motoru yan yatırıp debriyaj kapağını açmak.

yaklaşık 1000km önce motorun debriyaj balata,saç ve yağını değiştirmiştim. yayları değiştirmeyi akıl edemedim. bu aralar debriyaj kacırma sorunu yaşıyorum. yayları değiştireceğim ama yağı boşaltmadan motoru yan yatırıp debriyaj kapağı açmayı düşünüyorum.yağın birsüre bu şekilde yan durmasıyla sorun teşkil eder mi? yada pintilik yapmayıp yağı boşaltarak mı değiştirmeliyim.?

yaklaşık 1000km önce motorun debriyaj balata,saç ve yağını değiştirmiştim. yayları değiştirmeyi akıl edemedim. bu aralar debriyaj kacırma sorunu yaşıyorum. yayları değiştireceğim ama yağı boşaltmadan motoru yan yatırıp debriyaj kapağı açmayı düşünüyorum.yağın birsüre bu şekilde yan durmasıyla sorun teşkil eder mi? yada pintilik yapmayıp yağı boşaltarak mı değiştirmeliyim.?

Yağı değiştir yan yatırırsan yağ üst kapaga hava filitresine gitmezmi bi kaçak olur yukarı doğru diye düşünüyorum

Madem yağın yeni bi kaba al alırkende tülbent gibi bir bez parçasıyla süz işin bittiğinde tekrar o yağı koyarsın. Bir vidayı sökmeye bakar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bezle falan suzmeye kalkmayin. Toz kir pis bulasir daha da icine. Yag filtresi var zaten motosikletin icinde surekli devir daim yapiyor. Sadece yagi bosaltacaginiz kap temiz olsun, bosalttiktan sonra da ustunu ortun, yeter.

Yan yatırıp söke bilirsin sorun olmaz, ama yarım depodan fazla benzin varsa akma ihtimali yüksek, yağıda balataları 1 hafta kullan öyle değiştir, balatalar alışana kadar yağ daha çabuk kirlenir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar