öncelikle cevabınız için çok teşekkür edrim bilgi paylaşınca güzel dişlileri orjinal aldım zaten zincir konusu kaç ustaya danıştı isem orjinal zincir yerine oringli zincir daha iyi dediler.
yağ konusunu da servise sordum 7100 serisi için 650cc ve üstü makineleri çeviriyor 150 cc makinayı mı çeviriemeyecek dediler. kararsızlıgım sadece zincir. Kararsız kaldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:19 ----------
Hayırlı Cumalar olsun arkadaşlar
Zincir Oringli mi normal mi olsun .
Orjinal zincir çok uzun kilometreler boyunca size yetiyor, "O" Ringliye fark vermeye gerek yok. "O" Ring' li zincirler daha yüksek devir daha ani hızlanma ve yüksek hız yapan motosikletlerde yağın hızlıca zincirden tahliye olmasını engellemek ve baklalar arası boşluğu doldurarak sesi azaltmak için tercih edilir. CBF150' de gereklilik değil.
MOTUL 7100 tam sentetik ve gerçekten kaliteli motor yağlarından birisi. Elbette ki kullanabilirsiniz, ancak;
* Motul 7100 fiyatı > Motul 5100 fiyatı
* Motosiklet yağ değişim aralığı kullanacağınız motor yağının kalitesi ile uzamaz. Motor yağının teknik özellikleri kadar motorun o yağın niteliklerini tüketeceği kilometre ve zaman da bellidir, ciddi anlamda değişmez. Daha kötü yağ ile süre azalır ancak daha kaliteli ile yükselmez, motor o yağı yine neredeyse aynı zamanda deforme edecektir. Buna göre,
* Motul 7100 değişimi aralığı = Motul 5100 değişim aralığı
* Tam sentetik motor yağı sizin motosikletinizin debriyajı için de çok uygun değildir. İstediğiniz debriyaj tepkilerini alamayabilirsiniz.
Bu bilgilerle 7100 kullanmak sizin motosikletiniz için uygun değildir. En uygunu 5100 serisinde 10W-40 ve 15W-50 diyebilirim.