Kadının şimdiki yeri doğru yer mi bilemiyorum. Ancak asrı saadetin her açıdan iyi olduğu önerisi bana çok makul gelmiyor. İnsanların Allah'a yakın olmaları açısıyla diyorsanız evet. Teknolojik olarak değil mesela. Fırsat eşitliği açısından da değil. Sosyal ve ekonomik düzen çoook farklı. Karşılaştırma ne kadar mümkün emin değilim.
600 küsür sayfalık bir kitaptan bahsediyoruz. Bu açıdan yoruma ve fetvaya gereksinim duyması bir eksiklik değil, bir gereklilik, hatta geçerliliğini sürdürebilmesi adına da bir özellik bence.
"Yorumlayan otorite sahibine körü körüne itimat etmek" ise insanla ilgili bir problem. Ne Kur'an ile tespit edilmiş bir otorite (ruhban), ne de ona körü körüne itimat etme şartı söz konusu.
Bilakis tam tersi geçerli. Herkes kendi akıl ve vicdanını kullanmakla mesul. Her kim bunu kullanmayı reddediyorsa da sonuçlarına kendi katlanmak durumunda.
Gel gelelim din de milliyet gibi toplulukları manipüle etme adına oldukça kullanışlı damar. Onun için tarih içerisinde bol bol suistimal edilmiş, halen de edilmekte...
Bence kadın farkeder ve yola çıkmazdı... Motosikletli saçmasapan bir hızda ilerliyor çünkü...
hz ömerden daha adaletlisi yada ne bilim peygamber efendizin zamanında adalet sorunları var diyorsanız açıkçası o vakit biz bu dine neden inanıyoruz ki. Bana örnek gönderilen kişinin(sav) yönetimi sorunlu ise hak dini olması açısından büyük sıkıntı var demektir. Tabi ki bugün trafik kurallarını o döneme bakarak yorumlayamayız fakat hak adalet açısından bakınca bu gün daha iyiyse sıkıntı büyük. Ben eşime anneme kardeşime yada dışarda ki bir kadına davranış şeklimi yada aile içi davranış şekillerimde hep peygamberimi örnek almaya çalışıyorum. Ondan iyisi var diyorsan benim açımdan bütün dini inanışlar zarar görür