Kahve Kültürü

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Filtre kahve makınalarında ayarlar harıcı ekstra sert yapma taktiği var mı bu arada
Kahve çekimini az daha küçük yaparak deneyin bir? Belki faydası olur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------

:) donmuş hazır yemeğin üzerinde "taze ev yemeği" yazması gibi...

Motosikleti
D400
Kahve çekimini az daha küçük yaparak deneyin bir? Belki faydası olur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------

:) donmuş hazır yemeğin üzerinde "taze ev yemeği" yazması gibi...

full cekilmiş olarak alıyorum hazır paket zaten. sanırım daha iyi bir kahve bulmam lazım.

TAFT diye ekstra bir kahve var acaba onu mu alsam

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sert kahve iyi kahve demek degil ama...

Bilakis bir cok kaliteli kahve sert degil...

Bizzat Jamaika'dan "Jamaican Blue mountain" kahvesi alma imkanim olmustu, ki orijin olarak hemen hemen en tuzlu kahvelerden biridir. Zerre sertlik, keskinlik, acilik yoktu. Yumusacikti, ki ozelligi de oymus...

Zilyon tane kahve var orada. Hepsi brownberry markası altında satılıyor. Bende kahveyi sert içenlerden ve “Peaberry” olanından aldım hep. 2 kilo bitirdik. Daha hafif diyen olmadı. Tchino’nun sicilian tarzı ile aynı.

Sert istiyorsan fazla koy veya yumuşak olsun diyorsan az koy. “Peaberry”i içipte beğenmeyenini görmedim daha. Sert die ağlayanlara sıcak su ile seyrettiriyorum :)

evet brownberry diye genelleme yapmam yanlış olmuş. siteyi hiç detaylı incelemedim sadece linki paylaşılan https://www.sanalbaharat.com/urun/moka-peaberry-colombia-arabica-1kg-kahve bu kahveyi aldım. aslında kahveye sözüm yok çok beğendim ama farklı kahveler içip tekrar buna gelince sevemiyorum sürekli içersem ise sıkıntı yok aroması gayet güzel geliyor.

evet brownberry diye genelleme yapmam yanlış olmuş. siteyi hiç detaylı incelemedim sadece linki paylaşılan https://www.sanalbaharat.com/urun/moka-peaberry-colombia-arabica-1kg-kahve bu kahveyi aldım. aslında kahveye sözüm yok çok beğendim ama farklı kahveler içip tekrar buna gelince sevemiyorum sürekli içersem ise sıkıntı yok aroması gayet güzel geliyor.

Biz severek tüketiyoruz ofiste o kahveyi. Hata ben 1yerine 1,5 ölçek atıyorum. Uyku falan kalmadı. Ancak haftasonları yatabiliyorum :)

Biz severek tüketiyoruz ofiste o kahveyi. Hata ben 1yerine 1,5 ölçek atıyorum. Uyku falan kalmadı. Ancak haftasonları yatabiliyorum :)

geçen gün akşam 9 gibi 2 kupa içince benide neredeyse sabahlattı. o günden sonra bir daha ileri saatte içmemeye karar verdim:)
termos olarak decathlon'dan aldığım termosu önerebilirim burada kalsın: https://www.decathlon.com.tr/termos-07l--id_8359000.html
dün akşam 8 gibi kahve yapıp termosu doldurmuştum ama ilerleyen saatlerde uykumu kaçırmasın diye içmedim. bu sabah açıp içtiğimde kahvenin aroması kaçmış olsa da sıcaklık olarak hala içilebilir durumdaydı. alacaksanız 0.7lt olanını alın ben mağazaya gidip aldım 1 litrelik olanda var ama soba borusu gibi büyüklüğü nedeniyle kullanışsız olur

Perşembe Kenya AA’mı sipariş verdim ama dün işte izin alıp, sanayi sanayi gezdiğim için maalesef tadına vakıf değilim. Pazartesi sabah, güzel bir kahve içmek için işe gideceğim. Zaten okullarda tatil ve servisler nereden baksan %30-40 daha az olacağından, sendromsuz bir pazartesi olacağını düşünüyorum.

Sayenizde ben de sanalbaharat müşterisi oldum; memnunum. İyi ki tavsiye etmişsiniz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Perşembe Kenya AA’mı sipariş verdim ama dün işte izin alıp, sanayi sanayi gezdiğim için maalesef tadına vakıf değilim. Pazartesi sabah, güzel bir kahve içmek için işe gideceğim. Zaten okullarda tatil ve servisler nereden baksan %30-40 daha az olacağından, sendromsuz bir pazartesi olacağını düşünüyorum.

Sanal baharat nasıl kavuruyor bilmiyorum ancak kendini oldukça ekşi bir tada hazırlamanda fayda var :)

Walla bilmiyorum. Sanal baharat aslında 250gr’lık paketler satsa, ortaya bir karışık yapacağım ama böyle böyle alıyoruz işte. Kahvesiz 3.günüm. Alarm kurmuyorum die de en az 8-9 saat yatıyorum. Daha bir pozitifim.

Tabi yarın sabah gene Şafak sökmeden kalkacağım ama olsun :)

Şuanda Kenya AA içiyorum sanalbaharattan. Kavurmasi Standart (City Plus) ekşi notalar gelmiyor. Eğer Açık kavrum alınırsa gayet meyve çayı kıvamında oluyor. Herkese afiyet olsun.

Walla standart kavrum, filtre kahve için öğütülmüş. Sabah göreceğim nasıl birşeymiş die.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Güncelleme:

İş yerinde duran dandik kurukahveci mehmet efendi filtre kahvesi bitmeden, Kenya AA'yı açtırmayacaklarını bildirip, kavga çıkardılar. Bu rezil kahvenin bitmesini beklemek zorundayım resmen :salut:

ben 1 kilo kahveyi bitirene kadar kahve çürüyecek resmen elimde 250gr lık Bi torba vardı 1 kiloluk tan 250 liği doldurdum, sonra 1 kiloluğun ağzını güzelce kapatıp hiç açmadım umarım bayatlamamıştır

Az önce Kenya AA'mı açtım ve gerçekten meyvemsi tadı yakaladım. Biraz daha kahveyi fazla koyup, sertleştirmek daha iyi olabilir kanımca. Fakat Peaberry olanını daha çok seveim gibi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
O esnada sanal baharat ofisinde:
- Yahu millet niye dadandı bu Kenya AA'e?

Kenya AA bulunduruyorlarmis. Fiyati da iyi. Turkiyedeki tanidiklara tavsiye edecegim. Duzgun kavuruyorlarsa super.
Herşey ilk sayfadaki bu mesajla başladı :queen:

İnternet ne acaip birşey...

Ben kahveyi azalttım. Farkettim ki gece daha kolay uykuya dalıyorum. Günde 1türk kahvesi, 2-3 fincan filtre kahveyi geçmiyorum. Daha fazlası hem baş ağrısı hemde uykusuzluk yapmaya başlamıştı. Şimdi fazla olmuşsa direk çöpe döküyorum. Bizim ofiste gereğinden fazla kahve demlemek gibi saplantıları var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar