Tarzı olsun donanımı olsun CB500F'ten iyi. Önde çift disk, 50mm USD amortisör (ama Honda'nınki önyükleme ayarlı benim işime çok yarıyor o mesela) ilk aklıma gelenler.
Tasarım olarak Ducati Scrambler'vari daha modern değişik bir tasarımı var, krank 360 (değişiklik farklılık sevenlere hitap eder - ama titreşimi yönetmek biraz daha zor 360'ta...), bununla birlikte işlevsel ergonomik ve temel olarak bir naked. Ben karşılaştırırım açıkçası, çünkü işleve bakarım.
Bence Leoncino'nun sorunu kendisi değil, servis ağı büyüklüğü ve kalitesi. Burada Honda ile başetmesi için daha uzun seneler var.
Bu seviyede motoru kimse kolay satarım diye almaz (ancak bu satın alım kararında ağırlığı az olan bir unsur değil hani...), ama sorun çıktığında (muadili dahil) kolay parça bulur muyum, bulunduğum yerde iyi servis bulur muyum, anlayan kaliteli usta bulur muyum bunlar önemli.
Benelli biraz daha çalışsın piyasa payını artırsın, Gaziantep'te ürettiği (üretim başladı değil mi?) motorları Türkiye şartlarına göre fiyatlasın, servis ve kullanıcı ağı genişlesin 1-2 seneye çok daha iyi durumda olur, o zaman bu tartışmayı (argument değil discussion anlamında) hiç yapmayız.
Sen tut 1 sene daha motorunu bence, şimdi sırası değil, çok iyi fırsat çıkar falan o zaman da 3-5'e bırakma kurtul, yoksa 1-2 vakit daha bekle (hem alıcı hem de senin için) çok daha memnuniyet verici bir alışveriş yaparsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------
Ha bir de bunu CB500F'le karşılaştırmak CMX500'le karşılaştırmaktan çok daha mantıklı, CMX500 dediğin pedaller önde sele aşağıda cruiser. Hiç alakası bile yok. Iron 883 ile MT-07 karşılaştırmak ne kadar manalı ise Leoncino'yu Rebel ile karşılaştırmak o kadar manalı; biri Kavak diğeri Şişhane.