Motosiklete Voltmetre ve Ampermetre Eklemek

Daha önce konusu açılmış fakat sadece voltmetre ile ilgili bir gösterge yapımından bahsedilmiş. Bense aşağıda linkini vereceğim voltmetre ve amperi birlikte gösteren bir ürün kullanmak istiyorum fakat elektrik bilgim çok az. Ampermetrenin aküye bağlanması uygun olur mu ve voltmetre ile aralarında nasıl bir bağlama farkı var. İkisini de direkt aküye bağlamayı düşünüyorum.

https://www.roboshop.com.tr/dijital-voltmetre-ampermetre-4-30v-0-10a?gclid=Cj0KCQjw3uboBRDCARIsAO2XcYAduJIlNPcOwWh9wl2w7YnoCNE25sCox1nE8ZKlpE7-1wIqjG-XHGYaAgAiEALw_wcB

voltmetre tamamda ampermetreyi ne yapacaksın. çalışması için akü + kutupbaşını söküp ampermetre üzerinden motora voltaj vermen lazım.
göstergenin kabloları çok ince ve marş sırasında yuksek amperden göstergen bozulacak motora elektrik gitmeyecek, uğraşma. voltmetre ile ilgili bi sıkıntı yok,aküye paralel bağlayıp kullanabilirsin.

voltmetre tamamda ampermetreyi ne yapacaksın. çalışması için akü + kutupbaşını söküp ampermetre üzerinden motora voltaj vermen lazım.
göstergenin kabloları çok ince ve marş sırasında yuksek amperden göstergen bozulacak motora elektrik gitmeyecek, uğraşma. voltmetre ile ilgili bi sıkıntı yok,aküye paralel bağlayıp kullanabilirsin.

pek anlamadığımı söylemiştim bu işlerden. oluru yok mu yani amperi ölçmenin

hocam amper ölçmenin bize hiçbir faydası yok. kaçak akım kontrolu için geçici bağlanabilir. ama sürekli üstünde durmasının bir anlamı yok.

hocam amper ölçmenin bize hiçbir faydası yok. kaçak akım kontrolu için geçici bağlanabilir. ama sürekli üstünde durmasının bir anlamı yok.

anladım sağ olun. Direkt aküden mi bağlasam daha iyi olur yoksa başka bi yerden mi bağlayayım?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sanırım motorun yamaha xmax değil xmax üzerinde doğrudan voltajı görebiliyorsun bu ne işe yarıyor zaten dolu bir akü 12 volt vermez 14 volt verir oradan bayılma varmı anlayabilirsin amper düştüğü anda voltmekte 11 gibi gösterir buda sorun olduğunu gösterir

biz xmax cılar olarak basit şeyleri hemen çözebiliyoruz

@kasved linkini attığınız ürün su geçirmez değil hocam uygun değil.
Ampermetre taşıtlar için çok gerekli değil.Zaten alternatör yeterince üretemediğinde veya tüketim daha fazla olduğunda voltaj düşer.Voltmetre daha doğru sonuç verir..

Ben su geçirmez bu modeli kullanıyorum.Düğmeli olarak taktım.Aküden doğrudan(sigortalı)
img_6643.jpg

img_6650.jpg

img_6647.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar