HANGİ ZİNCİR YAĞI

Arkadaşlar öncelikle herkese mehraba. Motorum Yamaha ybr 125 ve zincir bakımı için motul markanın güvenilir olacağını düşündüm. Şimdi zincir temizleme spreyinin c1 i falan var onun pek bir şey fark edeceğini sanmam. Ama zincir yağının c2 si c3 ü falan var (motul dan bahsediyorum) bazıları yarış motorları için ama hangisi emin değilim. Ybr 125 için hangisini kullanmalıyım acaba ? veya yarış motorları için olanları kullansam bir şey fark eder mi şimdiden sağolun. :)

C2 c3 c4 hic farketmez istedigini alip kullanabilirsin herkese gore farklı yag der su güzel yok castrol iyi vs.. bende motul kullanıyorum c4 almistim simdide c2 white aldim bi fark yok takilma :)

Şimdi bunlar hep para tuzağı gerek yok derdim senin zincirin kaç para derdim ama rahat bırakmazlar beni

Motul, würt kullanmış biri olarak kesinlikle Berner marka zincir yağını tavsiye ederim..

Ben motordan cikan yagi yagdanliga doldurup motorun zincirini bahca kapisinin menteselerini filan yagliyorum.Hicbir sikintim yok

Castrol kesinlikle cok iyi degil cok cok iyi motul filan hikaye yaninda

10 liraya satılan sıvı gressler gayet işinizi görür,50-60 liraya satılan motosiklet zincir yağları da sıvı gresstir. Motosiklet için olunca malum 5 katına çıkıyor fiyatlar her şeyde. Zinciriniz 100 lira zaten,çıkan motor yağı da kullanılır hem boşa gitmemiş olur.

Çekoslavak ybr zinciri 40₺ çokta bilinen zincirler yani kullanıcıları memnun

Şimdi bunlar hep para tuzağı gerek yok derdim senin zincirin kaç para derdim ama rahat bırakmazlar beni

Birkaç arkadaşımız zincir de pahalı değil gibi bir şeyler söylemiş hatta para tuzağı diyen bile var. Belki haklısınız arkadaşlar hani benim dediğim kesinlikle doğru demiyorum daha tecrübeli olabilirsiniz benden ama şöyle bir şey var. Yeni zincir almak ve motor üstündeki zinciri ömrü bitene kadar kullanmak daha ucuz olabilir ve zincir yağları falan para tuzağı da olabilir ama zincir sadece kendini ilgilendiren bir parça değil ki kötü zincir şanzıman içinde pek hayırlı olmaz o zincir eskidikçe motorun aktardığı güç azalır ama zincire bakım yaparsak motor sürekli temiz dönücek arkadaşlar. Şahsen ben zincir bakımı yapmanın daha mantıklı ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Maliyeti olabilir o ayrı konu ama ilerde motorun ana bloğu (şanzıman vs) size sıkıntı çıkartırsa o daha da maliyetli olabilir. Benim düşüncem bu cevap veren herkese teşekkürler..

Öluculuk yapmayin yahu çocuk keyifle zincirimi yaglayip iyi bisey kullanim demis.. motul istedigini kullan ufaklik sana sorin yasatmaz aksine cok sicrama falan da yapmaz jantini cok kirletmez gayet iyi markadir yag olarak...

Fakat zincir temizleme spreyini alma inan tupcuden gaz yagi al cok daha super temizleyecek ve 10 tl ye kocaman bir sise aldigin icin bool bol yedire yedire temizlersin ..:) kawa 300 kullaniyorum uzun süredir bu ikiliden bi sikinti yasamadim. Senin gibi zincir temizleme spreyi aldim uzun sure gaz yagini keşfedince cok daha guzel temizledigini goreceksin..

Kullanilmis motor yagi is gorur... Mumkunse incesinden dizel motor yagi.

Yağlamak için genelde würth dry yada motul c4 temizleme için ise gaz yağı yada sentetik tiner kullanıyorum, tavsiye ederim.

Motorundan çıkmış yağ ile yaglayacaksan sık sık yaglama yapman gerekebiliyor . Çabuk atıyor çünkü zincirden kontrol edersin zincirin yağa ihtiyacı var mi yok mu yağsız kalmasın genç.

DKN

217504292jla.jpg

anladın mı şimdi hangi yağı kullanacağını ?

Motorundan çıkmış yağ ile yaglayacaksan sık sık yaglama yapman gerekebiliyor . Çabuk atıyor çünkü zincirden kontrol edersin zincirin yağa ihtiyacı var mi yok mu yağsız kalmasın genç.

:bounce:

İşin inceliklerini bilen bir bayan.. Şarşırtıcı!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
wd40 + motul c4 temizle yağla 2 3 dakika sürmüyor.

Yazılanları ek ve tasdik amaçlı:
Önce gazyağı ile güzelce temizliyorsun(plastik aksama hiç zarar vermiyor) .Yeni öğrendiğime göre 140 numarra diferansiyel yağı ile 500 yada 1.000 km de bir yağlıyorsun. Üç değişik ustadan aldığım tavsiyeye göre de Motul zincir yağı ile standart olarak yağlıyorsun. Eh bunları yaparsan baya bi para harcamış olacaksın. İçinde rahat edecek :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar