Çanta (Topcase) Sorunu..

Motosikletim Falcon Mexico 150. Çantanın bağlı olduğu şase demirleri yaylanmadan dolayı 1 kez kırıldı kaynak yaptırdım. 2. Kez kırıldı yine kaynak yaptık. 3. Defa kırılır diye korkuyorum ama çantada bana çok lazım oluyor. Sadece kask ve eldivenimi koymak için başka şey koyduğum çok nadirdir... Bunun sağlıklı bir çözümü varmıdır yardımcı olursanız sevinirim ✋ Kullanmasam çantayı hiç sıkıntı yok ama çanta çok lazım

Her kaynakta, birazdaha malzemenin dayanıklılığı azalir.

Size kendimce 2 cozum sunarim.

Ya amortisorleri yumusatin, direk zink diye vurmasın.

Yada daha fazla baglanti noktasi olan bir topcase tasiyici alin. Yoksa yaptirin irf motor gibi yada sanayide yapanlar olur.

Bağlantı noktasından kırılmasının birkaç sebebi olabilir;

1)çantaya standarttan fazla yük yüklüyor olabilirsin. (yüklemiyorum demişsin)
2)çanta demiri bağlantı civataları zamanla titreşimden gevşiyordur. Buda çanta demirinin normalden fazla sallanıp şaseye normalden fazla yük yükleyip kırılmasına sebep olabilir.
3)tasarımsal olarak çanta demirinin bağlantı kısmı zayıf olabilir.

1. maddeyi atlıyorum, zaten fazla yük yüklemiyormuşsun.
2. maddenin çözümü çanta demiri bağlantı civatalarını yerine takmadan önce orta mukavemetli loctite (veya muadili) civata sabitleyici sürüp takman. Titreşim kaynaklı civataların gevşemesini ve çırpma etkisini engelleyecektir.
3. maddeyi de çözmek mümkün. Ancak bunun için şu anki çanta demirini güçlendirmeyle mümkün. Güçlendirme için şase bağlantısı olan başka iki noktadan demir boru çekip çanta demirine kaynak yaptırırsan kırılma sorununu çözersin.
Birçok marka çanta demiri tasarlarken 2 noktadan değil 4 noktadan destek çekerler ki mesnet etkisiyle yük taşıma kapasitesi artsın ve şasenin tek bölgesine binen yük etkisi azalsın.

Aslında amörtisör konusu sorun olmuş olabilir. Çünkü amörtisör 2. Konumdayken biraz sert olsun diye 3. Konuma almıştım.. ondan sonra bu kırılmalar başladı zaten

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------

Aynen hocam sonradan servisi çamurluk düşmesin diye garantiye almak için vidayla tutturmuş. Çamurluk taş gibi duruyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------

Her kaynakta, birazdaha malzemenin dayanıklılığı azalir.

Size kendimce 2 cozum sunarim.

Ya amortisorleri yumusatin, direk zink diye vurmasın.

Yada daha fazla baglanti noktasi olan bir topcase tasiyici alin. Yoksa yaptirin irf motor gibi yada sanayide yapanlar olur.

Aslında amörtisör konusu sorun olmuş olabilir. Çünkü amörtisör 2. Konumdayken biraz sert olsun diye 3. Konuma almıştım.. ondan sonra bu kırılmalar başladı zaten

bu tip bir demiri motoruna uydur , kötüde dursa çok işe yarıyor benim cb125e de var efsane :D

DYq2dy.jpg

Kask içinse örümcek filelerden alabilirsin, yanında taşımak istemiyorsan spor bir çanta da taşıyabilirsin kask için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar