Dediğin gibi oldu zaten bugün öyle bir çözümü önerince ustamız bende c.tesi getirt haftasonu halledelim hepsini dedim
ÇEmber ve telleri alıp kendi yapacak, ön tarafa da 21 jant yapıyoruz haliyle. haftaya herşey komple bitmiş olur.
Bu arada tabiki forumu okuduktan sonra aynı sayfaları ustamın kendisine de okutup anlattım. Ön dişliyi 17 diş yapalım dediğimde bu sefer de yokuşlarda çekmez arka dişliyi de küçültelim o zaman dedi. Dedim tamam doktor iş sende, ben de lastik olarak şimdi anlaş veya mitas arasında kararsız kaldım, şeytan diyo pirelli al
Şimdi şöyle tabiki, ''yahu önder abi ne yaptın 3 liralık motora 2 liralık lastik jant hayırdır delimisin sen ? '' deseler de inat ettim. Bir de ıskartaya çıkan egzostu patlak bir nostalji scooter vardı bahçede plakasız. Onun egzozunda yenisini alıp 1200tl ye motoru sattım. Şimdi lastik ve jant işi için 1200tl paramız olduğuna göre

istediğimizi takabiliriz yeterki çamurda dağda tepede yolda bırakmasın oraya buraya batmasın gy200
Velhasıl kelam, gerekirse 2bin daha harcayıp yaza kadar bineceğim güzel bi makina çıkartırım ortaya, yaza da Fethiye gibi bir yerde zaten 4-5 gibi rakamlara rahatlıkla satabilirm. Hatta hiç satmayıp kapıda ikinci motor olarak tutup keyif yapar deretepe gezerim inşallah.
Bu arada srcmotor - tuncay motor - ve bizim motor adlı üç firmadan karışık gelmiş aldığım grenaj tel balata vs tüm malzemeler.
Fiyatları gayet uygun bence. Bu motor komple grenaj değişecek olsan tüm herşeyi kafa grenajı hariç zaten 400tl. onu da katacak olsak 500. Yani hem sağa hem sola düşürüp yatırsak bile en fazla 500 tl ile tekrar yeni gibi görünüyor, 40tl de stickera verdiğin parayla valla gayet güzel çözüm bence
Ayrıca Lastik için tavsiyeniz olursa dinlerim, marka tip fiyat hangisi ne olursa artık, kullanan kişinin yorumu tabiki daha kıymetli olur bu minvalde. Tamam pirelli veya dunlop vs kalite tartışacak değiliz hepsi kaliteli, ama bu motora daha önce takıp kullanan kişinin yorumu elbette bize tercih sebebi olur. Hayırlı akşamlar tekerinize taş değmesin
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------
Hatta arka jant için bir de şu seçenek var ;
Önder kazalı bir ktm 640 var, arka jant ve lastik komple duruyor ama lastik gidik, onun jantını kullanırız istersen dedi, fakat problem üzerinde disk var, eğer yapalım dersen bir hidrolik düzenek koyarız arkaya uzatırız arkayı da disk fren yapabilriz ama uğraştırır biraz dedi. O da ihtimaller dahilinde bir fikir şu anda, yapabilirsek ne ala

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------
AKlıma gelmişken lastik konusunda şunu sormak istiyorum tecrübesi olan arkadaşımız varsa cevap alabilirsem sevinirim.
Çamur ve ıslak zemin için, arka 18 ön 21 , hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz. Veya ön-arka takım için şöyle sorayım ;
90/90-21 140/80-18
- Pirelli scorpion ( 70R MT21 Rallycross )
- Mitas Sava 140/80-18 70R TL TT MC23 Rockrider (enduro offroad-4mevsim )
- Anlas Capra Extreme (Anlas ın açıklama da yaz lastiği yazıyor gerçi)
- Heidenau 140/80-18 K60 Scout
Sizce hangisi ??