Siz enjektör temizleyici katkı denediniz mi öncelikle? Bu da çözmezse servise gidip kontrol ettirmeniz gerekir...
Üstat motosiklet daha 600 kilometrede adı üstünde enjektör temizleyici neresi kirlendi de tekleyecek şu rodaj bitsin de bir götüreyim
Siz enjektör temizleyici katkı denediniz mi öncelikle? Bu da çözmezse servise gidip kontrol ettirmeniz gerekir...
gp kompozitin universal gidon yükseltmeyi almayı düşünüyorum. takoz kablolarında gerilme çekme gibi bir sıkıntı yaşarmıyım gidon yükseltme kullanan arkadaşlardan var mıdır sıkıntı yaşayan.
Forumda takanı okumuştum, bende kullanmayı düşünüyorum. Sürüş konforuna nasıl yansır diye düşünüyorum? Tur camı da takmak gerekebilir.
Dostlar 1000 kilometrede rodaji bitirdikten sonra yağ değişiminden sonra özellikle sabit gazda motorun teklemesi geçiyor mu Ya da sizde var mıydı Bir de Depodaki titreşime nasıl bir önlem aldınız çok ses çıkartıyor, Dün servisle görüştüm rodaj bakimin da sadece yağ değiştiriyorlar mış dedim ki özellikle filtrenin değişmesi lazım aşınan parçalar orada birikti Ha doğru söylüyorsun dedi kendi yağımı götürüp Castrol 10 40 ve filtresini değiştireceğim Deponun Altına da Sünger koymayı düşünüyorum
Dostlar 1000 kilometrede rodaji bitirdikten sonra yağ değişiminden sonra özellikle sabit gazda motorun teklemesi geçiyor mu Ya da sizde var mıydı Bir de Depodaki titreşime nasıl bir önlem aldınız çok ses çıkartıyor, Dün servisle görüştüm rodaj bakimin da sadece yağ değiştiriyorlar mış dedim ki özellikle filtrenin değişmesi lazım aşınan parçalar orada birikti Ha doğru söylüyorsun dedi kendi yağımı götürüp Castrol 10 40 ve filtresini değiştireceğim Deponun Altına da Sünger koymayı düşünüyorum
Motul 5100, Motul 7100 ve Castrol Power Release kullandım.
Motul 5100 yarı sentetik, rodaj sonrası kullandığım yağdı. Ne iyi nede kötü diyebilirim. Çünkü zaten henüz motoru tanımaya çalışıyordum.
Motul 7100 full sentetik-ether, motoru çok daha az ısıtıyor. Yalnız sanki debriyaj birinci viteste yarım debriyaj kullanım durumunda çok az sıyırıyor gibi gelmişti. diğer viteslerde problem yoktu.
Castrol Power Release yarı sentetik, bu yağı bayağı umutla almıştım ama akşamdan birinci viteste bıraktıysam eğer sabah gelip yağ soğukken debriyaja basıp ileri geri haraket ettirmek isteyince motor hala vitese takılı kalıyor. Sanki debriyaj yapışmış gibi. Boşa çok zor geçiriyorum. Eğer debriyaja basıp birinci viteste çalıştırırsam motor ileri fırlıyor. O yüzden motoru boşta bırakıyorum. Boştayken çalıştırıp bir dakika ısındıktan sonra vitese takıp hareket ettiriyorum.
İlk harekette yağ henüz soğukken birinci ve ikinci viteste sorun yok. Ama yağ ısındıktan sonra tıkalı trafikte yarım debriyaj kullanma ihtiyacı olan yerlerde 1-2 vites giderken vitesi tam bırakırken tak ses yapıyor. Zincirdendir diye zincir gerginlik ayarı yaptık ama hala düzelmedi bu durum. İlginç olan soğukken yok. 4-5 km gidip motor ısındıktan sonra yapıyor.
Son olarak Castrol Race deneyeceğim. Bundada verim alamazsam Castrol defterini kapatıp Motul 7100 kullanmaya devam edeceğim.
Benim motor BN125. Sizde ne kadar etkili olur bilemem yazdıklarım ama umarım yol gösterir.
MOTUL 7100 için büyük sikletli pist motorları için şeklinde bir görüş var. 5100 ise daha çok 250cc ve altı daha çok şehir motorları için olarak öneriliyor, kullanımda bu 2 yağ arasında gözle görülür farklılıklar tespit ettiniz mi?
[/URL]
Akünün kayışı gibi. Merakını gidermek istiyorsan yan tarafı söküp bakabilirsin. Gayet basit açılıyor.
Benim motorumda su kaçağı sebebiyle silindir değişti. Şu aralar sabit hızda 100 km ile giderken hararet 4. seviyeye geliyor. 4. seviyeyi hiç geçmedi ama sizin motorlarda da aynı mı? Eskiden o hızlarda 2-3 dişi geçmiyordu sıcaklık.
Merhaba, çoğunlukla 2 veya şehiriçi dur kalkta 3 diş hararet oluyor. Uzun yolda ise 2 nin üzerine çıktığı görmedim. Servise danışmakta fayda var. İyi günler
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------
İlk 500km olmak üzere, rodaj bakımı için servise gideceğim. Değişmesi gerekenler nedir, yağ ve yağ filtresinin dışında bir parçaya müdahale etmek gerekir mi? Birde yağ olarak servis valvoline 10w40 öneriyor, bu yağ hakkında pek bilgim yok yorumunuz nedir? Motul 7100 kullanıcılar tarafından onaylanmış bir yağ, bundan mı koydurayım?
Birde servis kitapçığında 10w50 ve 15w50 önerilmiş 10w40 doğru olur mu?
Motorumun son hali arkadaşlar. Yan çanta için kendim elimden geldiğince birşeyler yaptım fena da olmadı hem kullanış hem görsel açıdan.
[url]https://i.hizliresim.com/gPkV13.jpg[/url]
[url]https://i.hizliresim.com/zGmlbY.jpg[/url]