;
"hou yong o bei sai"
yani;
" akıllı ol hayatta kal":cat: