Yeni Polis Kıyafetleri Tanıtıldı

Polislerin kullanacağı yeni kıyafetler Süleyman Soylu'nun katılıyla gerçekleşen "Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme" toplantısı ardından tanıtıldı. İşte polis kıyafetlerinden ilk kareler...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik polislerinin yeni üniformarlarını tanıttı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Geçen yıl 24 Ocak'ta yine trafik birim amirleriyle toplantı yaptık. Birtakım hedefler ortaya koyduk. Onlara uymak için arkadaşlarımız özen gösterdiler. Hem ölümlerde hem de kazalarda ciddi azalmalar meydana geldi. 2018'in son iki ayında yüzde 30'luk ölümlerde azalma yaşandı.

Ciddi bir motivasyon, denetleme, eğitim var. Ve bütün bunları hem sahada hem de sahanın dışında bu işin koordinasyonun görev yapan arkadaşlarımız müthiş bir gayret içerisindeler.

Geçen yıl hem motosikletler hem de trafik personeli konusunda artış yaşanacağını söylemiştik. Araç gereç ve motosiklet konusunda yatırım yaptık.

Biliyoruz ki trafik polisleri riskli görev yapıyorlar. Bazen trafik kazalarına kendileri maruz kalıyorlar.

Daha koyu renklerden, daha fazla açık renklere ve daha özgün bir yaklaşıma doğru gittik. Kravat yok. olisimizin diğer branşlarından kaldırmıştık. Hem rahat, hem kaliteli, hem esnek.

smCNRb.jpg

cxK2Bs.jpg

Kaynak: DHA

Ekli dosyalar

• yeni-polis-kiyafetleri.jpg
    yeni-polis-kiyafetleri.jpg
    87.7 KB · Görüntüleme: 10,862
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu şapkadan bir kurtarsalar. Polise yakışan bir şapka tasarlamak zor mu?
Şahsen ikilemde kaldım. Emniyet gibi ciddi bir kuruma sarı açık kalıyor, öte yandan görünürlük mevzusu var.
Arabaları da sarıya boyamasınlar sakın, şimdi aklıma geldi.

Motosikleti
D400
Malzeme kalitesiz duruyor ancak tasarım olarak trafikte dikkat çeker.

artık karanlıkta pusup ceza yazan polis efendileri görebileceğiz :queen:

En sağdaki kışlık mont güzel, diğerleri eh işte. Şapka beyaz olmamış o da fosforlu sarı olmalıydı.

Motosikletli ekiplerde yine "korumalı ekipman" yerine naylon/pamuk T-shirt olmamış. Acaba yanılıyor muyum? Motosikletli ekipler için ayrıca bir üniforma veya ekipman tanıtılmadı değil mi? Yerlerinde olsam X firma ile anlaşır onlara özel dahili intercom ve kameraya sahip bir kask tasarlatırdım. Bazı açılardan (ihale sürecinden üretimine, bütçesine kadar) zor tabi ama imkansız değil. Aynı şekilde yerli bir/birkaç firmadan(örn.VENOM/Riderdenim/YDS) diğer ekipman için (pantolon/mont/bot/eldiven) teklif ister, ihaleye açardım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:13 ----------

Şu şapkadan bir kurtarsalar. Polise yakışan bir şapka tasarlamak zor mu?
Şahsen ikilemde kaldım. Emniyet gibi ciddi bir kuruma sarı açık kalıyor, öte yandan görünürlük mevzusu var.
Arabaları da sarıya boyamasınlar sakın, şimdi aklıma geldi.

Böyle birşey mi diyorsunuz yani :queen:

ingiltere-de-teror-alarmi-1470098062.jpg

Son düzenleme:
Malzeme kalitesiz duruyor ancak tasarım olarak trafikte dikkat çeker.

artık karanlıkta pusup ceza yazan polis efendileri görebileceğiz :queen:

En sağdaki montu 5+1 iş elbisesi montlarına benzettim. En iyi ihtimalle 350TL gibi bir rakkama alabilirsiniz. Üzerindeki fazladan reflektiflerle ve malum nedenlerle fiyatı biraz daha şişmiştir eminim. Tahmin ettiğim malzeme ise hiç de kalitesiz değil, hatta oldukça sağlamdır diyebilirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:19 ----------

Rezalet.

Buna Jandarma personel üniformaları da dahil.

Zevksizlik abideleri...

http://www.emekliasubaylar.org/yazarlar/item/2151-jandarma-asayis-in-yeni-kiyafetleri-tepki-cekti

:farao: Jandarma' yı resmen "görünmez" yapmışlar. Nasıl bir mavidir o öyle çözemedim. Kamuflaj giysen daha çok dikkat çeker. Birde anaokulu elbisesi rengine benziyor. Ben ki Jandarma' yı severim, bu kıyafetlerle civciv gibi durmuş, ciddiyetini yitirmiş görünüyor. Umarım yakın zamanda düzeltirler. İSKİ' nin kanal ve foseptik temizliği yapan ekipmanlarının elbisesi ile aynı. Belediye çalışanı mı Jandarma mı belli olmuyor ::facepalm1::

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence belediye işçilerine benzemişler, kapşonlu jandarma mı olur.

12 sene önce askerliğimi Jandarma olarak yaptım, o zaman da trafikçilerin kıyafeti bildiğin bok kahverengisiydi. Adamlara neden güzel bir kıyafet tasarlamıyorlar hayrettir.

Adamlara hummel giymiş conolar gibi pantolon yapmışlar. Polis arabalarından sonra sıra şimdi de memurların kıyafetlerini batırmaya geldi heralde.

Polislerin kullanacağı yeni kıyafetler Süleyman Soylu'nun katılıyla gerçekleşen "Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme" toplantısı ardından tanıtıldı. İşte polis kıyafetlerinden ilk kareler...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik polislerinin yeni üniformarlarını tanıttı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Geçen yıl 24 Ocak'ta yine trafik birim amirleriyle toplantı yaptık. Birtakım hedefler ortaya koyduk. Onlara uymak için arkadaşlarımız özen gösterdiler. Hem ölümlerde hem de kazalarda ciddi azalmalar meydana geldi. 2018'in son iki ayında yüzde 30'luk ölümlerde azalma yaşandı.

Ciddi bir motivasyon, denetleme, eğitim var. Ve bütün bunları hem sahada hem de sahanın dışında bu işin koordinasyonun görev yapan arkadaşlarımız müthiş bir gayret içerisindeler.

Geçen yıl hem motosikletler hem de trafik personeli konusunda artış yaşanacağını söylemiştik. Araç gereç ve motosiklet konusunda yatırım yaptık.

Biliyoruz ki trafik polisleri riskli görev yapıyorlar. Bazen trafik kazalarına kendileri maruz kalıyorlar.

Daha koyu renklerden, daha fazla açık renklere ve daha özgün bir yaklaşıma doğru gittik. Kravat yok. olisimizin diğer branşlarından kaldırmıştık. Hem rahat, hem kaliteli, hem esnek.

https://imageshack.com/a/img921/60/smCNRb.jpg

https://imageshack.com/a/img922/7193/cxK2Bs.jpg

Kaynak: DHA

Gayet güzeller.

Son düzenleme:
YAnlış biliyorsam düzeltin ama bu zamana kadar askeriyenin pastasının en büyük dilimini hep jandarma yemiştir. Bana biraz içeriden köklü değişimlere uğramışta sahip çıkanı kalmamış gibi geliyor.
Üniforma kötü...

Soğan olmuş 7-8 domates 10 lira ülkedeki derdimiz yeni polis ünüforması olmuş... bunun ihalesinden de kaymağı güzel yerler. Bakan soylu bir de polis maketi koyacaklarmış. Onları çalarlar bir de hedeflik yaparlar (ne yazık ki yaparlar yani ) polis kıyafeti için ayrılan ödeneğe bariyer yap millete faydası olsun.

Polis maketinin mantığını da çözemedim hala. Sen bu millete trafik kültürü vermediğin sürece, her köşe başına polis (Onlar da göz açtırmayacan cinsten olacak) trafiği düzeltemezsin. Maketmiş, peh.

Moda ikonu değil, gecenin köründe hiç olmadık yerlerde görev yapan insanlar onlar.
Dikkat çekici reflektörlü kıyafet olacak tabi ki.
Üşümesinler titremesinler yeter, gayet mesleğe abes olmayan bir kiyafet olmuş, ben beğendim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar