Saygıdeger Arkadaşalar zincir degişecegim ne tavsiye dersiniz orjinali serviste 120 tl imiş 28 tl ön dişli 72 tl arka dişliyi aldım ama zincirde kara veremedim orjinal ile KMC oringli arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim .
Açıkçası orjinal parça kullanmanızı öneririm. Dişliyle oynamayı planlıyorsanız ön dişliyi bir yükseltebilirsiniz, veya arkayı iki diş küçültebilirsiniz ama ikisini birden yapmayın derim.
Motor yağı konusunda ise biraz daha seçici davranırsanız eksiltme sorununu çok az yaşarsınız. Bu motosiklette birçok motor yağı denemiş ve uzun kilometrelerce test etmiş birisi olarak en uygun yağın MOTUL 5100 10W-40 ve 15W-50 olduğunu söyleyebilirim. Kesinlikle Motul 3000 veya 5000 kullanmayın, bu ikisi madeni motor yağıdır ve fiyatı avantajlı gibi görünse de eksiltme yapacak, yağ ilaveleri ile alınacak riske değmeyecektir.
MOTUL 7100 gibi tam sentetik motor yağlarını ise bu motosiklette önermiyorum. Motor yağının kilometre bazında maliyeti avantajlı olmuyor ve motor yağını 5100 gibi kullanan motor 7100 ile ciddi bir fark yaratmıyor.
Buji için tahminen 35 TL, H.Filtresi için tahminen 30 TL kadar bir rakkam çıkar. Ancak kesinlikle yan sanayilerini önermiyorum. Yan sanayi filtre yuvaya tam oturmuyor ve fitresiz hava motora giriyor, bujilerin ise sahtesi çok. O yüzden özellikle bu ikisinin yetkili servisten temin edin derim.