Ben zaten boy haksız falan demedim. Ben kendim de motorum olmadan ve bilmeden önce de inerken bakardım dikiz aynasından arkadan gelen var mı diye. Bu insanlıkla alakalı. PArk yerlerinde adam yanına park edip küt diye kapıyı vuruyor. Böyle bir hayvanın arkasına bakmasını nasıl beklersin. Böyle koşullarda her zaman kendini kollayacaksın. İşi karşı tarafa bıraktığın an gidersin.
Artı yavaş dediğiniz hızlarla ilgili biraz bilgi vereyim sana istersen. 36Km/h hızla giderken saniyede 10metre yol alırsın. Yani 36Km/h ile giderken senin kütlen saniyede 10metre gitme arzusu içindedir :cherry:
Herhangi bir cisime çarptığında o arzu sona erene kadar ilerlemeye çalışır ve kırılan delinen olur. Çarptığın cisimin tamamen durağan olmaması etkiyi azaltır.
Bilmem anlatabildim mi kardeş.
Yani "Amaan 60la gidiyorum hız mı bu!" derken hemen saniyede aldığınız mesafeyi düşünün. Çok kolay hızınızı 3,6 ya bölün. Daha kolayı 4e bölün!
Ben bu şekilde hızımı ayarlıyorum.
Saygılar sevgiler.
Ne demiş bir çin atasözü;
"hou yong o bei sai"
yani;
" akıllı ol hayatta kal":cat:
Sonuçta kapıyı açan kişi bu olayı milyonlarca kez yapan insanoğlundan biri....Yani milyonlarca araç kapısı açılıp kapanıyor ve hiç kimse arkamdan ne geliyor diye refleksle aynaya bakıp açmaz...Veya arkadaysa hangi aynaya baksın ...
veya arkasına neden baksın...Arabayla kapı hizasında bir cisim olma ihtimali yüzde kaçtır inen açısından...
Bir art niyet veya salaklık olmadığını düşünüyorum...
Hata biraz Mehmet kardeşimizde diyorum ben...Kendini bu tehlikeye atmış olması ihmalkarlık bence...Bedelini bu şekilde ödedi...Tecrübeli motorcularda hata yapar...Araba üzerine kırsa vs her ihtimali düşünsen tamam denilebilir...Ama açılan bir kapının yörüngesinde olmak motorcunun hatasıdır...
Tekrar herkesin geçmiş olsun dileklerine teşekkür ediyorum!
muratt, Ben yoksa insan üstü bir varlık mıyım düşüncesinden kurtuldum. Oh beee, sonunda bana da birşey oldu :mrgreen:
Bu arada motoruma birşey olduğu için üzülen arkadaşlar... Madem bu kadar üzüldünüz, o zaman sizi iyileşir iyileşmez dolaştırayım ama bu sefer otobana çıkarız, trafikte hele de sağdan iki kişi üstüne kapı açarlarsa durumumuz hiç iyi olmaz. Sadece resmine bakmakla kalmayın, o gücü hissedin...
Emin ol hissedersin çünkü altındaki makinayla İsmail'i (600RR) bile geçemiyorsun, İsmail'i eve bıraktığımız gün aynada yok oldun gittin. Yani makinanın hakkını veremiyorsun. Geç arkaya da sana 1000RR nasıl kullanılırmış göstereyim. Gerçi beraberken bana yetişemediğinden anlaman lazım :mrgreen:Dostum beni bindir bende hissetmek istiyorum o gücü . hissetmezsem yemek ısmarla mısın ehehehheh
yok öyle arkasına neden baksın,
daha neler
bakacak tabii ki,
yoğun bir trafikte yaşıyorsun, köy değil burası
B ehliyetin varsa senin de bilmen gerekir metehan bey
direksiyon sınavında arabadan inerken kapının ters yönündeki el ile kapıyı açman gerektiğini,
sebebi ise bu hareketle vücudun otomatik olarak geriye döner ve arkadan geleni hem gözle hemde aynadan daha rahat görebilirsin
ayrıca ihtimal % kaç olsun ki demişsin
istanbul trafiğinde emin ol % 90'ın üzerindedir
yani laf olsun torba dolsun diye konuşmayalım lütfen
:farao:
olmaz, kim bakar, amaaan, bişey olmaz diyerek bugünlere geldik zaten
@muRRat
Emin ol hissedersin çünkü altındaki makinayla İsmail'i (600RR) bile geçemiyorsun, İsmail'i eve bıraktığımız gün aynada yok oldun gittin. Yani makinanın hakkını veremiyorsun. Geç arkaya da sana 1000RR nasıl kullanılırmış göstereyim. Gerçi beraberken bana yetişemediğinden anlaman lazım :mrgreen:
Metehan, sağdan gidiyor olmak benim hatam, buna itirazım yok zaten. Ancak taksinin normal şeridinde giderken sinyal vermeden, sağa yanaşmadan adam indirmesi, yolcunun da kapıyı açarken arkasını kollamaması hata bence. Haa ben arkama bakmam dersen bu benim değil, kendi hayatına önem vermemen demektir çünkü taksiden bir iki saniye daha arkada olsaydım yolcuya çarpıp öldürebilirdim. Senin yine araçtan inerken kontrollü inmeni tavsiye ederim.burda kusurlu kişi belli...ben arkama refleks olarak bile bakmam...Çarpma anında sadece geri çekilirim oda bir tepki zaten...
Murat'cım sende arkama binecek yürek olduktan sonra ben sana yemek ısmarlarım. Arkamda oturan 10 senelik racing kullanan adamı nasıl altına ettirdiğimi unuttun galiba. Bu benim için normal bir kullanış olmasına rağmen siz yarım saat kadar yorum yaptınız...LAfı karıştırmayı bırak hissetmezsem yemek ısmarlayacak mısın onu söyle