50 cc Kuba Scoter Hakkında Bilemediğim Şeyler

Merhaba arkadaşlar, motora merakı olmayan ve ehliyet alırken dahi a2 almamış birisi olarak bir şey sormak istiyorum...
Evlendikten sonra eşimin scotera merakı olduğunu ve motorları sevdiğini görünce bir arkadaştan satılık olan 50 cc scoterı uygun bir ücrete satın aldım. Yalnız satan kişi motorun 1000 km olduğunu ve ilk sahibinin kendisi olmadığını söyledi. İlk sahibinin de 3 gün sonra düğünü olacağını düğün sonrası plaka işlemini yapalım dedi.
Derken aldıktan 2 gün sonra bulunduğumuz ilçede polisler plakasız motorları çekmeye başladılar ve maalesef bizim motoru da götürdüler. Gik bile diyemedim tabi.
Şimdi ilk sahibine ulaştım adam balayına gitmiş, gelmesini dört gözle bekliyorum...
-2018 8. ayda alınmış ve faturası o tarihte kesilmiş 50 cc kuba trendy marka motora plaka hiç çıkartılmamış.
-Bunun bir cezası olacağını söylediler, plakayı çıkartıp gel motoru al dediler. Ama faturada ismi yazan kişi ile yapacağız bu işleri.
Cezası ne kadardır, ayrıca notere plaka amaçlı gittiğimizde önce o kişi plaka çıkaracak sonra motoru ben üstüme mi alacağım?
Toplam ne kadar tutar bilginiz var mı?

Bu ara a2 ehliyet almayı düşünüyorum bu da ufak bir tecrübe oldu bize.

Motorun ruhsatını almadınız mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------

Noterden tasdik ettirmediniz mi?

Motorun ruhsatını almadınız mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------

Noterden tasdik ettirmediniz mi?

Faturası ve gerekli belgeleri olmasına rağmen notere tasdik edilmemiş. Öylece kullanılmış ama az kullanılmış.

İrsaliyeli fatura ve uyumluluk belgesi olmadan ruhsat çıkartmıyor noter, sanırım. Birde vegisi ödendi diye makbuz. L1 sınıfına zorunlu sigorta olmuyor ve istteenmiyor. Gereken bu 3 belge elinizdeyse, belki ilk ruhsat sahibi olabilirsiniz. Olmaz derlerse, birde, irsaliyeli fatura kimin adınaysa, ondan satın aldığınıza dahil, noter. tastikli belge gerek. Ruhsatı siz çıkartırsanız 150 tl cıvarı siz ödemeniz gerek, galiba.

Yahu üç kuruşluk motorlu bisiklet için ne diye böyle işlere girişirsiniz.

Ali almış veliye satmış sonra balayına gitmiş veli bilmem kime satmış. Bilmem kimide yolda polisler öpmüş oda öpülünce motosiklet nete üye olmuş hani bana hani bana demiş.

Yahu üç kuruşluk motorlu bisiklet için ne diye böyle işlere girişirsiniz.

Ali almış veliye satmış sonra balayına gitmiş veli bilmem kime satmış. Bilmem kimide yolda polisler öpmüş oda öpülünce motosiklet nete üye olmuş hani bana hani bana demiş.

Sana cevabim basit; Sanane... Burda seni ilgilendiren şey isteğe dayalı cevap vermek. Yoksa parası olmayan üç kuruş motorsiklet peşinde kişiler değiliz. O an cebimde bu kadar para vardı ve aldım. İlk aldığımdan dolayı prosedürü bilemiyor olmam normal. Hal böyleyken ya adam akıllı cevap ver ya da boş yapma!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar