Daha önceki alıntıladığım mesajınız sonradan yazdığınızla uyuşmuyor.
İlk mesajınızda "kitapçıkta ilk 1000 km rodaj olarak tanımlanmış" diyorsunuz.
Ben kitapçığın böyle söylemediğini belirtince, cevabi mesajınızda değiştirip yağ değişim sürelerine dem vuruyorsunuz.
Ayrıca bende orjinal kitap telefonumda yüklü.
İlk 1000 km rodaj, 1000-1500 km rodaj devam ediyor derseniz insanları yanıltırsınız. Hele hele ilk motorunu alanları
Kştapçık böyle bir rodaj - rodaj devam ediyor lafı kullanmıyor(orjinal olan kitapçık)
İlk 1000 km : motordan yüksek performans almaya kalkma, 6000 devrin üzerinde uzun süre kullanma, artçı ve yüklü olarak yüksek hızda uzun mesafe ve yokuş yukarı sürme.
1000 km de yağ değiştir.
1000-1500 km : arasında 8000 devir üzerinde uzun süre kullanma.
1500 km den sonra : en yüksek performansı alabilmek için kademeli olarak hızı artırın.
Kitapçıkta yazanın özeti bu.
Ve bunların hepsi RUNNING IN (RODAJ) isimli aynı başlık altında ifade ediliyor.
Benelli BN125 orjinal kitapçığında da devir değerleri farklı olsada aynı başlık altında ifade edilir.
Hiç bir yerde RODAJ-RODAJ DEVAM EDİYOR lafı yok.
BN251 için rodaj ilk 1.500 km boyuncadır.
Öncesi, sonrası, devam ediyoru yoktur.
BN125 içinse rodaj 1.600 km dir.
Öncesi, sonrası, devam ediyoru yoktur.
Her iki modeldede ilk 1.000 km ye gelindiğinde yağ değişir.
Özet : Benelli BN serisi BN251 ve BN125 orjinal kitaplarında Rodaj - Rodaj devam ediyor diye bir laf yok.
Ayrıca rodaj ilk 1.000 kmdir diye bir lafta yok.
Bu kadar uzun yazma nedenimse;
Ben bilmeme rağmen ilk mesajınızı yanlışmı okudum diye 3 kez daha okudum.
"Kitapçıkta ilk 1000 km rodaj olarak tanımlanmış" diyorsunuz ve okuyan kişi 1.000 km sonra rodaj bitiyor bas gitsin diye anlayacaktır bunu.
Sağlıcakla kalın
Not: düzelttipşm için kusura bakmayın. BN251 kullanan, alan, rodaj öneren neredeyse 10 kişiden 8'i ya orjinal kitabı hiç okumamış yada okumayan birinden (kullanıcı, servis, usta vs) duyduğu yanlış bilgiyi aktarıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:36 ----------
Bu ise BN251 kitapçığının RODAJ bölümünün ekran çıktısı
.
.