Dostum sana tavsiyem hiç bulaşma xenon olayina.
2010 eski kasa apache statorleri bir araştir veya kalin sargi yaptir diyecegim,ama değmez.
hocam xenon işini çözdüm. yani hintli kullanıcılarımız çözmüş.
statörlerimiz çift fazlı. şarj ve aydınlatma için farklı fazlar var. ortak nötürlü.
statörden aydınlatma fazının nötürünü şaseden ayırdım, ayrı bir kablo ile statör dışına aldım. fazı ise konjektörden ayırdım.
elimdeki yeni kabloları ybr konjektörüne bağladım, ybr konjektörünün çıkışını aküye verdim. xenonları ise röle ile aküye bağladım. şimdilik şarjı yerinde.
yaptıktan sonra izmir'den kuşadası'na tatile gittim, gece sürdüm. sıkıntı olmadı. fakat altın kural olan "contalı kapağı açıyorsan contayı değiştir" kuralına statörde uymadım.
yolda yağ sızdırdı. aydın'da kuşadası'nda statör kapak contası aradım bulamadım. evde yedek contam vardı. eve kadar yağ ekleye ekleye gittim. hatta tvs'nin yetkili servisinin izmir'de, aydın'da ve kuşadası'nda olmadığını öğrendim.
hele yeni çıkan 200'lük olanı almayı düşünürken bunu öğrenmiş olmam bu kararımdan beni vazgeçirdi.
200'lük olan enjeksiyonlu abs li. elektronik detaylar çok ve garantili alacağım motorun yetkili servisi yaşadığım şehirde yok ise ben o motoru ne yapacağım?