bende inşaatta çalışıyorum yani reflex olmuş 2.5 metreye 1.25 metre 60 kg dış cephe malzemelerini monte ediyoruz ve malzemeye asılırken "ya allah" diye kuvvet alıyorum kendime.
din daha farklı bir şey, ben insanlara güvenmiyorum. bir yaratan elbet vardır diye düşünüyorum.
müslümanlık çok güzel, islam kuralları gerçekten çok iyi ama müslümanlar tam bir fiyasko, umarım bu konuda hemfikirizdir.
her harfine kadar kutlarım mükemmel bir yorum helal olsun2011 yılında japonyada 9 şiddetinde deprem oluyor hemde 5 dakika sürüyor, biz 6 şiddetini 10 saniye görmeden yüreğimiz azımıza geldi ve hemen başladık allah kitap demeye
hiç demiyoruz ki yahu biz kendimiz kaşındık, her işte olduğu gibi binaları ve kentleşmeyi baştan savma günü kurtarmalık yaptık ve şimdi altında kalacağız.
ama yook, allah korusun diyeceğiz ve allah bizim gibi tembel karaktersiz ahlaksız insanları koruyacak? genelleme yapıyorum herkes üstüne alınmasın. bir şeyleri hak etmek için onu elde etmek uğruna çaba göstermek gerek ve biz bunu yapmıyoruz.
farkında değiliz ama aslında şu anda mevcut toplum başkalarının sırtından geçinmeye o kadar adapte olmuş ki bu normal karşılanıyor, anormal karşılanan şey ise doğru olan hareketler. çalışana enayi diyorlar, sen mi kurtaracaksın türkiyeyi diyorlar. herkes bu kafada ve hep beraber pislik çukuruna doğru ilerliyoruz bu kafalar ile.
herkes kendinden başlamalı düzelmeye ama bence en iyisi boş verin çünkü kimse düzelmeyecek, düzgün olanlarda ömrünü fazladan çürütmemek için diğerlerine ayak uyduracak. sadece farkındalığınız olsun diye belirteyim dedim zaten aklı başında insanlar durumun böyle olduğunun farkındadır tabi.
Bizim ülke kadar allaha görev yükleyen ülke yoktur.
Kutsal kitaplarınızda anlatılmak istenenin genel özeti "size beyin verilmiş, yapabildiğiniz kadarını yapın, kalanını allah halleder" değil mi?
ulan müteahhit malzemeden calıyor ses cıkmıyor ama deprem olunca allah.
he canım allah.
fatih güzel yorumlamışsınher harfine kadar kutlarım mükemmel bir yorum helal olsun![]()
fatih güzel yorumlamışsın
belediyenin ruhsat veren kişileri(işini yapan illaki vardır) çalışmıyorlar
Japonya örneği güzel olmuş bir kaç yorumda ben katayim Japonyada deprem tsunami olmadan önce telefona bildirim gelir bu mesaj gibi değil herkesin duyacagi şekilde farklı bir bildirim sismik aletler bu yüzden vardır ha anı bir deprem olur yapacak hiçbir şeyin kalmaz tevekkül edersin
diğer bir konu ise İstanbul sallandı kim deprem çantası hazırladı veya kim evinde 3-4 gün yetecek içme suyu stokladi bir insan aç kalarak yaşayabilir ama susuz 3 gün yaşar işte burada eğitim devreye giriyor
cahil bir toplumuz
market molozlar altında kalınca lağımları yağmalarsın artıkben marketleri yağmalarım diye düşünüyordum o yüzden hazırlamadım :mrgreen: