Doların 7.20 hareketi tamamen manipulasyondu.. Yabancı al-satçıların fırsat marjını görerek yerli yatırımcıdan tokatlayıp paraları çıktığı zamanda bana göre en son 6,50-6,20 arasıdır.. Cari açık dengelendi. Dolar ihtiyacı yok gibi birşey.. İç piyas abeklentisi 5-5,50 arasında kalması.. Doların 6,5 üzeri picklere çıkacağına ihtimal vermiyorum..
Devlet kendi büyüttüğü canavarları kurtarmaya çalışmaktan ekonomide doğru hamleler yapamaz..Çünkü bugune kadar fonlanan, desteklenen inşaat firmaları şuan devletin üzerinde ciddi baskı kuruyorlar bizi kurtarın diye..( En büyükler dahil )
Aslında Türkiye nin önünde harika bir fırsat var önümüzdeki dönem.. Çinde asgari ücret 400 dolara yaklaşırken..Özellikle lojistik avantajımızı kullanacağımız ağır tonajlı ürünlerin üretiminden ciddi pay kapabiliriz. Çok fazla genç insan kaynağımız var.. Yani otomobil, beyaz eşya, iş makinaları, tekne, gemi vs. vs.. alanlarında en doğru noktalardan biriyiz.. Ancak memlekette hukuk yok, düzen yok, vizyon hiç yok..
Ne yaptığı belli olmayan 5 milyon nufus var memlekette ve gitmeyecekler hiçbir zaman.. Hükümetin göndermek gibi bir niyeti asla yok.. Yani yine zavallı memleketim seçim & koltuk sevdasına bir 5 yılını gereksiz ve saçma argümanlar ve dedikodularla boş yere harcamış olacak..
Özeti dolar ne olursa olsun memleket düzelmez.. Dolar 1,5 TL ikende bu memlekette her iş yanlış yapılıyordu.. Yine fıkıh, laiklik ve dedikodu tartışıyorduk.. Gavurda robot vidalıyordu...