Motor yıkama

Arkadaşlar havalar düzeldi malum motorları yıkamak lazım yeni motor sahibi olduğum için pek bilgim yok . Sadece bulaşık deterjanıyla suyu köpürtüp yıksam herhangi bir sıkıntı olur mu ? Motor şampuanı almaya vaktim olmadı. İki kovayla yıkayacağım bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunuz soğuk olsun. Bulaşık deterjanıyla suyu bol köpürtüp yumuşak bir bezle temizleyin, ardından tazyiksiz suyla durulayıp, kuru bir bezle temizleyin. Sıhhatler olsun..

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Tazyikli su ile yıkayacaksanız jant hariç suyu yakından tutmayın. Motor bloğuna olabildiğince az su tutun. Motor naked ise marş motoru ve açıkta buji korumalarını falan iyi kurulayın.

Motorunuz soğuk olsun. Bulaşık deterjanıyla suyu bol köpürtüp yumuşak bir bezle temizleyin, ardından tazyiksiz suyla durulayıp, kuru bir bezle temizleyin. Sıhhatler olsun..

Üzerine söylenecek bir şey kalmamış; çok güzel özet.
Kurularken lastikleri, zincir baklalarını, kablo bağlantı noktalarını kontrol edin.

Söylenenlere ek olarak ben önce zinciri yağından arındırıp, motoru yıkama işlemini bitirip kuruladıktan sonra yağlama yapıyorum (yanlışsa düzeltin). Bi de o gün motoru kullanmamaya bakıyorum elimin ulaşamayıp da kurutamadığım yerler kendi halinde kurusun diye.

MrJ

Kawasaki kullanma kılavuzundan bir bilgi yıkadıktan bir süre sonra rolanti düşene kadar yaklaşık 5dk çalıştırın.Motor sıcaklığı gözden uzak yerlerdeki nemi hızla uzaklaştıracaktır.

Motosikleti
R25, CRF250L
Susuz yıkama tavsiye ediyorum. Motul e1 arkasından e5. Sonra ilk günkü canlılık gözünüzü alacak

Teşekkür eserüm cevaplarınız için zinciri komple temizledikten sonra yıkadım motoru. Konya da ikamet ediyorum hava bugün tam bahar havasıydı normal de hiç böyle olmaz havalar gazlamaya çıktım şimdi garaja motoru çektim hararet normalde hep 3 diş gösterir bir anda 4 dişe çıktı bir problem olmaz değil mi ilk motorum ufak tefek böyle şeyleri sizin sayenizde öğreniyorum. Motorum R25 bu arada

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Teşekkür eserüm cevaplarınız için zinciri komple temizledikten sonra yıkadım motoru. Konya da ikamet ediyorum hava bugün tam bahar havasıydı normal de hiç böyle olmaz havalar gazlamaya çıktım şimdi garaja motoru çektim hararet normalde hep 3 diş gösterir bir anda 4 dişe çıktı bir problem olmaz değil mi ilk motorum ufak tefek böyle şeyleri sizin sayenizde öğreniyorum. Motorum R25 bu arada

Birşey olmaz, korkma. Rutin bakımı eksik etme, yardır geç.

Şu an 14 bin küsürde 200-300km sonra 15 bine varmadan bakıma götüreceğim neyi eksikse yaptırayım. Devir elimizdekini iyi kullanma devri ha diyince cc yükseltemiyoruz malum fiyatlardan dolayı

Chrome'u açına otomatik olarak tekrar gönderdi aynı mesajı. Ben de kaldıramadım. Mesaj silme yok mu?

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
yapmayın eylemeyin arkadaşlar, motosiklete evlat muamelesi yapıyorsunuz.

Vurun köpügü suyu yıkayın. bulasık detarjanından zarar gören motoru zaten çöpe atın :D

Kawasaki kullanma kılavuzundan bir bilgi yıkadıktan bir süre sonra rolanti düşene kadar yaklaşık 5dk çalıştırın.Motor sıcaklığı gözden uzak yerlerdeki nemi hızla uzaklaştıracaktır.

Aynen bravo, bir çoğumuz kuruladık zannedip garaja çekeriz, halbuki içeride nice su damlacığı vardır. O su damlacıkları yok mu ahh ahh neleri bozdular bugüne kadar pas / korozyon yaratıp

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Deneyim :)

Pis gezmek çok mantıklı.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Söylenenlere ek olarak ben önce zinciri yağından arındırıp, motoru yıkama işlemini bitirip kuruladıktan sonra yağlama yapıyorum (yanlışsa düzeltin). Bi de o gün motoru kullanmamaya bakıyorum elimin ulaşamayıp da kurutamadığım yerler kendi halinde kurusun diye.

Bende böyle yaptım en son. Motul c4 kullandım. Ertesi günü baktım sakız gibi yapışmış zincir yağı. Böyle cidden baya ihi oluyor.

Yeni konu açmak istemedim bir sorum olacak bu R25lerde zincir tarafından ses gelmesi normal diye biliyorum. Ama benim motorumun zincir kısmından çok aşırı bir şekilde ses geliyor kaskla kullandığım zaman farkedilmiyor ama kasksız kullandığımda yada arkamda artçı varken sorduğum da çok ses geldiğini söylüyorlar. Zincirim temiz ve yağlı nasıl bir çözüm bulacağım yanımdan geçen başka R25lerin sesine özellikle dikkat ediyorum onlarda bu kadar çıkmıyor gibime geliyor zincir 10.000 bakımındayken keyfi üzerine sıfırlanmış fikri olan var mı ?

Yeni konu açmak istemedim bir sorum olacak bu R25lerde zincir tarafından ses gelmesi normal diye biliyorum. Ama benim motorumun zincir kısmından çok aşırı bir şekilde ses geliyor kaskla kullandığım zaman farkedilmiyor ama kasksız kullandığımda yada arkamda artçı varken sorduğum da çok ses geldiğini söylüyorlar. Zincirim temiz ve yağlı nasıl bir çözüm bulacağım yanımdan geçen başka R25lerin sesine özellikle dikkat ediyorum onlarda bu kadar çıkmıyor gibime geliyor zincir 10.000 bakımındayken keyfi üzerine sıfırlanmış fikri olan var mı ?

Bütün R25 ve mt25 lerde o ses var maalesef. zinciri ayarlayıp yağlayarak sesi azaltabilirsiniz onun dışında yapacak hiçbir şey yok kafaya takılacak bir şey değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar