Dostum değişen şey dişliyse nasıl zincirde problem olabilir? :queen:
dna zinciri
Dostum değişen şey dişliyse nasıl zincirde problem olabilir? :queen:
Evet, kanki sabit dingil mesafesine göre zincir ya bol veya dar gelir. Bu bol veya darlığı gidermmek için arka tekeri geri veya ileri almamak için, zincir boyunu yani bakla sayısını değiştirmen gerek. Tekeri ileri veya geri çekerek ayarlarsan iki teker arası mesafe değişmezmi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------
Seni suçlamıyorum, 12 ayın 6 ayı tatil ile geçen eğtim sistemine söyleniyorum. 6 ay yatan eğitmen kalan 6 ayda anca kendine gelir.
50cc motorumla cf150'le kafa kafaya gidiyorum. 250CC, hatta 200cc'ye geçince, karşıma çıktınmı, 500cc'ni tokatlayınca şanşma,, bro.
P.S..: 50cc için rekor 240km/h. Youtubda bir bak. 150 mph rekor.
Muhahahahaa, veya 50cc'yi sürmesini bilen adam koy bak 150nk'yi bilmeyene ne yapıyor dimi, kankiş muhahahaakafa kafaya gittiğin 150nk'ya sürmeyi bilen adamı koy bak ve stop lambasını incele![]()
kafa kafaya gittiğin 150nk'ya sürmeyi bilen adamı koy bak ve stop lambasını incele![]()
Muhahahahaa, veya 50cc'yi sürmesini bilen adam koy bak 150nk'yi bilmeyene ne yapıyor dimi, kankiş muhahahaa
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Tamam, herşey adil olsun. Yarış pistinde hepsi yarışcı, bak bir 150cc scooter kaç CBR 1000 lere stop lambasını izletiyor.
https://youtu.be/EFjakgypqSs
Kaç kere çıktın piste?
Evet, kanki sabit dingil mesafesine göre zincir ya bol veya dar gelir. Bu bol veya darlığı gidermmek için arka tekeri geri veya ileri almamak için, zincir boyunu yani bakla sayısını değiştirmen gerek. Tekeri ileri veya geri çekerek ayarlarsan iki teker arası mesafe değişmezmi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------
Seni suçlamıyorum, 12 ayın 6 ayı tatil ile geçen eğtim sistemine söyleniyorum. 6 ay yatan eğitmen kalan 6 ayda anca kendine gelir.
50cc motorumla cf150'le kafa kafaya gidiyorum. 250CC, hatta 200cc'ye geçince, karşıma çıktınmı, 500cc'ni tokatlayınca şanşma,, bro.
P.S..: 50cc için rekor 240km/h. Youtubda bir bak. 150 mph rekor.
Yav bu kadar basit bir şeyin nesini tartışıyorsunuz. Eğer zincirin boyunu değiştirmez ve sadece arka dişliyi küçültürsen aynı gerginliği sağlamak için mecburen tekeri geri almak zorunda kalırsın, aks mesafesi uzamış olur. Fakat dişliyi küçültürken zinciri de kısaltırsan aks mesafesi sabit kalır.
Zincir gerince motorun dinamikleri mi değişir allahaşkına. Kralını getir o dinamikleri anlamaz. Kalkıp sen şimdi anlarım ben diceksin. Neyse anla ajflshşfsh oof of nerden düştüm yine bu foruma. Recep çağırdı ona geldim gelmeseydim keşke. Herkes rossi olmuş yine
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------
Oynattığın yer kaç cm bi ölç. Sonra o uzamayı farkedecek bilek burda kimde var ona bak