Yamaha Bws Almayi Düşünüyorum Motor Hakkinda Yorumlarinizi Bekliyorum

ASLINDA İKİ MOTOR İÇİNDE KALDIM AMA BWS ÇOK HOŞUMA GİTTİ MOTORDAN ANLAYAN ARKADAŞLAR BWS HAKKINDA ÇOK DETAYLI BİLGİLER VERİRİSENİNZ SEVİNİRİM MESELA NEKADAR YAKAR MASRAFI ÇOKMUDUR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geldiği ve sayfa düzeninde kargaşa yarattığı için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız. Kullanıcılar forum sayfalarına yazmış oldukları mesajlarını düzenleme yetkisine sahiptir. Lütfen yazmış olduğunuz mesajın sağ üst köşesinde göreceğiniz değiştir butonuna tıklayarak mesajınızı düzenleyin...

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: BBRR **************

30.jpg

BW S 100 - Ayrıntılı Teknik Özellikler

Motor tipi Tek silindirli, 2 zamanlı, hava soğutmalı
Silindir hacmi
Çap x Strok
Kompresyon oranı
Maks. gücü
Maks. Tork
Yağlama
Yakıt sistemi
Debriyaj tipi
Ateşleme
İlk Çalıştırma
Vites kutusu
Tahrik 101 cc
52 X 47.6 mm
6.6 : 1
7.8 HP-7.000 devirde
0.98 kg-m-4.000 devirde
Otomatik
VM16SS Karbüratör
Otomatik santrifüjlü
C.D.I.
Elektrik marşlı, ayakla
Otomatik
V-Kayışı
Şase
Ön süspansiyon
Arka süspansiyon
Ön fren
Arka fren
Ön lastik
Arka lastik Teleskopik çatal
Hareketli ünite
Tek disk, f 180 mm.
Tambur, f 130 mm.
120/90-10 56J
130/90-10 59J
Boyutlar
Boyutlar (UxGxY)
Sele yüksekliği
ki teker arası mesafe
Min. Yerden yükseklik
Ağırlık
Yakıt kapasitesi
Yağ kapasitesi 1.890 x 660 x 1.115 mm.
765 mm.
1.270 mm.
120 mm.
90 kg.
5.7 litre
1.4 litre​

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
Mondial Virago 50i
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=3217&highlight=bws+100

İlgili konulara bakmadıysan bakmalısın. Bir sürü iyi kaçar, sağlamdır vs. diye görüş gelecektir bu konuya. Ama sen şunları gözönüne almalısın.

1- İyi kaçar ama çokta yakar.

2- Motoru iki zamanlı eski bir teknolojiye sahiptir, yağ karışımlı yakıt ile çalışır. (ekstra masraf)

3- Motor ömrü 4 zamanlılara göre daha kısadır lakin motoru sıfırlama masrafları, malzemeleri daha ucuza malolur.

4- Daha çok ses çıkarır. (Tercih meselesidir bazısı sevebilir ben gürültüyü sevmem.)

Şimdilik bu kadar aklıma geldi. Açıkcası tavsiye etmiyorum. :)

harika bi motordur en iyi performans 2 zamanli sağlar hayatta bozamassın çocuklarına kalır :mrgreen:

Süper Moderatör (BBRR)
yamaha bws kiralamacıların tercih ettiği çok sağlam bir alettir ..tek hendikapı 2 zamanmlı olmasıdır..marmariste hala tık demeden çalışan 2000 modelleri var..en baba çinliye 5 basar kullanımı zevkli seri atak bir motordur..özellikle ülkemizde ki ustaların uzmanlıklarının 2 zamanlı motorlar olduğu düşünülürse bu motordan anlayan usta sayısıda oldukça fazladır...

çok teşekkürler hocam düşüncen için eline ağzına sağlık her türlü bilgiye açaığım sağolasın

Süper Moderatör (BBRR)
gökhan diğer scooterlere göre biraz fazla yakıt tüketsaede bu farkı sana güç ve sağlamlık olarak fazlası ile geri verir ...gönül rahatlığı ile al ..2. elde satışıda kolay olan bir motordur..

sağol abi şu anki fikrim bws almak bir ikiyorum daha geldimi kararımı kesinleştirip sıfır bws alıcam Allah izin verirse

arkadasım karar ve para senın ama ben al derim harika bir makina düz duvara tık demeden tırmanır 5-10 sn;de 80 i görebiliyorsun zannedersem max zorlarsan 110-120 ye kadar cıkabiliyor..ayrıca arkadasıın bir tanesi yag icin extra masraf yazmıs yaklasık 1000 kmde bir litre yag yakıyor buda 5 ytl civarı bence o performansa o kalıteye hic bir sey km dede yaklasık 80-90 civarı yakıyor(normal devrınde kullanırsan) hic dusunme bence benım param yetmedı yetseydı sıfırını alacaktım ama rx 115 aldım oda 2 zamanlı cok memnunum sımdı buyutecem simdiden hayırlı olsun derimm...

performansı konusunda birşeyler söylenmiş.

bws nin koltuğu çok küçük yapılmış. 2 kişi bindiğimiz zaman arkadaki ani gazlada düşecek gibi oluyor ve öndekinin dizleri çok rahatsız oluyor. bence tek kişilik bir motor konfor açısından. kalkışı çok seri zaten.koltuk altındaki bagajı motora göre büyük. yedek kask koymak istediğinizde bir kask sığabiliyor.

2004 model bir bws görmüştüm hor kullanılmasına rağmen sadece km teli kopmuştu o yüzden de ibresi çalışmıyordu. bunlarda normal kusurlar.

arkadasım karar ve para senın ama ben al derim harika bir makina düz duvara tık demeden tırmanır 5-10 sn;de 80 i görebiliyorsun zannedersem max zorlarsan 110-120 ye kadar cıkabiliyor..ayrıca arkadasıın bir tanesi yag icin extra masraf yazmıs yaklasık 1000 kmde bir litre yag yakıyor buda 5 ytl civarı bence o performansa o kalıteye hic bir sey km dede yaklasık 80-90 civarı yakıyor(normal devrınde kullanırsan) hic dusunme bence benım param yetmedı yetseydı sıfırını alacaktım ama rx 115 aldım oda 2 zamanlı cok memnunum sımdı buyutecem simdiden hayırlı olsun derimm...

teşekkürler düşüncen için çok sağol bws alıyorum herkese düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim

Evet bws kullandım biliyorum 1hafta kadar gerçekten çok mükemmel bir alet...Kuzenimindi motor.Yakıt konusunda çok fazla yaktığını biliyorum ama net bir fiyat veremeyeceğim.Ama 10-12ykr civarında tahmin ediyorum ki kullanma karakterinle de doğru orantılı olacaktır.Ama ben bu motoru alırım bir daha hiç satmam büyük motor alsam bile şehir içinde gezmek için kenarda tutarım diyorsan.Hiç düşünme derim.Hız konusunda 120ye kadar çıktım dahasını yapmaya ... yemedi..Çünkü ıslaktı yerler.Durması beni biraz zorlamıştı ama ön ve arka balata frenliydi eski modellerinde 2003 modeldi sanırım benim kullandığım.Ve ayarları iyi deildi.Ama ben koptumu giderim seri olsun yakıtı okadar da sorun deil.Sağlam tipi de düzgün olsun diyorsan hiç düşünme derim.Kalbimin hep bi kenarında yatar bws...

Koltuk içinde gerçekten çok çabuk kalktığı ve bir kaç saniye içinde 80e çıktığını varsayarak küçük geldiği düşünülebilir..Ama orta ayar bir case takarsan arkaya sırt dayamalı olan.Çok rahat iki kişi yolculuk edilir.SElesi konforlu çünkü artçı içinde...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar