verdiğin ayet bile o kadar belirsiz bir ayet ki, öldürmek ama nasıl? bilerek isteyerek öldürmek mi mesela. ya da kaza sonucu. mesela o çok sevdikleri Musa peygamber bu ayete göre reaksiyon olarak öldürülmeli. zira adam bir katil...peygamber adam ama bir katil....desem linç edilirim muhtemelen
mesela bak, o kadar güzel yazmışsın, okuyan sayısı bir elin parmaklarını geçmemiştir, eminim.
Verilen örnek ayet değil mealidir. Ayetin kendisi verilse hatta meali parantezlerle belirtilen küçük belirteçler olmadan verise senin için belirsiz değil anlaşılmaz olur. Mesele ayetin belirsizliği değil senin için belirsiz olması. Normalde böyle umumi ortamlarda siz diye yazarım ama bu noktada tek yaptığı süslü biraz da imlalı cümleler kurmak, bu cümlelerinin çirkinliğine rağmen egodan bahsedip başkalarını suçlamak ve en önemlisi hiç bir şekilde dil uzatmaması gereken bir şahsa isim vermeden laf atmak eylemlerinden başkasını gerçekleştirmeyen birine, saygı sözü olarak gördüğüm siz kelimesini fazla görüyorum.
"Cinsel hayatından arta kalan zamanında" neler yaptığını eğer ki okursan muhtemelen bahsi geçen ayet ve meali neyi ifade ediyor? Bahsettiğin şahsın cinsel hayatına vakti KALMIŞ MI? gibi gibi soruların cevaplarını zaten almış ve burada böyle saçma yorumlarda bulunmuyor olurdun. Hatta oturup hadisçilik yapmana bile gerek kalmayacak bir iş yapabilirdin mesela, gidip doğru soruları doğru kişilere sorabilirdin. Ego ve cahillik birleşiminden hoşlanmıyorsan hamuru erenler tarafından yoğrulmuş bu topraklarda sevmediğin bu iki yönden hayatı pek bir şey kalmamış insanları bulup onlara bu soruları sorabilirdin. Yani sadece kendi akıl ışığınla yolunu aydınlatmak yerine ışığı parlak, senin geçtiğin yolları çoktan görmüş kişilere başvurabilirdin. Neyse ömür senin ömrün. Benim demem o ki; Böyle konuşmaya devam edersen saygı görmeyi veya karşındaki tarafından dinlenmeyi bekleme. Benim yazma sebebim ise hakikatin ve bu hakikatin en büyük bekçisinin ışığına su dökmeye çalışılmasına olan sinirim ve benim gibi sinirlenenlere yazımın bir sakinlik sebebi olmasını istememdir. Yoksa internet üzerinden başkalarına din dışı konularda bile fikir beyanının pek fayda vermediğini çoktan öğrendim.
Yolun açık olsun, selametle.
Son düzenleme: