TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
HONDA CB125F 2018
selam arkadaşlar,
2009 model 62000 km tvs motorum için bazı sorular soracağım
1-fren lambası arka fren basıldığında yanıyor mu
2-Islak zemin için en uygun lastik nedir
3-motor fazla ısınmasının nedeni ne olabilir
selamlar

selam arkadaşlar,
2009 model 62000 km tvs motorum için bazı sorular soracağım
1-fren lambası arka fren basıldığında yanıyor mu
2-Islak zemin için en uygun lastik nedir
3-motor fazla ısınmasının nedeni ne olabilir
selamlar

evet,
anlas wintergrip,
yüksek sıkıştırma oranı

Makina kemik gibi sağlam.

Derdi olan yok..olsa gırla konu açilirdi..

Hee ufak tefek sorunlarda kronik degil,ve çözümü basit..

Sürmeye devam..

derdim var usta.

geçen debriyajı değiştirirken göbek somununu yeteri kadar sıkmamışım yerinden çıkmış. yolda debriyaj ayırmadı sinirden maneti kırdım.

yan kapağı açtım somun yalama. tornada yeni somun yaptırdım. sıkarken göbeği çatlattım.

izmir'de manet yok, göbek yok, somun yok. hiç bir şey yok. parça yok. varsa yoksa ybr, drift parçası. mondil z one manetini aldım, göbek bulamadım. n11 den sipariş ettim. evde kös kös oturuyorum parçanın gelmesini bekliyorum.

birde yağ yakıyor. 1000km de 400 ml kadar. süpap keçelerini değiştirdim gene yakıyor. silindiri söküp rektefeye vermeye üşeniyorum. büyük angarya geliyor o iş bana.
sanayide tornacı 175 tl ye silindirini honlarım, honladığıma uygun yeni piston veririm piston dahil 175 tl diyor. 57mm pistonu 58mm yapalım dedim. yaklaşık 160 cc olur. fiyat nasıl?

Son düzenleme:
derdim var usta.

geçen debriyajı değiştirirken göbek somununu yeteri kadar sıkmamışım yerinden çıkmış. yolda debriyaj ayırmadı sinirden maneti kırdım.

yan kapağı açtım somun yalama. tornada yeni somun yaptırdım. sıkarken göbeği çatlattım.

izmir'de manet yok, göbek yok, somun yok. hiç bir şey yok. parça yok. varsa yoksa ybr, drift parçası. mondil z one manetini aldım, göbek bulamadım. n11 den sipariş ettim. evde kös kös oturuyorum parçanın gelmesini bekliyorum.

birde yağ yakıyor. 1000km de 400 ml kadar. süpap keçelerini değiştirdim gene yakıyor. silindiri söküp rektefeye vermeye üşeniyorum. büyük angarya geliyor o iş bana.
sanayide tornacı 175 tl ye silindirini honlarım, honladığıma uygun yeni piston veririm piston dahil 175 tl diyor. 57mm pistonu 58mm yapalım dedim. yaklaşık 160 cc olur. fiyat nasıl?

Civatalari,somunlari sikarken fazla abanma.boşlugunu al hafif kuvvet yeterli.

Honlarken mikro bar salip temiz iş yaparsa sorun olmaz.

Ayrica çapı 62.5 yap,kursla oynama.

177.5 cc olur.makina hindistan forumlarda,150yi 180 yapanlarda yakma yakma sikayeti olmadigini okudum.

Gömlegin et kalinligi musaade ediyor

Piston capi buyudukce sicaklik degisiyor(olumlu yonde)

175 tl normal rakam.birde yeni piston veririm demis.

Contalarida yenile.

Makina kemik gibi sağlam.

Derdi olan yok..olsa gırla konu açilirdi..

Hee ufak tefek sorunlarda kronik degil,ve çözümü basit..

Sürmeye devam..

Kara düzen motor olduğu için güzel. daha önce de şimdide severek kullanmaya devam. Sadece yoğun trafikte motor ısınınca çok debriyaj sıyırma yapıyor. Stop edecek gibi oluyor kalkarken onunda bakımını yapıcam bir ara.

Buluşma düzenleyip tur yapabiliriz.

Kara düzen motor olduğu için güzel. daha önce de şimdide severek kullanmaya devam. Sadece yoğun trafikte motor ısınınca çok debriyaj sıyırma yapıyor. Stop edecek gibi oluyor kalkarken onunda bakımını yapıcam bir ara.

Buluşma düzenleyip tur yapabiliriz.

İstanbulda olsam bulusur,iki çay içerdik..

Şöyle bir durum var,benim 180lik makina 20bine dayandi,

Abartmiyorum,eşeğe biner gibi biniyorum,hee bakiminida bizzat kendim yapiyorum,en ince detayina kadar.

Yağ olarak liqui moly 10w30 kullaniyorum,yaz kiş,uretici israrla oneriyor bu yaği.
Her 3-4bin km de bir;

Karter havalandirma ve yag süngeri
Hava filtresi
Buji temizligi
Teker gobek yaglamasi
Cevresel civata
Elektrik kablo gurubu temizligi
Buji temizligi
Debriyaj ve gaz teli temizlik/yağlama.
Gaz yagi destegiyle,zincir dişli temizligi
Karburator boğaz temizligi
Gidon mesneti,bogazlar,gres ile bakim.

Bunlarin hepsi max.1-1.5 saatimi aliyor.

DİKKAT:

Yag filtre kapagi
Yag tapasi
Saplamalar
Egzoz bogaz civatasi
Vb.

Civatalara abanmadan,kibarca el yordamiyla saglamlayin.

Ondan sonra arkana bakma.

Motoruma,Benim yaptigim gibi ozenerek(teknik) bakim yapan usta varsa sokağa cikar eşek gibi aniririm.net

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Ahanda redkit

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Başkan biz Eskişehir'e bir türlü gidemedik de sen ne zaman İstanbul'a gelirsin? :)

İstanbulda olsam bulusur,iki çay içerdik..

Şöyle bir durum var,benim 180lik makina 20bine dayandi,

Abartmiyorum,eşeğe biner gibi biniyorum,hee bakiminida bizzat kendim yapiyorum,en ince detayina kadar.

Yağ olarak liqui moly 10w30 kullaniyorum,yaz kiş,uretici israrla oneriyor bu yaği.
Her 3-4bin km de bir;

Karter havalandirma ve yag süngeri
Hava filtresi
Buji temizligi
Teker gobek yaglamasi
Cevresel civata
Elektrik kablo gurubu temizligi
Buji temizligi
Debriyaj ve gaz teli temizlik/yağlama.
Gaz yagi destegiyle,zincir dişli temizligi
Karburator boğaz temizligi
Gidon mesneti,bogazlar,gres ile bakim.

Bunlarin hepsi max.1-1.5 saatimi aliyor.

DİKKAT:

Yag filtre kapagi
Yag tapasi
Saplamalar
Egzoz bogaz civatasi
Vb.

Civatalara abanmadan,kibarca el yordamiyla saglamlayin.

Ondan sonra arkana bakma.

Motoruma,Benim yaptigim gibi ozenerek(teknik) bakim yapan usta varsa sokağa cikar eşek gibi aniririm.net

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Ahanda redkit

[url]https://i.hizliresim.com/0RoLv8.jpg[/url]
Benim makinada 18.300 km de 17 bm km de aldım bi ay evvel komple zincir dişli, buji, yag ve hava filtresi değiştirdim. Motul 5000 yağ kullandım. Zincir değişince motor epey rahatladı. İkinci el almıştım 17 bin kmde. Hergün ortalama 30km yol yapıyorum ev iş arası.

Benim makinada 18.300 km de 17 bm km de aldım bi ay evvel komple zincir dişli, buji, yag ve hava filtresi değiştirdim. Motul 5000 yağ kullandım. Zincir değişince motor epey rahatladı. İkinci el almıştım 17 bin kmde. Hergün ortalama 30km yol yapıyorum ev iş arası.

Doğrudur,

Kaza bela gelmesin biraderim..

Keyifle bin.

Apachelerin egsozdaki sakal kısmından yerden yüksekliği kaç cm? Mesela ybrli bir arkadaşın inebildiği kaldırımdan bende apache ile inebilir miyim?
Bana biraz yere yakın bir motor gibi geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar