Merhabalar, taze bir Cafe 152 kullanıcısı olarak 130 km yol tecrübeme göre motorun takas yaptığım motor olan Pulsar As 150 ile karşılaştırmasını yapacağım. Öncelikle Puldar As 150
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------
Merhabalar, taze bir Cafe 152 kullanıcısı olarak 130 km yol (Bursa inegöl - Eskişehir arası) tecrübeme göre motorun hissiyatını aktarmaya çalışacağım. Öncelikle yaşım 35, kendimi bildim bileli motosiklet sesine dönüp iç geçirdim, motosiklet haber ve piyasasını sürekli takip ettim, 50 cc mobiletinden Mt07.ye kadar birçok motosiklet kullandım buldukça, velhasıl bu yaşta yine uzun araştırmalarım sonucu ilk motorum olarak Pulsar As 150 alıp 2500 km kadar kullandım bu yaz ve Haziran trafik çıkışlı 4000 km.de bir Cafe 152 ile bugün takas yaptım.
Motosiklet biraz minyon, önünüzde direk yol varmış gibi hissediyorsunuz (Pulsar.daki grenaja alıştığım için bana öyle gelmiş olabilir), biraz hafif, kullanımı bu nedenle kolay ama uzun yolda savruluyor rüzgardan. Görüntü retro, kullanım da bir o kadar retro, rahatlık namına da pek bir şey aranmamalı. Oturuş şekli itibari ile bileklere yük binmediği durumda bele ve sırta yük bindiğinden 50 60 km.de bile ağrı sızı yapıyor, titreşim az, genel kullanımda sorun olmuyor ancak uzun yolda ve motorun yüksek hızında böbrek taşı falan kalmadı bende

aynaların görüş açısı iyi ama da 80-90.dan sonra çok bulanık. Hızlanma şehir içi için yeterli, uzun yolda yoruyor, son hız durumu ise biraz tuhaf, navi ile ölçemedim ama gösterge dalgalanma yaşıyor, 100 110 arası hızlıca düşüp artabiliyor, bayır aşağı 120 130 gösteriyor ama pek inandırıcı değil tabi, tahminim 100 görüyordur son hız olarak düz yolda gps hesabı ile. Vites geçişleri güzel kolay, fazla kemikli değil, boş vitesleri hep zor bulan biri olarak bu motorda kolay buluyorum, Pulsarı teslim ederken bile boşu zor buldum

aldığım arkadaş Sc egzoz takmış, susturucu da yaptırmış içine ama yine de sesi hayli yüksek geldi bana, patırtı da yapıyor, kendisi istanbulda cevirmede polis bişey demedi dedi ama gidip bi polise sormaya tırsıyorum direk ceza yazar diye, dikkat çeken tipi ses de olunca hayli baktırıyor kendine ama orjinal egzozu gönderince değiştireceğim büyük ihtimalle, zira ben keyfekeder işe gidip geliyorum haftada 1-2 kez 40 km uzağa, o yolda bile kulak tıkacı gerekebilir ki 130 km.de duyma kaybı yaşıyorum sanırım şu an
Motosiklette detay namına pek fazla bişey yok, göstergede hız göstergesi, boş vites, sinyaller, far (farda anlamadığım konu sadece uzun görünüyor ve uzunda far tek kademe yanıyor, bu far lede çevrilmiş, acaba ben mi tek kademe bulabildim, yoksa kısa far kesti mi bu motorda? uzun-kısa ayrımı olup olmadığı konusunda beni aydınlatan biri olursa sevinirim. Ayrıca bu ledler sadece önümü aydınlatıyor, orjinal farı da böyle mi acaba?), benzin bitmek üzere ışığı var (yanınca kaç km gider acaba?). Devir göstergesi, vites göstergesi ve benzin göstergesi arıyor insanın gözü, bunlar çok ekstrem şeyler değil aslında, koyulabilirmiş görüntüyü bozmadan.
Yakıtı hesapladıkça, karşılaştığım diğer şeyleri de yaşadıkça yazmaya çalışacağım (gerçi Eskişehire kış geldi gibi ama bakalım binmeye çalışacağım), saygılar sevgiler, tekeriniz düz bassın..