Çok da kızmaya lüzum yok aslında. 80 km hız tabelasının yanından başlayarak saatte 160 km hıza yarışarak çıktığını ibraz eden bir video paylaşıyorsun, farklı kategorilerdeki suçları örnek göstererek onların yanında ağır bir suç olmadığına kanaat getirmeye çalışıyorsun. Aslına bakarsan vesile olabileceği olumsuz sonuç gerçekleşene kadar tüm sınırları zorlamak keyiflidir; kimisi düğünde ya da maç sonucu sevinci adına havaya silahla ateş açar, kimisi yol kapatıp halay çeker, kimisi tünelde tek tekerle motosiklet sürer... Sorduğunda bu kişiler de "tecavüz mü ettik, adam mı öldürdük, hırsızlık mı yaptık" diye sorarak meşrulaştırır; lakin işin özü icra edilen bu aktivite büyük bir soruna gebedir. Niyetin kötü olmayabilir, keyif aldığın bir anı paylaşmak istemiş olabilirsin fakat yola atlayabilecek bir vahşi hayvan, sinyal vermeden aniden şerit değiştirecek bir araç ya da çevre yollarında da artık görmeye alışkın olduğumuz yürür vaziyetteki yaya senaryosunda "ben ettim siz etmeyin arkadaşlar" telkinlerinde bulunacak potansiyeli maalesef taşıyorsun. Herkes başına gelene kadar "bana bir şey olmaz, ben herkesten dikkatliyim" der, ancak sınırları bile bile zorlamak ve üstelik bunu keyif için yapmak karşısında eleştiri aldığında biraz da öz eleştiri fırsatı yakalamışsın demektir.
Beğeni/alkış toplamak için forum sayfasına video koyup fikirdaşlara kanka diyip, eleştiri karşısında "kimseyi ilgilendirmez" demek pek münasip olmamış. Umuma açık yerde umumu ilgilendirmeyen unsurları teşhir etmek biraz beyhude. Dilerim ömür boyu büyük keyifle motosiklet sürmeye devam edersin.