Bahsi geçen ayette vurgu, tahmin ettiğim gibi ateist ya da kafir olmak değil, gerçeği örtmek:
"onların kalpleri vardır, bununla (gerçeği) kavrayıp anlayamazlar. Gözleri vardır, onlarla (ibret alarak) görüp bakamazlar. Kulakları vardır bununla işitip (hakikati) duyamazlar."
Zaten "kafir" de kelime itibariyle inançsız ya da ateist demek değil, "gerçeği örten" demektir. Yani İslamin hak din olduğunu vicdanen kavradıktan sonra, gurur, kibir, çıkar türü sebeplerle kavradığınız bu gerçeği reddetmeniz, kendinize yalan söylemeniz, çıkarınız uğruna kendi vicdanınızı baskı altına almanızdır.
Dolayısıyla samimi bir ateist, bu anlamda kafir olamaz. Çünkü üzerini örttüğü bir gerçek yok, kendine söylediği bir yalan yok.
Açıkçası bu tip davranışı günümüz siyasi İslamcılarında sıklıkla görmekteyiz. Tipik bir örnek Mehmet Metiner: Kendisine nepotizm suçlaması delilleriyle yöneltildiğinde, "Kur'an da akrabayı koruyup kollayın demiyor mu" dedi.
Bir insan, afedersiniz Kur'an in üzerine pislese, daha kötü bir şey yapmış olur mu emin değilim.
Metiner yaptığının sahtekarlık olduğunu bilmiyor mu? Ama utanmadan inandığını iddia ettiği Kuran'ı, işlediği suça kalkan etmeye kalkışarak suistimal etmekten çekinmedi adam, hem de kameraların önünde. Hiç mi bir prensibi, hiç mi bir kutsalı yok bu insanın? Anlaşılır şey değil...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------
Tezat olması için ekleyeceğim:
Amerika'da çok meşhur, başarılı ve bir sürü ödül sahibi bir komedyen var, Dave Chapelle. Bu adam 1998'den beri müslüman. Çocuklarının ismi Süleyman, İbrahim, Sena.
Bu adama Time dergisi dini hakkında sorduğunda "açıktan dinim hakkında çok konuşmuyorum, çünkü insanların şahsi kusurlarımı, bu güzel din ile bağdaştırmasından çekiniyorum. İslam'ın, olması gerektiği gibi öğrenildiğinde, güzel bir din olduğunu düşünüyorum." dedi...
Tezata bakar mısınız?
Biri, ulan benim yüzümden inandığım dine zarar gelmesin diye düşünüyor.
Diğeri, çıkarına zarar verebilecek bir soruyu savuşturmak için, kimsenin inanmayacağı bir yalana dini alet etmekten çekinmiyor... Bunu izleyecek milyonların kafasında "demek ki kuran sahtekar olmayı öğütlüyor" imajı oluşturacak olması umrunda bile değil adamın. Tek kalemde harcadı. Ağzım açık...