HANGİ ZİNCİR YAĞI

Motordan çıkma yağı kullanabilirsin, sıfır Ybr aldım,2 kezde motul zincir spreyi aldım,baktım olacak gibi değil,dayandım çıkma motor yağına
Zincir şu anda 34000 km ye doğru gidiyor,uzun soluklu gezilerde tık demedi,sakin kullanırım,akrobasi ile işim olmaz
Sürücü,yakıt,yüklü ağırlığı 250 kg,yükle günde, 500 km yol yaptığımı bilirim,istersen gezdiğim yerlere bir göz at
Maxsimum 1000 kmde,önce gazyağı diş fırçasıyla ile temizlerim,üzerindeki gaz yağını atmak için biraz binerim,sonrada çıkma motor yağı kullanırım
Yağmur ve toz görürse mutlaka gazyağı,yoksa (mazot) ile temizlemek gerekir
Zincir spreyi ve temizlemek için kullancağın spreyler en fazla 5 kez kullanırsın.
Motul C2+ Zincir Yağı 0.1 Litre 19,90 TL
Motul C4 Chain Lube Zincir Yağı 400 ml. 32,50 TL
5000km de 52.24 TL harcadın,gittikçe maliyet artacak,zincir dişli grubu ortalam fiyat 115,00 TL hesabını siz yapın
Yağmurda,çamurda,tozda toprakta bindim,arka tekerde zincirin gerginliği 3 cm,1. çizgide, 34000'e gelmesi halinde

Valla dostum ben akşam vakti safkan gazyağı ile zincirimi güzelce temizler sonrasında Castrol Lube Racing ile yağlar,brandasını çeker bir sonraki güne kadar hareket ettirmem:)) Yağ zincire güzelce nüfus eder ve yapışır. Sıçrama batırma da olmaz..

Çok da memnunum.

Aksesuarcılarda 6liraya sprey yağ 5liraya balata spreyi var motorum 2600kmde 3 defa bunlarla hallettim gecen makine mühendisi olan ustam temizlemeye gerek yok sen eski yağla yağla fazla yağı aterken pisliğide atar dedi zaten zincir parasına sprey almak saçmalık

en güzel zincir yagı 90 numara açık yag
hem ekonomik hem kaliteli.

Ben cbr 125 için c4 factory line aldım yağı beyaz renk. Arkadaşim dedi ki hata yapmışsın o yağ zincirini koparır çok yapışkan cart curt dedi kafama takıldı

Arkadaşlar c4 factory line motul zincir yağı normal motorlar için zararlı mı? Lütfen yardım

Motosiklet zinciri için üretilmiş zincir yağı, zinciri koparsın diye üretilmez.

Ben tümden sprey yağlara karşı olduğumdan konuya çok girmek istemiyorum. Bir cümle söyleyeyim: Yapışkan yağlar zincire zarar verir.

500-600km'de bir WD40 fıs fıs.
2000km'de bir gazyağı ile temizlik. Elde varsa C4 ceya Petronas/Würth teflon. WD40 örönglörö pörçölöyör denmeden kaçayım.

Çok yazıldı çok tekrarlandı. Gaz yağı alınıp camsil sprey şişelere konulur. Zincire püskürtülür ve badana fırçası ile temizlik yapılır, sonrasında zincir kurulanır.

90 numara yağ ve yağdanlık alınır. Temiz zincire sıkılır. Temizlik ve yağlama işlemi tamamlanır.

Zincir temizlik ve yağlama işlemi budur. Ha bütçeye ve zevke göre diğer ürünler kullanılabilir. Ama lükstür. Maddiyatı düşünen birileri için zararlıdır. Yoksa istersen deodorant tüpü kadar ürüne 100 lira ver benim için sorun yok. Ama ben aynı işi yapan daha ekonomik yolları bildirmek durumundayım.

Oldukça eğlenceli. =)
WD40'ın balonu patlatıp oring penetrasyonunda ise sızdırmaması daha da eğlenceli. =)
D.I.D kerosen ile temizle diyor, ama lastik balon patlayınca kerosen zararlı.. Peki ne diyeyim. =)

Başka bir yerde yazmıştım sanırım, zincir konusunda ruh hastasıydım eskiden. Araştırmaların sonunca, artık 500km'de bir wd40 fıs fıs, 2000km'de bir temizlik + yağ. =)
Yağmur sürüşü hariç tabi. Yağmurda geldiysem, otoparka girer girmez kağıt havluyla kurulama + wd40.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar