ARABA ÖNERİLERİ ALIYORUM -YAŞLANDIK ARTIK -

Arkadaşlar herkese merhabalar.
Motorların yanına artık bi araba alma zamanı geldi.
Motosiklet kullanıcılarının teknik verilere, özelliklere, estetiğe ve detaylara önem veren bireyler olmasından dolayı böyle bir soruyu başka bir yerde sormanın yersiz olacağını düşünüyorum :flower:

Bir arabadan beklediğim bütçe ve aradığım özellikleri önem sırasına göre yazıyorum yorumlarınızı bekliyorum:
Ortalama 50bin tl civarına
-Konfor ve güvenlik ortalama veya bi tık üstü olsun (olabildiğince dış sesi az alsın klima hava yastıkları yol tutuş sürüş konforu optimum olmasından yanayım)
-Direksiyona oturduğumda dashboard göz doldursun. dokunduğum yer dandik olmasın tuttuğunda kaliteyi hissedeyim biraz. aynı zamanda hız sabitleme otomatik silecek far ekranlı teyp bluetooth olması off yerim
-yakıt tabiki de az olsun sonuçta araba bu çok yakmasını dert etmesem motora binerim
-arıza çıkarmasını kimse istemez haliyle ben de en uzun ömürlü dayanıklı
-yedek parça maliyeti uygun öyle kağıttan parçaları olmasın ama atıyorum bi rot başına da bin tl vermeyek :pr:
-Otomatik vites olması önceliğim. araba kullanıyoruz ne oynicam vitesle. ama robotize otomatik şanzıman istemiyorum.
-4 kapı hatchback
-750kg römork çekerken zorlanmasın motorları römorka yükleyip pat oraya pat buraya gidebileyim. çeki demirini ben kendim yaptırırım.

şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim. yorumlamalar ve fikir yürütmeleri aşşağıdan devam ederiz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
CVT şanzımanlı Toyota Auris tarif etmişsiniz gibi.
Eski benzinli modelleir biraz fazla yakar, ama dizelleri iyidir.
Sağlamlığı zaten adı üstünde Toyota. Parçası ucuz değildir ama kolay bozulmaz.

Hatchback değil ama Ben 2002 - 2003 model BMW 5 serisi derim ( 170HP ) ... Modeli sizi korkutmasın...
Koltuk ısıtma hız sabitleme, sun-roof, deri döşeme, otomatik vites
Yine bir hatchback değil ama güzel bir seçenek daha 2003-2005 Subaru Forester xt ( 177 hp 4çeker )
Küçük kasaya sahip arabalarda ben pek donanım bulamıyorum. Belki bir Toyota da olabilir.

50 bin TL ye konfor yok abi, f/p fluence var. Yakıtı koklar sorun çıkarmaz. Elini attığında kalite gelmez, bana göre ön konsol hiç güzel değil ama içi geniştir. Kısaca aile arabası 😁

Bende araba bakıyorum ikinci el araba almak şu zamanda çok zor kolay gelsin haftalarca sahibindende araç bakacaksınız:)

Suzuki swift lere bakabilirsiniz. Çoğu isteğinizi karşılayacaktır. Bir tek romörk olayında çok iyi bir performans göstermeyebilir. Otomatik, az ariza, az yakıt, kısmen bütçenize uygun ve iç dış dizaynı biraz daha dolgundur.

Clio 2 kullanıyorum.3,77 metre ile B segmenti küçük arabalar sınıfına ait ama otomatik vitesli modeli olsa düşünmeden Fiat Bis alırım.Bis sadece 3.10 metre,daha küçük Smart fortwo otomatik var 2,68 metre ama maalesef 2 kişilik.3 metrelik Toyota Iq var otomatik ama Türkiye'de satışı yok.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
renault megane 3 6 vites full paket olanından.

tarif ettiğin araba bu, yakıt konusu dışında istediğin her şey mevcut. satan pişman oluyor öyle söyleyeyim. ama 6 vites olanından bul özellikle, iyi kaçar.

dizelinden bulursan hiç kaçırma, roket roket. bugatti veyron gibidir.

Bu saydıkların 50 bin tl için biraz zor. Hele zorlanmadan 750 kg römork çekecek birde tinerci gibi yakıtı koklayacak.

Auris dizellerde cvt sanziman yok. Mmt var yani robotlastirilmis mekanik.(manuel dizel auris sahibi)
50 bin tl ye malesef oyle bir araç yok. Ya yakit kriterini silmeniz lazim yada römork . Yakiti silersen forester tum arzularini karsilayip uzerine surekli 4x4 ekler . Ama 59 binlik forester sanayide kac binlik yapar adami belli olmaz .

renault megane 3 6 vites full paket olanından.

tarif ettiğin araba bu, yakıt konusu dışında istediğin her şey mevcut. satan pişman oluyor öyle söyleyeyim. ama 6 vites olanından bul özellikle, iyi kaçar.

dizelinden bulursan hiç kaçırma, roket roket. bugatti veyron gibidir.

Aynen katılıyorum. DCT şanzıman 2012 modeli mevcut bizde de... Yakıt konusuna gelince 90 ile falan gidersen 4.5lt'lere hatta daha altına düşmen muhtemel.

50bin e 3 silindir benzinli Clio veya aynı mekaniğe sahip daha yeni model Dacia bulabilirsin , 0,9 lt 90 beygir yakıt tüketimi dizellerle aynı , vergisi sigortası düşük , Clio da ST diye bagajı daha uzun bir model var , dizaynı da güzel bir otomobil..

50bin e 3 silindir benzinli Clio veya aynı mekaniğe sahip daha yeni model Dacia bulabilirsin , 0,9 lt 90 beygir yakıt tüketimi dizellerle aynı , vergisi sigortası düşük , Clio da ST diye bagajı daha uzun bir model var , dizaynı da güzel bir otomobil..
Kalite ???

Fiyat kısmı hariç, tüm beklentilerinize yanıt verecek araç Golf veya A3
Fakat fiyatı min. 1,5 ile çarpmanız lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hem kaliteli olsun hemde ucuz olsun , maalesef öyle bir dünya yok :) Kalite istiyorsan BMW var Audi falan var ;)

Ama ya şu madde:

-arıza çıkarmasını kimse istemez haliyle ben de en uzun ömürlü dayanıklı

Anlaşılan hiç bir fiyata çözüm yok :)
Gerçi Landcruiser var :)

valla ben az önce bi megane a baktım. 70 bin tl. 69 a indi adam. napsam diye düşünüyorum. 50 bin tl civarına ancak linea, 301 falan alabilirsin, onlar da 6-7 yaşında hasarlı olur.

2016 ocak çıkışlı 15 model dizel clio sportourer joy paket 97 bin km de,üç parça boyalı değişensiz bakımlı aracımı az önce 57 bine sattım.
O paraya ne alabileceğinin hesabı sana kaldı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar