Aslında kızamıyorum, gülümsüyorum işte o yüzden. En önemli özellikleri inandırmak ve güçlü hatiplik çünkü.(Bilhassa da karşısında temeli olmayan bilgilerle dolu ya da tamamen cahil bir güruh varsa, açığı yakaladı mı tokadı vurmak)Cahillikten kastım eğitim de değil, okumuş yazmış ama bunları çözememiş çok saf insan var çünkü.
Bu zihniyeti bilhassa büyük şehirlerde doğup büyüyenler hala tam anlamış değil, benim gibi çocukluğu ve gençliği küçük bir yerde geçen, hele hele politikacı bir babanın çocuğu olup yaşadığı yerde karanlık kafaların orayı nasıl ele geçirdiğini bizzat görüp yaşayanlar net olarak çok iyi tanır. Keşke imkan olsa size ve sizin gibi sananlara gerçek insan örnekleri üzerinden uzun uzun anlatabilsem, ama ne fırsatım ne de iştahım yok anlatmaya. ben artık gözlerinden bakışlarından bir cümlelerinden bile doğru mu söylüyor takiyye mi yapıyor (neyse ki) çözüyorum ve çok şükür hiç yanılmadım son 40 yıldır. Çok uzun çok derin mevzular.
Zamanında yetmez ama evet diyen bir arkadaşım sonradan yaşadığı hayal kırıklığını anlatırken ona kendi örneğimi ve bu zihniyeti anlatınca şaşarak dinlemişti. Bu kafaları tanıyamamış aldanmış en net örnekler bizim solcu eskisi liberal aydın(ımsı)lardır.
Düşünsenize "düşman karşısında, savaşta yalan ve hile günah değildir" diyen bir rahle-i tedrisattan geliyorlar, seni de düşman ilan etti mi, iş bitti her şey mübah artık. Adeta gavurun toprağını ele geçirmiş ve sömürüyor gibi düşünen bir yapıdan söz ediyoruz. Daha fazla uzatmayayım.
Yok yok bu anlattıklarım tamamen başka bir ülkede oluyor ha, valla bak. Örnek veriyoz sadece.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:11 ----------
Tekrar söyleyeyim gideyim hatta belki bir daha dönmemek üzere gideyim artık, çok sıkıldım çünkü, yazmak da boş iş, çünkü çok az insana ulaşabiliyor.
Ne diyeyim umarım güzel günler görürüz çocuklar, benim pek umudum yok, küçük bir çocuğum var o benim yaşımda böyle bir ortamda yaşamasın yeter. Bizim için netice belli, anca mezarda rahat edeceğiz.
Kalın sağlıcakla. (Hala kalabiliyorsanız)
Umudunuzu kaybetmeyin!:king:
(Ve bilhassa gençler, kendinizi geliştirmek için çok okuyun, çok çalışın, yalancıları tanımanın en iyi yolu kendini geliştirmek ve çok okumaktır.)