Seramik kaplama ve aklıma takılan sorular

Seramik yerine güzelce yıkayıp cilalayıp şeffaf kaplama yaptırsak daha iyi olmaz mı?

Bilmiyorumki bir hevesle yaptırdım ben. Yıkamacılara motoru vermeyi sevmiyorum. Kendimde motorun soğumasını beklemekten nefret ediyorum. O yüzden en azından boyası korunsun die bu işe giriştim.

Beylikduzunde carwash var otoparkda reklam olmasin diye isim yazmicam bende orda yaptirdim r25i les durumda goturdum adam seramik yapmadan bile efsane yıkamıştı 150tlye seramik yaptı benim motora c9 sürdü motor sifirdi zaten cizik yokdu zaten cizilme konusunda daha bisi yasamadim ben

Oraya götürdüm bende white corner’in altındaki yer değil mi? Çok güzel yaptılar. Stickerların ucu az birşey kalkmış. O kadar da önemli değil. Yolda vizör leş oldu motorun üstünde sinek leşi görmedim daha. Bunu reklam die düşünme. Sağlam yerleri yayalımki diğer arkadaşlarda gitsin. Hem biz kazanalım hem onlar.

Ayni yerden bahsediyoruz hocam bende orda yaptırmıştım kask shoei qwest var adamla baya konustum samimiyetten heralde kaskin vizorunude yapayim getir dedi cizilmesin diye bende bari vizoru yaptin kaskin komplesini yaptırdım parada istemedi allah razi olsun vizorden yagmur tutmuyor suanda direkcakip gidiyor guzel bisi :))

El değiştirmiş şuan. Bilseydim kaskın camına bende isterdim. O kadar kaskı bıraktım orada. Süper bir olaymış. Hiç bilmiyordum.

Şöyle söyleyeyim tam adını bilmiyorum. Beylikdüzü’nde white corner avm var. Onun otoparkına girerseniz, girer girmez görürsünüz. Ramazan’da el değiştirmiş. Yeni oldukları içinde bana çok ilgili geldiler. Eskilerine benim dominarı götürmüştüm. Bugün git yarın gel dediler iki kez. Sonradan yaptırmaktan vazgeçmiştim. Hatta o zaman hayat ucuzdu ve kampanyası bile vardı :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Seramik yerine güzelce yıkayıp cilalayıp şeffaf kaplama yaptırsak daha iyi olmaz mı?
Burada süper araba (Ferrari, Lambo, Ford GT, vs.) alanlar orijinal boyayı korumak için şeffaf kaplama yaptırıyor. Ama daha ucuz değil. Koruması çok daha üstün.

Aynı fikirdeyim. Araç camlarına içerden uygulanan UV koruyucu renkli filmler gibi. Onlar bile çizik çizik oluyor, dış cephede neler olur neler.

Siz anlarsınız bu işlerden. Doğrusu ben pek anlayamadım hangisini tavsiye edersiniz

Bu konuda çok daha bilgili arkadaşlarımız var, onların yorumları daha değerli olacaktır.

Ben motosikleti yeni veya ikinci el alırım, satana kadar genellikle hiç yıkamam bile. O konuda malesef çok pasaklıyım. Vakti zamanında tozlandığında yıkar, elimdeki bol çeşit şampuan ve cilalar ile parlatırdım. Sonrasında küçük bir kaza ve boyasına dahi emek verilen makinede daha fazla manevi kayıp...

Ancak genel görüşüm kaliteli cila uygulanmasıdır.

Birçok arkadaşımız seramik kaplamadan memnun. Bunu çok uzun ömürlü ve kalın bir cila tabakası gibi var sayabiliriz. Haliyle bakımı daha kolay ve zahmetsiz, sürekli tekrar derdi olmayan bir uygulama.

Yeni bir motosiklet almış olsam, veya yeni boyatsam seramik kaplamayı düşünürdüm.

Yeni boyatacak olsam watertransfer kullanırdım.

Eski bir motosiklet ise ve biraz da maymun iştahlıysam, veya emin değilsem ama yapmak istiyorsam kaplatmayı tercih ederdim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bundan sonraki ilk sıfır motoruma ben de yapacağım, elimdeki için (mat) fiyat 1.000TL çıktı (biraz pahalı bir yer olabilir, tam kürlenme de 4 gün sürüyormuş...), bu parayı güzel bir Givi soft yan çanta setine vermeyi tercih edeceğim... (Uzun yol yaptım performans ve rahatlıktan memnun kaldım, o yüzden motoruma yan çanta demiri hediye ettim.)

https://www.instagram.com/p/CEmpTAFFId2/?igshid=nyhllna3mzs8
Xsr900 üme ankarada yaptırdım.Boyaya derinlik verdiği bir gerçek. Benim eses amacım çizilmeye karşı boyayı korumak. Aldığım sonuçtan oldukça memnunum. Ancak Çin malı vs. Ürünlerle yapılmaz kaliteli kürleşmesi düzgün bir ürün olmalı.
Otomobil için fiyatlar yüksek ancak motorlar için yapılan alan daha kısıtlı olduğu için düzgün biryer uygun fiyata yaptırılabiliyor.

https://www.instagram.com/p/CEmpTAFFId2/?igshid=nyhllna3mzs8
Xsr900 üme ankarada yaptırdım.Boyaya derinlik verdiği bir gerçek. Benim eses amacım çizilmeye karşı boyayı korumak. Aldığım sonuçtan oldukça memnunum. Ancak Çin malı vs. Ürünlerle yapılmaz kaliteli kürleşmesi düzgün bir ürün olmalı.
Otomobil için fiyatlar yüksek ancak motorlar için yapılan alan daha kısıtlı olduğu için düzgün biryer uygun fiyata yaptırılabiliyor.

kaça yaptırdınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar