- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkese iyi günler. 2013 model 15 binde bir xmax 250 sahibiyim. Ve Balıkesir de ikamet etmekteyim. Artçısız ve sadece şehir içi kullanımda depoyu fullüyorum. Her motora binmeden önce 2-3 dk ısınmasını bekliyorum ve ortalama 4-5 bin devir bandında kullanıyorum. Benzin ışığı yanıp sönmeye başladığında ortalama 220 km yol yapmış oluyorum. Sizce yakıt sarfiyatım nasıl? Bana biraz fazla gibi geliyor. Her hangi bir ayarına baktırmalımıyım? (Filtreler,yağ ve buji 13.500 de değişti)
Benim xmax 2016 model, henüz 5000km'de. Göstergedeki ortalama tüketim çoğu zaman 3.5 litre/100km gibi bir şey oluyor.
Her benzin alışta telefonumda fuelly adında bir uygulama var, oradan benzin fişindeki değerleri ve km giriyorum. Böylece ne zaman ne yakıt harcamışım, hatta hangi marka ile daha çok km gidebiliyorum gibi bilgiler toplanmış oluyor.
Bir ara Aytemiz istasyonundan iki kere yakıt almıştım. sonra farkettim ki ortalama tüketim 4 litrenin üzerine çıkmış, bu sefer başka istasyondan aldım, bir daha aytemizden almadım. şimdiye kadar benim tuttuğum kayıtlara göre en uzun km yol giden open benzini ile olmuş.
http://www.fuelly.com/motorcycle/yamaha/x-max/2016/espressodelisi/833336
Bu linkten benim motorun yakıt istatistiklerini isteyen herkes görebilir.
Kış geldi motor daha çok yakmaya başladı, ortalamam 3.8 olmuş. ama arada iki depo 5'in üzerinde tüketim olduğu için ortalama yüksek görünüyor.
Bu uygulamayı kullanıp ya da benzer başka bir uygulama kullanıp tüketiminizi takip edebilirsiniz.