Motosiklet Eğitmeni
Yukarıdaki habere göre 30-40 bin ön ödeme toplanmaya başlanacakmış.
![]()
Çiftlikbank
Kerizfeneri
Kombassan
Jet Fadıl
Müridleri için güzel bir haber.
Yukarıdaki habere göre 30-40 bin ön ödeme toplanmaya başlanacakmış.
![]()
Türkiye de uzun zamandır Tesla kullanan ve aracıyla Avrupa ya gidip gelen Emir Tunçyürek TOGG gerçeklerini açıklamış , konuyu takip edenler mutlaka izlemeli.
https://youtu.be/tycfK9dCai4
...........yepyeni ve bilinmeyen bir markayi insanlar nasil tercih edecek?.........
Elektrikli otomobilde bilinir marka kaygısı pek kalmadı aslında , bu Tesla nın başarısı elbette ama insanlar artık bir elektrikli otomobilin pillerini dünyada birkaç büyük firmanın ürettiğini biliyor..
Elektrikli otomobilde bilinir marka kaygısı pek kalmadı aslında , bu Tesla nın başarısı elbette ama insanlar artık bir elektrikli otomobilin pillerini dünyada birkaç büyük firmanın ürettiğini biliyor..
Satışlar arttıkça yani daha çok insan elektrikli otomobil tecrübesi yaşadıkça marka algısı daha da düşecek , zira içten yanmalı motorlardaki sorunlar elektrikte yok , arge daha kolay , en önemli yeri pili Panasonic gibi büyük firmaların tekelinde ve bu durum güven veriyor , günümüzde elektrikli otomobile ilgi duyan bir avuç insan markayı değil aracın kabiliyetini detaylı inceliyor , Tesla nın satışlarından da belli değil mi ?
Elektrikli araçların vergileri bu seviyelerdeyken Türkiye'de elektrik araçların satışlarının artıp yaygınlaşacağını sanmıyorum.Çoğu ülkede çok düşük vergiler alınırken hatta bazı ülkelerde hiç vergi alınmazken bizim ülkemizde şu lansmanı yapılan yerli aracın 400 bg lik versiyonunun yıllık MTV si 11.000 TL civarı.
Sahsen katilmiyorum. Elektronik cihazlarda bile marka algisi onemini korurken, suspansiyon ve sase gibi dikkat ve ozen isteyen onemli mekanik sistemleri olan bir urunde marka algisi onemini korur bence.
Çok mu zor vergide indirim yapmak bir mesai gününde halledilir yahu![]()
Herkese cevap vermek zorunda kalıyorum yahu beni Akp li falan zannedeceklerben siyasete çekmeden sadece projenin arkasındaki şirketlere güvenerek yazıyorum , 40 yıl önce Kia da böyle başlamıştı , Ford modellerini taklit ederek bugünlere geldi çekik gözlüler , bizim topraklarımızdaki otomobil tecrübesi inanın onlardan fazla , tek fark onlar kendilerine çalışıyor biz yabancıya
![]()
Haşmet ilk defa burada yazdıklarının tamamını okeyliyorum. Doğru söze ne denir ki.Simdiki mevcut tum elektirikli arabalari ve ozelliklerini gosteren guzel bir cizelge hazirlamis. Verilen ozelliklerde yuksek menzilli SUV'nin tahmini fiyati 400,000 TL, dusuk menzilli SUV'nin fiyati 300,000 TL... En azindan muadillerinin fiyati oyle.
Peki bu arac kac tane satacak Turkiye'de?
Amac yurt disinda satis ise, yurt disinda ciddi yatirim (magaza agi, teknik servisi ve egitimi, vs.) ve indirim olmadan yepyeni ve bilinmeyen bir markayi insanlar nasil tercih edecek?
Uretebilecegimizden suphem yok ama yerli arabamiz nasil karli hale gelecek? Cunku karli olabilmesi icin ciddi satis rakamlarini yakalamasi lazim.
Bakin bir cok garantili projenin yuku (otoyol, kopru, hava alani, hastane) vergiler uzerinden dolayli olarak milletin uzerinde, o projenin bize bizzat faydasi olsa da, olmasa da, kullansak ta, kullanmasak ta... Sunulan bu proje, ucu gorunmeyen pahali ve gecici bir macera mi, yoksa iyi planlanmis uzun soluklu buyuk bir projenin ilk adimi mi?
http://teslaturk.com/gigafactory/
Tesla pillerini kendi üretiyor...
Elektrikli arabayı yüksek teknoloji yapan şey içindeki motor, pil değil yazılım. Lithium bataryalar 20 yıldan fazladır var. Sırf ben 20 yıldır model araçlarım da kullanıyorum. 3-4 firmanın üretmesi onu yüksek teknoloji yapmıyor. Bugün PLC'ler halen piyasa da hakim 3-5 tane firma var işini iyi yapan ama yüksek teknoloji diye kimse bahsetmez. 10 yılı geçmiştir burada aracını şahsi olarak elektrikliye çevirenler var. Yani içten yanmalı bir motorun karmaşıklığı yok içinde. Bu kadar abartmaya gerek yok. Kârlılık kısmı ise kolay devlet için bknz: 3. köprü vb. Şakası bir yana zaten 5-10 yılda kâr hedeflediklerini zaten sanmıyorum.
Tesla'nın bu kadar tutulmasının sebebi iyi reklam ve otonom. Kore örneği çok saçma geliyor. Hyundai'nin ilk araba yapmaya başladığı dönem zaten otomobil sanayisinin çocukluk dönemi.
Elektrikli devrimi ile yapılmak istenirse arenaya dahil olabiliriz. Zor ama imkansız değil dünya değişiyor.