O kadar pahalı bir aracı sırf elektrik az yakar diye almak saçmalık. Zengin oyuncağı şu anki durumda.Yalnız şunu anlamadım elektrikli aracın (kullanıcı)işletme maliyetini yüksek kılan nedir?
O kadar pahalı bir aracı sırf elektrik az yakar diye almak saçmalık. Zengin oyuncağı şu anki durumda.Yalnız şunu anlamadım elektrikli aracın (kullanıcı)işletme maliyetini yüksek kılan nedir?
O kadar pahalı bir aracı sırf elektrik az yakar diye almak saçmalık. Zengin oyuncağı şu anki durumda.
Arkadaşlar, bilgi kirliliği oluşturmamak adına sağdan soldan duyduklarınızı ya da aklınızda kalanları yazmadan önce kontrol etmenizi önereyim.
Piyasada böyle bir şarj aleti yok. Amerika'da yolda mevcut en hızlı şarj aletiyle 300km şarj için 30 dakika beklemeniz lazım. Daha yeni çıkan ve sadece bir yere test amaçlı yerleştirilen üçüncü nesil şarjerlar ise bu süreyi 20 dakikaya indiriyor. 8 dakika olan yeni bir icat. Fakat yeni icatların piyasaya sunulması uzun süre alıyor, bazen problemlerden dolayı sunulmuyor bile...
8 dakikada şarj olan Tesla olmadığı gibi süper kapasitor içeren Tesla araba da yok.
Sadece süper kapasitor şirketine yatırım yaptı Tesla. İleride kullanılabilir. Ancak süper kapasitörler hâlâ pratikte pile alternatif değil.
Bu arada yarım saatte de pilin %70'i doluyor, hepsi değil. Tam doldurmak için daha da beklemek lazım. Aracın menzili 450km. Bu arada bu menziller de şehir içi. Otoban menzili çok daha düşük.
Tesla ile uzun yol teoride mümkün, pratikte aklı başında kimsenin yapacağı şey değil. 7 saatlik yol oluyor 13 saat... Bu konuda Car and Driver dergisinin zamanında yaptığı uzun yol sürüşü testini okumanızı tavsiye ederim...
bu sakızı daha ne kadar çiğnemeyi düşünüyorsunuz?
Yakın zamanın çok güzel bir örneği var. Bknz: Pejo 3008 adamları geri hayata döndürdü.
Bence tartışmanın geri kalan kısmında "tulum giyen hatun" olayına odaklanalim ne dersiniz? @Nikkfurie'ye bu parlak fikri yahut fantezisi için teşekkür ediyoruz. Bence bir 10 sayfa daha yolu var :queen:
Ona dizayn ettirip, buna ürettirip, şuna da satıp nasıl marka olacağız, nasıl rekabet edeceğiz? Mümkün mü Allah aşkına?Prototiplerin, hatta seri üretimin dahi başka ülkede yaptırılmasının bir eksi yanı yok. Marka oluşturulup dünyada bu markayı benimsetmek başarı.
bence gayet keyifli olur ama başka bir başlıkta devam edilebilir tulumlu hatunlara
hatta benim bir başlığım vardı "fotoğraf çalışmaları" diye orada vardı kendi çekimlerim ama görseller uçmuş :/
Bu bilgiyi nereden aldığını sorabilirmiyim?
Webden aradım, adamların Pejoya yaptığı son tasarım 2005 yılında ve 1007 modeli.
Zaten firma 2012 yılında otomobil departmanını kapatmış.
Yani adamların son dizayn ettiği araba 2012 yılında yaptıkları Ferrari F12 Berlinetta
TOGG konseptine kadar başka bir araç yapmamışlar.
Ona dizayn ettirip, buna ürettirip, şuna da satıp nasıl marka olacağız, nasıl rekabet edeceğiz? Mümkün mü Allah aşkına?
"Beton'a yatırım yapmaktan iyidir" mantığını anlıyorum, ancak para tuzağı bir başka şov olması durumu kuşkulandırmıyor mu sizi?
Daha yeni dünyaya otobüs ve kamyon satan Temsa konkordato ilan etti yahu. Geçtiğimiz yaz da İsviçreli şirkete satılmış. Hazır yerli üretim yapan yerli şirketimiz ekonomiden dolayı göçerken, ona buna şuna otomobil fantazisi size hiç mi uçuk gelmiyor?

Haşmet ağa KTM'nin tasarımını kim tasarlıyordu? Nereliydi?
Bu tasarım ve üretim kısmı muhabbeti boş beleş tartışma. Marka sana ait, hakları sende ise satış ve pazarlamasını yapıp ticari başarı elde ediyor isen bunu tartışmanın anlamı yok.
Bu bilgiyi nereden aldığını sorabilirmiyim?
Webden aradım, adamların Pejoya yaptığı son tasarım 2005 yılında ve 1007 modeli.
Zaten firma 2012 yılında otomobil departmanını kapatmış.
Yani adamların son dizayn ettiği araba 2012 yılında yaptıkları Ferrari F12 Berlinetta
TOGG konseptine kadar başka bir araç yapmamışlar.