YENİ SATIŞ ŞEKLİMİZ HAKKINDA

Katılım
22 Ara 2013
Mesajlar
697
Değerli arkadaşlar;

19 Şubat 2019 günü önemli bir lansman yapıldı. Medyanın önemli mecralarına yeni iş şeklimiz ile ilgili bir sunum yapıldı. Diğer konu başlığı da Kanuni markasının yeniden dönüşü ile alakalı idi.

Özellikle yeni şeklimiz ile ilgili bazı yorumlar gördüm.

Doğal olarak yeni satış şeklimiz ile ilgili anlaşılmayan noktalar olacak. Zira sektörde bir ilk. Sisteme geçişimizin çok önemli sebepleri var.

Çok kısa olarak daha iyi anlaşılması için şunları ifade edebilirim.

Yepyeni bir satış sistemi devreye alındı.

Bayi ve servisler devreden çıkmıyor. Bilakis önemi daha da artıyor. Sadece satış noktalarına dönüşüyor. Ama bayilerimiz ve servislerimiz tamamen finans yükünden kurtuluyor. Şu anda sektörde önemli bir sorun. Bu detayı sektörün biraz içinde olanlar iyi bilir. Klasik yöntemde bayilerden taahhütler alınır, kota çekleri alınır, çeklerin vadelerine göre ürünler bayilere stoklanır. Artık nasıl satabilirse.

Yeni sistemde ise müşteri ile satış noktalarında herhangi bir parasal ilişki olmuyor. Ödemeler e kuralkan vasıtası ile Kuralkan’a yapılıyor. Bu ödemeyi müşteri isterse satış noktasında, isterse evinden çeşitli ödeme seçeneklerini hızlı kredi dahil kullanarak yapabiliyor. Tamamı e kuralkan üzerinden gerçekleşiyor. Müşteri istediği teslim noktasını seçebiliyor. Faturalar ve tüm belgeler tarafımızdan müşteriye gönderiliyor.

Ürünlerimiz tabi ki seçilen satış noktasından servislerimiz vasıtası ile teslim ediliyor. Özellikle servislerimizin önemi daha da artıyor.

Fiyatlar sadece Kuralkan tarafından yönetiliyor. Herhangi bir noktada farklı bir fiyat görülme artık tarih oluyor. Sadece hali hazırdaki bayi stokları sebebi ile farklı bir fiyat kısa süreliğine olacaktır. İkinci elde de artık daha stabil ve mantıklı fiyatlar görülecek. Motorseverleri rahatsız eden önemli bir konu başlığı idi.
Motorcu arkadaşlarımıza da iddialı ve istikrarlı bir fiyat sunuluyor.

Kısaca her şey yerli yerinde. Ama sistem kökten değişiyor. İnşallah herkes kazanacak. Bayi sayısı 100 civarında iken yeni sistemde satış noktaları sayısı 140 adetlere çıkıyor.

Satış sonrası hizmetin önemi daha da artıyor. Satış noktalarında fiyat değil, hizmet yarışı başlıyor. Sektörde en önemli konunun hizmet anlayışı olduğunu biliyoruz. 2018 yılında da peryodik önemli eğitimler servislerimize sunuldu.

Yeni sistemde ilk PULSAR NS 200 satışı Ankara’ya yapıldı.

Bugün de Kanuni trodon 50 satışı Edirne-Hafsa’ya. Sistem oturdukça anlaşıldıkça herkes daha rahat edecek. Artık bayilerin stok yükünü taşıyabilecek gücü kalmadı. Biz kendilerine satış sizden, finansı yönetmek bizden diyoruz.

Ama avantajlı fiyatlarla.

Güncel fiyatlarımız aşağıdadır.

Oldukça iddialı olduğunu ifade edebilirim.

Tüm sektörde gidişatın bu yönde olduğunu açıkça ifade edebilirim. Beyaz eşya bayilerinde de farklı bir durum yok. Bayilerde 2500 tl olan bir buzdolabı, internette 2200 tl olabiliyor. Elbette tüketici lehine olduğu zannedilen bu durum sektörü yaralıyor. Bayiler yaşayamıyor. Bu rekabeti herkesin kazanacağı bir sisteme evirmek çok önemli.

Saygılarımla…

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:21 ----------

OvOMYz.png

160NmG.jpg

k9RErr.png
 
Son düzenleme:
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
9,362
Satış kısmında sorun yok zaten. Ben motoru bayiden aldıktan sonra, motor isterse zaten orada duruyor olmuş olsun, isterse merkezden nakliye edilmiş olsun, orada sorun yok. Sorun şu, ben motoru almaya karar vermeden önce incelemek için nerede göreceğim?
 
Katılım
22 Ara 2013
Mesajlar
697
Bir çok önemli satış noktalarında ürün bulunacak. Şu an için 41 nokta var.

Satış kısmında sorun yok zaten. Ben motoru bayiden aldıktan sonra, motor isterse zaten orada duruyor olmuş olsun, isterse merkezden nakliye edilmiş olsun, orada sorun yok. Sorun şu, ben motoru almaya karar vermeden önce incelemek için nerede göreceğim?
 
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
9,362
81 il var, bazıları çok küçük, satış noktası bile gerekmez, bazıları ise metropol, bir tane yetmez. Ama sonuçta 80 civarı satış noktası lazım herhalde. İşin yarısındasınız, kolay gelsin.

Bir de "birçok önemli satış noktasında" ifadesi hepsinde demek değil anladığım kadarıyla?
 
Katılım
22 Ara 2013
Mesajlar
697
140 satış noktası var. Lokasyon önemine göre teşhirde ürün bulunacak. Ancak her satış noktasının satış yapmasının önünde bir engel olmayacak. Örnek Antalya korkuteli ilçesinde bir servisin satış noktası vazifesinin yapmasına mani bir durum yok. Sistemin ana felsefesi zaten bu şekilde.


81 il var, bazıları çok küçük, satış noktası bile gerekmez, bazıları ise metropol, bir tane yetmez. Ama sonuçta 80 civarı satış noktası lazım herhalde. İşin yarısındasınız, kolay gelsin.

Bir de "birçok önemli satış noktasında" ifadesi hepsinde demek değil anladığım kadarıyla?
 
Katılım
18 Mar 2017
Mesajlar
19
Çok güzel ve ileriye dönük bir uygulama gibi gözüküyor. Anladığım kadarıyla 50-100 km mesafedeki bayilerde bile binlerce liralık fiyat farkını artık görmeyeceğiz.

Yakın zamanda Tesla da model 3 fiyatlarını düşürmek için internetten satışa geçmişti. Bizim fiyatların da iyice düşmesi dileğiyle.
 
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
9,362
Anladım. İnsanlar görmek istedikleri motoru inceleyebildikleri sürece bence sorun yok. Bayinin para kısmında devreden çıkmasının artısı da var, eksisi de. Zaman, hangisinin ağır bastığını gösterir zaten.
Tekrar iyi çalışmalar.
 

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
11,740
Ben 'A' bayisinde bir motosiklet beğendim. Deneme sürüşü yaptım. Fiyat aldım. Gayet ilgilendiler ve motoru almaya karar verdim.
Sonra internetten satın alıp teslimatı 'B' bayisine yapmanızı istedim.
Bu durumda 'A' bayisinin durumu nedir?

Diğer sorun deneme sürüşü yapma imkanı nasıl bulunacak? Satış noktalarında deneme için motosiklet bulunacak mı? Bu motosikletleri bayi mı satın alacak yoksa kuralkan mı verecek?

Sistem maddi açıdan bayi için avantajlı durmakla beraber, bayilerin tek bir motosiklet satamaması gibi bir risk barındırıyor gibi.
Bu durum iyi çalışan bayi ve servislerinizi kaybetmenize neden olabilir. Ya da ben mevzuyu anlamadım.
 
Katılım
1 Mar 2018
Mesajlar
298
eskiden kanuninin bir ağırlığı vardı , hint çin oldu :D çöp oldu yitti gitti :D mondial bile daha iyi .
 
Katılım
7 Ocak 2018
Mesajlar
2,526
Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Müşteri bayilerin hangi sistemde çalışacağını değil, fiyat-kalite, satış sonrası servis-garanti v.s. konularını önemser. Diğer konular bayilerle Kuralkan arasındadır. Müşteri ilgilense ilgilense başarılı bayi ve servislerin teşvik edilmesi, kötü olanların devreden çıkarılması konusu ile ilgilenir. Gelişmeler inşallah öyle olur.
 
Son düzenleme:

'-'

Katılım
16 Kas 2017
Mesajlar
804
"Pazarlık sünnettir"
"Hoşafın yağı kesildi"

tepkileri şaşırtmadı

duygulandırdı
 
Katılım
18 Kas 2011
Mesajlar
702
Müşteri bence madur olacak,Motor gelecek evrak gelmeyecek ve ya bayiler bu işi önemsemeyecek.
 
Katılım
18 Ağu 2018
Mesajlar
294
Ekrem bey öncelikle merhaba. Ben bajaj kullanmıyorum. Hiç bajaj motorum da olmadı. Bu yüzden firmanıza karşı herhangi bir antipatim veya sempatim yok. Bu nedenle objektif olarak yazmaya çalışacağım. Şimdi malum eskiden beri araba ve motor alıp sattığımız, sıfır ve ikinci el satış sitesine girdim. Bajaj Dominar 400 ün sıfır fiyatlarını bi dök bakim kardeşim dedim filtrelemeye, 2017 model Bajaj Dominar 400 ün fiyatını 19,800 liradan başladı listelemeye, 19,800 - 19,900 - 20,150 şeklinde bayi bayi değişiyor. (Bayiler arası haksız rekabet olmaması açısından link paylaşmıyorum. Kimsenin hakkına giremem ) Anladığım kadarıyla siz bu karışık fiyat politikasını ortadan kaldırmak istiyorsunuz. Çünkü bir bayiniz fiyat politikasına uyarken, başka bir bayiniz kardeşim ben sürümden kazanırım deyip kendi karından feragat ederek daha ucuza verebiliyor. Ayrıca bir nokta daha var. Bu firma bu motoru 19,800 liraya veriyorsa ve kar ediyorsa (ticaretin tek amacıdır kar etmek. Karsız sattığını düşünmüyorum) sizin yukarıda açıkladığınız fiyat listesindeki 27,500 lira biraz abartı gibi geldi bana. Şimdi siz artık bayiler fiyatlandırma yapmayacak derseniz. İnsanlar 19,800 lira olanı seçemeyecek ve mecburen sizin belirlediğiniz 27,500 lira rakama almak zorunda kalacaklar. Bu da ciddi anlamda abartı bir kar demek. Madem ki bir fiyat politikası belirliyorsunuz ve bu sayede fiyatları aşağı çekmeyi planlıyorsunuz 19,800 olmaz da 21,000 olur sabit bir fiyat listesi koyarsınız mesela. Nacizane görüşümdür. Sadece beni bağlar. Hiç bir firmayı kararlarından dolayı yargılamak haddim değildir. Umarım başarılı olur ve Türkiye motokislet sektörüne canlılık katarsınız. İyi çalışmalar dilerim.
 
Katılım
20 Eki 2006
Mesajlar
1,639
Aslında sistem mantıklı daha önce bayi olabilmek için ciddi bir para ödemek gerekti bunun yanında bellide bir kota yüküyle karşılanıyordu yani bayi bu yükten bir şekilde kurtarılmış olacak. Diğer yandan yeni bayi olmak isteyenlerinde önü açılmış olacak finans gücü yetmesine gerek kalmayacak sisteme girenlere şifre ve kullanıcı adı verilecek ahmet mehmete satış yaptığında teslimi emre'nin yapması bir şeyi etkilemiyecek ahmetin şifresi ve kullanıcı adı ile yapıldığından kar payını ahmet alacak sistem basit geliştirilebilir. hatta şöyle anlatayım firma bayiden diyelimki 200.000 TL yatırmasını istiyor ve diyorki a üründen 4 tane b üründen 5 tane c üründen 7 tane d ürünündende 3 tane almanı şart koşuyor bu şartı ortadan kaldırıp istediği ürün veya çeşidi gösterkmek için her üründen 1 tane almasının önü açılıyor bu şekilde her bayide çeşitlilik korunmuş olacak. benim anladığım bu.
Ama servis sorunu hala devam edecek satana kadar mantığı yada garanti bitene kadar mantığı aynen devam edecek.
Oktay motor beni ilgilendiren bir konu değil memnun olan vardır olmayan vardır bana göre bir çok servise servis lazım.
Mondial daha iyi diyen bir arkadaşımız olmuş servis konusunda ve firma konusunda 2 side birbirine laf söyleyecek pozisyonda değiller sucuk ekmek etkinliğiyle kuralkan 1 adım önde yakında döner etkinliği bile yapabilir belkide yapmıştır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

Ekrem bey öncelikle merhaba. Ben bajaj kullanmıyorum. Hiç bajaj motorum da olmadı. Bu yüzden firmanıza karşı herhangi bir antipatim veya sempatim yok. Bu nedenle objektif olarak yazmaya çalışacağım. Şimdi malum eskiden beri araba ve motor alıp sattığımız, sıfır ve ikinci el satış sitesine girdim. Bajaj Dominar 400 ün sıfır fiyatlarını bi dök bakim kardeşim dedim filtrelemeye, 2017 model Bajaj Dominar 400 ün fiyatını 19,800 liradan başladı listelemeye, 19,800 - 19,900 - 20,150 şeklinde bayi bayi değişiyor. (Bayiler arası haksız rekabet olmaması açısından link paylaşmıyorum. Kimsenin hakkına giremem ) Anladığım kadarıyla siz bu karışık fiyat politikasını ortadan kaldırmak istiyorsunuz. Çünkü bir bayiniz fiyat politikasına uyarken, başka bir bayiniz kardeşim ben sürümden kazanırım deyip kendi karından feragat ederek daha ucuza verebiliyor. Ayrıca bir nokta daha var. Bu firma bu motoru 19,800 liraya veriyorsa ve kar ediyorsa (ticaretin tek amacıdır kar etmek. Karsız sattığını düşünmüyorum) sizin yukarıda açıkladığınız fiyat listesindeki 27,500 lira biraz abartı gibi geldi bana. Şimdi siz artık bayiler fiyatlandırma yapmayacak derseniz. İnsanlar 19,800 lira olanı seçemeyecek ve mecburen sizin belirlediğiniz 27,500 lira rakama almak zorunda kalacaklar. Bu da ciddi anlamda abartı bir kar demek. Madem ki bir fiyat politikası belirliyorsunuz ve bu sayede fiyatları aşağı çekmeyi planlıyorsunuz 19,800 olmaz da 21,000 olur sabit bir fiyat listesi koyarsınız mesela. Nacizane görüşümdür. Sadece beni bağlar. Hiç bir firmayı kararlarından dolayı yargılamak haddim değildir. Umarım başarılı olur ve Türkiye motokislet sektörüne canlılık katarsınız. İyi çalışmalar dilerim.

Kazım bu dediğin olmaz neden dersen 3,90 ve 5,30 arasındaki dalgalanma yüzünden he dersen bu hindistan'da nasıl bir fiyat farkı var orası dipsiz bir kuyu bu fiyat fark olayını ortaya koyduğumda kullanıcıları daha fazla savunmuştu yani ısırılan diyorduki ısırılan benim sanane. :)
Merak edip okumak istersen buyur o zamanki konu

buradan başlayıp devam ediyor
 
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
1,248
Sayın Ekrem Ata, Site üstünden satılacaksa ürünleriniz sitede düzgün, detaylı ve doyurucu bilgi verilmeli satılan ürünler/motorlar hakkında . İnsanlar verilen bilgilere güvenemedikleri için ürünleri mağazaya gidip bakıp kendi gözleriyle görme, deneme ihtiyacı hissediyorlar.

Ne zamandan beri 2017 model beyaz Dominarların sakalları sitenizdeki gibi beyaz, motor bloğu siyah, şasesi siyah, jantlar altın renginde satılıyor?!!? Detaylara önem verin, çok küçük farklılıklar, yanlış bilgilendirmeler çok rahatsız edici oluyor bizler için.
 
Son düzenleme:
Katılım
6 May 2018
Mesajlar
3,059
Motosikleti
Yok
Ekrem bey öncelikle merhaba. Ben bajaj kullanmıyorum. Hiç bajaj motorum da olmadı. Bu yüzden firmanıza karşı herhangi bir antipatim veya sempatim yok. Bu nedenle objektif olarak yazmaya çalışacağım. Şimdi malum eskiden beri araba ve motor alıp sattığımız, sıfır ve ikinci el satış sitesine girdim. Bajaj Dominar 400 ün sıfır fiyatlarını bi dök bakim kardeşim dedim filtrelemeye, 2017 model Bajaj Dominar 400 ün fiyatını 19,800 liradan başladı listelemeye, 19,800 - 19,900 - 20,150 şeklinde bayi bayi değişiyor. (Bayiler arası haksız rekabet olmaması açısından link paylaşmıyorum. Kimsenin hakkına giremem ) Anladığım kadarıyla siz bu karışık fiyat politikasını ortadan kaldırmak istiyorsunuz. Çünkü bir bayiniz fiyat politikasına uyarken, başka bir bayiniz kardeşim ben sürümden kazanırım deyip kendi karından feragat ederek daha ucuza verebiliyor. Ayrıca bir nokta daha var. Bu firma bu motoru 19,800 liraya veriyorsa ve kar ediyorsa (ticaretin tek amacıdır kar etmek. Karsız sattığını düşünmüyorum) sizin yukarıda açıkladığınız fiyat listesindeki 27,500 lira biraz abartı gibi geldi bana. Şimdi siz artık bayiler fiyatlandırma yapmayacak derseniz. İnsanlar 19,800 lira olanı seçemeyecek ve mecburen sizin belirlediğiniz 27,500 lira rakama almak zorunda kalacaklar. Bu da ciddi anlamda abartı bir kar demek. Madem ki bir fiyat politikası belirliyorsunuz ve bu sayede fiyatları aşağı çekmeyi planlıyorsunuz 19,800 olmaz da 21,000 olur sabit bir fiyat listesi koyarsınız mesela. Nacizane görüşümdür. Sadece beni bağlar. Hiç bir firmayı kararlarından dolayı yargılamak haddim değildir. Umarım başarılı olur ve Türkiye motokislet sektörüne canlılık katarsınız. İyi çalışmalar dilerim.


Hocam belki cok guzel seyler yazdin ama okumadim acikcasi, gozum yoruldu. Paragraf yapsaydin su mesajina. Gozler yoruluyor.
 
Katılım
1 Eyl 2014
Mesajlar
251
Şu an Kütahya Merkezde 1 bayi var ve diyelim ki bu bayiye teşhir için ürün koydunuz,peki Tavşanlıdaki bayi ya da Gediz bayisinde motoru göremeyen müşteri neden alsın motorunuzu?şahsen ben 1 motosikleti incelemek için ilçeden şehire gitmek zorunda kalmak istemem ki gitmem de zaten,insanlar bayilerin elinde hazır mal olduğunu bildiğinden gidip inceleyip satın alıyordu,şimdi müşteri motoru incelemek için kilometrelerce yol gidecek zaten elinde teşhir malı olan bayi bi şekilde kask,eldiven ya da para vs teklif edip kendi bayisine kaydırır müşteriyi,Ben size olacakları söyleyeyim a bayisi pulsarı bizden teslim alın kask vereyim,b bayisi benden alın kaskın yanına birde eldiven vereyim diyecek,
 
Katılım
12 Tem 2013
Mesajlar
578
Bayi karlarını kendileri almak istiyorlar açık ve net. Süslü laflar ile konuyu eğip bükmeye gerek yok. Görünen köy kılavuz istemez.

Bayi sisteminin nasıl çalıştığını bilmeyenler ne demek istediğimi zaten anlayamazlar.
 
Katılım
25 Nis 2007
Mesajlar
1,046
Bayi karlarını kendileri almak istiyorlar açık ve net. Süslü laflar ile konuyu eğip bükmeye gerek yok. Görünen köy kılavuz istemez.

Bayi sisteminin nasıl çalıştığını bilmeyenler ne demek istediğimi zaten anlayamazlar.

En dogru analiz budur.Aynen katılıyorum..Dünyada bayilik sisteminin bir mantığı vardir.Daha vok yatirim yapan ,emek veren , iyi çalisan bayi dahacok satis yapar ve hakli olarak dahacok kazanir...

Tesla ile Kuralkan bir mi ? Biri dunyada hemen gemen esi benzeri olmayan bir araba urwtiyor.Biri normal mali motisiklet satiyor..

Bu sistem para trafiginin tamaminin distributor uzerinden gecmesi olayidir.Lakin calismaai mumkun degildir..Satis adetlerini dusurue bu sistem.Bu siatemdw fiyat/urun rasyosunun cok yuksek olmasi lazim.Ancak fiyatlar pahali zaten e bayiyide aradan cikardin.Nasil olacak ?

Oktay motor gibi iyi bayilerin kar marjlari bu sistemde duser.isini iyi yapan kendine guvenen bayi bu sistemde yer almak istemez..
 
Katılım
5 Haz 2009
Mesajlar
90
bu kriz ortamında herkes kendi canının derdine düşmüş.
eski sistemle devam etmezlerse bayiler en büyük dersi verir kuralkan'a.
serbest piyasa ekonomisi işine geldiği zaman uygulanacak, işine gelmediği zaman uygulanmayacak, öyle mi???
bayiler işin hamallık kısmını yapacak (servis, yedek parça vs.)marka iyice yaygınlaştıktan sonra bayiilere by-pass.
bayi olsam hemen bırakırdım. keşke yabancı firmalar kendi mallarını doğrudan satsa, distribütör firmalar arada olmasa. Bkz. Yamaha Türkiye. Kapiş?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst