Kulak tıkacı bana çok büyük konfor ve fayda sağladı.
Kulak tıkacı kullanmama sebep olan kaskım Nolandır.

Şehir içi bile çok fazla rüzgar sesi aldığı için alternatif çözüm aradım ve kulak tıkacı karşıma çıktı.
İlk önce iş güvenlik mağazalarında satılan standart kauçuk ve arkası ipli olan kulak tıkacını denedim.
Ses yalıtımı iyi olsa da kullanmaya başladıktan bir süre sonra kulağımın içine yaptığı baskı şiddeti yüzünden rahatsızlık vermeye başladı. Ses olarak konfor sunarken kullanım olarak kulak içime rahatsızlık verdiğinden kullanmayı bıraktım.
Daha sonra nalburdan farklı bir tip silikon kulaklık aldım. Onda da benzer sorunla karşılaştım. Yarım saatten sonra kulağımın içinde ağrıya sebep olmaya başladı ve kullanamadım.
En son internette bir araştırma yaparken bir arkadaşın tavsiye ettiği hafızalı tip süngerden yapılma bir kulak tıkacı aklıma yattı ve aradığım çözümü bulmuş oldum. Deneyince gördüm ki hem kulak içime basınç yapmıyor hemde ses yalıtımı sayesinde harika bir konfor sunuyor.
Şunu da belirteyim, benim kullandığım kulak tıkaçları sesi tamamen kesmiyor. Sadece rüzgar sesini ve keskin sesleri törpülüyor. Kulağımda tıkaç varken ve kafamda kask takılıyken yanımda duran arkadaşımla rahatça konuşup anlaşabiliyorum.
Sürüş esnasında daha rahat yola daha konsantre sürebiliyorum. Ayrıca motorun ve egzozun sesini de normalden daha net ve tok duyuyorum. Çünkü kulak tıkacı rüzgar sesini filtrelediği için geriye kalan sesleri daha net duymamı sağlıyor.
Sünger tipli kulak tıkacının bendeki etkisi çok olumlu oldu. Artık uzun yola çıkarken muhakkak yanıma bir çift kulak tıkacı alıyorum. Benim için uzun yolda olmazsa olmaz ekipmanlardan.
Merak edenlere de muhakkak bir kez denemesini öneririm. Büyük ihtimal sizinde uzun turlarda vazgeçilmez aksesuarlarınızdan biri olacak ::cheeeeer