İmkan varsa tabi ki sıfır. ikinci elleri 40 civarlarında zaten daha düşük fiyatlısı 2015-2016 model oluyorMerhaba sayın mt-07 kullanıcıları,
2019 sıfır mt-07 44 bin lira olmuş bugünkü kurlar ile, sıfır almaya değer mi ?
Yada 2. El temiz mi almalıyım çok kararsızım :/
Değerli yorumlarınızı bekliyorum...
Bu motora egzoz takılınca alt devir performansında veya son süratte falan düşme oluyor mu? Ses alacağız die sinir olmak istemiyorum açıkçası.
Son hızı etkilemez ama olayı alt devirler olan bir sokak motorunun alt devirlerini etkileyebilir. Ona uygun yazılım attırabilirsin illa 2500e dynojet ürünü almana gerek yok ama ECU tuning de 1500 den aşağı tutmayabilir.
Mt07 ye bu işlemi yapan bir eleman vardı
https://youtu.be/T7trx4Ihx_0
Power commanderi tesisata bağlamak daha zor. Birsuru kabloya ek yapılıyor tesisatı oynama taraftarı değilim O yüzden ECU tuning daha mantıklı.
mapi oluşturmak uzun ve uğraştırıcı bir süreç bende aynı şeyi diyorum power commandere gerek yok sitede yer alan hazır maplerden birini ecuya yüklemek yeterli ama bunu yapmak için ecuya ulaşmak gerek ecu tune kitler var onlarda bir power commander parası bu işi yapan birisine hazır maplerden birisi yükletilebilir ama yine pahalıya patlarİyi de eleman zaten ECU'ya Dynojet Power Commander sitesinden indirdiği bir map yüklüyor. Benim gönderdiğim map'i kendin oluşturmak için kullanacağın cihazlar...
mapi oluşturmak uzun ve uğraştırıcı bir süreç bende aynı şeyi diyorum power commandere gerek yok sitede yer alan hazır maplerden birini ecuya yüklemek yeterli ama bunu yapmak için ecuya ulaşmak gerek ecu tune kitler var onlarda bir power commander parası bu işi yapan birisine hazır maplerden birisi yükletilebilir ama yine pahalıya patlar
O işi hakkıyla yapmak biraz kesenin ağzını açmak gerektiriyor. Bir sürü ürün var da bir örnek olarak yandakini verebilirim: Dynojet Power Commander products for Yamaha FZ-07 / MT-07 2018
Bu üründe fuel mapping'i tamamen kendin de yapabilirsin veya hazır map'lerden birini kullanabilirsin. (Arrow full system için hazır map var mesela...)
Senin sistemine en uygun map'i üretmek için Auto Tune Kit de alabilirsin.
Benzer başka bir çok ürün var; mesela EJK Fuel Controller, süpermoto / enduro kullanıcılarında görmüştüm. Araştırmak lazım.
Ama kesenin ağzını açmadan olmuyor, daha doğrusu optimum şekilde olmuyor diyelim...
Yok yahu ne alması. Ne alacağıma da karar veremiyorum. Nede olsa değiştiririm die de arka lastiği yanlamaktan da tırsmıyorum. Şimdilik battlaxlar iyi ama bakacağız. En kötü road4'e yürürüm herhalde. Bildiğim lastik zaten.
Yok yahu ne alması. Ne alacağıma da karar veremiyorum. Nede olsa değiştiririm die de arka lastiği yanlamaktan da tırsmıyorum. Şimdilik battlaxlar iyi ama bakacağız. En kötü road4'e yürürüm herhalde. Bildiğim lastik zaten.