Uzun vadeli düşünüyorum ve hiçbiri diyorum.
Elbette ki zevk meselesi. Ne var ki ben 4. seçenek olarak CRF1000L Africa Twin diyorum.
Kesinlikle zevk meselesi burası tartışmasız, zaten o yüzden böyle bir konu açıp değişik fikirleri almak niyetindeyim. Africa güç ve tasarım anlamında bana hitap etmiyor, bence arazi motosikleti, ama biz yollarda kullanıyoruz. Yola gitmez mi ? Tabiki gider ama, geçmişte Versys 1000 kullanıp, sonra Africa'ya dönmek pek makul değil, o yüzden listemde hiç yok..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
Multi kesinlikle.. Param olsada ben alsam
İnşallah herkesin gönlündeki motor nasip olur. Tşk.
FJR 1300
Bu motosikleti açıkçası hiç incelemedim, nedir ne değildir pek bilmiyorum ama model hk. bir fikir edinmek fena olmayacak. tşk.
bu üçlüden 2. eli en güçlüsü en popüleri gs 1200 tabiki.en mantıklı seçim bu olur ama ben s1000 diyorum motoru tipi rengi gidişi efsane.valla alakasız ama tracer900 de yabana atılmamalı fp da baya sivriliyor
Tracer 900 F/P olarak gerçekten iyi bir motor. Kullandımda baya, GT'si de baya bi donanımlı, fakat GT fiyatının üstüne 30 koyunca ADV alınıyor, o yüzden f/p kalmıyor..
Levent hocam,
Ömür yeter, maddiyatta el verir ise 2-3 sene içerinde açmak isteyeceğim konuyu açmışsınız.
Karar vermesi gerçekten güç motorlar. İnsanı en çok yoran da gönlünden geçeni seçmek mi yoksa ülke şartlarını göz önünde bulundurmak mı ?
XR aralarında bana göre en kanı bozuk olan motor. Tepkisiyle, karakteriyle sert, titreşiminin de çözüldüğü söyleniyor. En büyük eksisini değer kaybetmesi ve çok dar bir alıcı kitlesine hitap etmesi olarak görüyorum. Genel görüşüm uzun vadeden çok, kısa süreli bir aşk yaşanacak bir motor gibi bana göre. Ek olarak artçı ile birlikte uzun turlarda rakiplerine göre aşağıda kalır görüşündeyim.
Mts, ahh o mts. Bakımıydı, servisiydi uzun ömürlülüğüydü derken 2 hafta önce 2014 mts almayıp yine maddi konuları göz önünde bulundurarak Afrika aldım.
Sizin istemiş olduğunuz sportifliği, touring yapısını bana göre bu 3 motor arasında en iyi harmanlayan alet budur. Tasarım zaten al beni diye bağırıyor. XR gibi malesef 2. elde değer kaybetmesi ve desmo sebebiyle insaları kendinden uzak tutuyor.
Gs, Türkiyedeki pazarı ile maşallah çeyrek altın gibi. Alırken fazla para veriyorsunuz ama diğerleri gibi değer kaybetme durumu olduğunu düşünmüyorum.
Hareketli piyasası var ve hızlı gidiyor. Konforuna diyecek yok daha ne kadar kendini kanıtlasın. Bindiğiniz zaman premium bir zümreye dahil oluyorsunuz. Evet bakım pahalı parçası bla bla. Ancak bu işin top noktası. Bir daha belki sadece model yükseltmek için elden çıkaracağınız bir motor.
Ancak dediğiniz gibi biraz yaşlı hissetirme durumu var. Bir anda göbeğiniz çıkıp saçlar dökülebilir.
Tecihim ben hala genç hissediyorum, kanım kaynıyor daha yaşlanmadım, araya bir motor daha sokabilir derseniz Mts.
Ya macera aramanın anlamı yok, hanımı da yormayalım, satarken de ölü parasına vermeyelim derseniz Gs.
Xr'ı malesef eledim gibi
Söyleidklerinize harften katılıyorum, Yaşlanmadık ama maalesef şartları göz önünde bulundurmama gibi bir şansımız yok. Çok teşekkürler.
Bunlar çok yakar,pulsar 200ns neyine yetmez:cherry::cherry::cherry:
Listeye Yamaha 1200 süper tenere ekleyin
https://www.youtube.com/watch?v=Q7zHwozZRlA

r:
Bütçe önemliyse Japon şart gibi birşey
Anladığım kadarıyla Türkiye'de bir Kawasaki fetişi olduğu gibi bir de GS fetişi mevcut... Kesinlikle son nokta ama neyin son noktası? Şahsen ne genç, ne de yaşlılık halimde ilgimi çekmeyecek olan bir model... Şehir içi için anlamsız. Uzun yol için Goldwing'e rakip olması mümkün değil. Asfalt dışına çıkılmadığı müddetçe anlamsız bir teklif...
Haşmetçim, neye göre son nokta sorusuna cevap, 10 kullanıcıdan 9'una göre diye söyleyebiliriz. Ülkemiz şartlarında motosiklete binip, GS ADV'ı son nokta olarak görmeyen insan sayısı çok az.
İnsanların genel olarak düşüncesi; insan Genç iken Racing, Orta yaşlı iken,Sport Touring - ve 40+ dan sonra da Enduro olur gibi, aslında kendime baktığımda yukarıdaki düşünceye katılıyorum, Hayat nasıl evre evre ise, motosiklet aynı şekilde evre halinde ilerliyor, ha herkes bu şekilde ilerleyecek diye bir kaide yok, ama bu düşünce sisteminde bence 'de GS günün şartlarında son nokta.
Levent Selam. Son 2 yıldır çevremdeki alınan ve aldırdığım Japonların parça ve servis fiyatlarını görünce, üstüne birde satış fiyatlarının Avrupalılarla yarışmaya başlamasıyla artık rahatlıkla her Avrupa motoru alınabilir kıvama geldi bana göre, en azından adam gibi servisi ve distribütörü olanlar.Dolayısıyla ben BMW'ye yönelmen taraftarıyım. Ducati'nin farklılıkları ve maliyetleri mutluluğuna ciddi anlamda gölge düşürecek. XR ve GS konusunda ise cüzdanına ve içinden geçenleri kombine edip karar vermen taraftarıyım.
Aslında çok haklısın, fakat yine de Bmw , Ducati, vb. markalar diğer japonlara göre hala uçuk parça fiyatlarına sahip, zaten böyle bir motosikletin olduğu zaman kaskosuz binmek saçmalık olur, Bmw'nin çok sık arıza çıkarttığı yok, o yüzden açıkçası çok parça problemine takılmak istemiyorum, tek problem düşüp ederse parça fiyatları olur, onu da kasko ile kafamdan silmek istiyorum. MTS maalesef biraz kaotik bir motosiklet. Bende aynı düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:22 ----------
Ben olsam xr alırdım şuan fazer var ileride onu düşünüyorum. Spor tutkunuz var ise yenge de var ise bence tek seçenek o gibi ötekileri elemem sebebi spor karakter.nc 750 den fazer geçtim ki fazer görece rahat,motor.kız arkadaşım nazlanmaya başladı.gs için bence sizin erken yani ruhunuza uymayabilir. Ducati ise klasik İtalyan mantığı çok para. Alırken de işletirken de.he bmw de ucuz değil yani ama Ducati fazla egzotik
Ben Ducati'yi biraz kaotik buluyorum, Bmw konusuna gelince fiyatları çok farklı değil, ama piyasaları aynı orantıda değil, Tek binecek olsam XR tercih edebilirim, ama eşimle gideceğim için onun da konforunu göz önünde bulundurmam gerekiyor, XR'in selesi ile, ADV'nin selesi arasında çok fark var. Tabi konu sele değil, rahatlık ve uzun yolda sundukları.
XR daha çok spor bir motor, al gazla, ama tur'a da çıkabilir tarafı yok değil. Ama gerçek bir tur motoru kesinlikle değil.. Her ne kadar gönlüm XR- MTS desede şuan ADV çok ağır basmaya başladı.
Bakalım anket ne cıkacak, ben GS ve XR yarışacak diye düşünüyorum.