Merhaba, Honda cb 500x 2018 de gelir mi bir bilgisi tahmini olan var mı ?
750 si bile yürümüyorken 250 sini düşünemiyorum![]()
750 nin farkı araba motoru (jazz yarısı) ve aynı aracın dişli oranları aktarılmış.. o sebepten 6500 devirde kesiyor..gücü tork olarak tutmuşlar.. cb250r motoru aynı aktarma organları ile birlikte takılır ise sürüş karakteri de değişir. buradaki aerodinamik farkını bir yana bırakırsak(cb250r naked neticede) en majör fark, ağırlık farkı oluyor. cb250r 145 kg nc750x 230kg... yani tek başınıza nc250x kullanırsanız, artçılı cb250r'a benzer bir sürüşü olur diye düşünüyorum. elbetteki aerodinamik farkları ve nc250x i artçılı kullanmanıza göre güç gittikçe düşecektir. ayrıca bu yukarıda bahsettiğim nc250x fikri aşırı hayal ürünü olmamakla beraber, dikkatli okursanız, nc250x fikrinin ilk mesajda sadece ülkenin ekonomik durumunun vehametine dikkat çekmek için kullanıldığını farkedeceksiniz.
NC kasasını 250 cc kaldırmaz ki X dediğiniz varyasyonlarını alan adam üçlü çanta ve yolculu seyehat eder genellikle , 230 kg NC + üç çanta + yolcu 400 kg civarı bir ağırlığı cbr daki tek silindir 250 cc motor yürütebilir mi ? örnek vermek gerekirse Suzuki ve Kawasaki de Vstrom ve Versys adı ile düşük cc üretimler yaptı ama mevcut kasayı kullanmadılar , ayrıca şu Jazz motorunu ikiye bölmüşler NC ye uydurmuşlar safsatasına inanmayın , NC piyasaya çıktığında biri böyle bişey yazdı herkesde gözüyle görmüş gibi aktarıyor bunu![]()
Benim NC gayet yürüyordu bu arada. Biz yaşlı adamık; konforlu (hem sürücü hem de motor için konforlu) bir 150km/s bize yeter de artar bile, 200+'ları, don doldurmalı kalkışları genç kardeşlerimize bıraktık...
Jazz motoru olarak ortaya çıktı ilk. Yalan değil
yürümüyordan kastım akselerasyonun çok zayıf olması , biraz sabrederseniz elbette 200 e kadar çıkabilir , lakin 750 cc bir motorun 300 cc Kawasaki Ninja tarafından kalkışta ve ara hızlanmalarda geçilmesi pekde keyifli olmasa gerek
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:16 ----------
siz Jazz da kullanilan motorları incelediniz mi ? hangisine benziyor yazarmısınızbir motoru ikiye ayırıp tekrar üretmek diye birşey olamaz , iki silindir bir motor en başından kendine has geometrik değerlerle dizayn edilir , ayrıca jazz da kullanılan 1,3 ve 1,5 litrelik motorlar karakter olarak gayet canlı , o hacimden max güç amaçlanarak tasarlanmışlardır..
Neye gore kime gore yurumuyor,motorun uretim amaci belli,ben gayet memnunum.750 si bile yürümüyorken 250 sini düşünemiyorum![]()
daha ne isterim.
Merhaba.
Honda Jazz 1. ve 2. nesil araçlarda 2003-2012 yılları arasında 1339 cc bir motor kullanılmıştır. NC serileri de ilk olarak NC700 ismiyle 670 cc olarak piyasaya çıkmıştır. Yani hacim olarak yarı bir Jazz motorudur.
Ayrıca gerek tam versiyonunun (Jazz), gerekse de yarım versiyonunun (NC700) çap ve strok değerleri de tamamen aynıdır(73x80mm). O sebeptendir ki normal bir motosiklet motoru maksimum tork ve gücünü çok daha üst devirlerde verirken NC serileri aynı değerleri tıpkı bir otomobil gibi (motosiklete göre) düşük devirlerde vermektedir.
Selamlar.
2018 de gelmeyecek sana garanti veriyorum :queen:
Gece vakti
Erinmedim araştirdim.
Jazz 1.5lt
73 x 89.5
Ayrica 130hp
Nc750 55hp
Bu durumda jazz 110hp olmasi lazim.(madem jazz da kullanilan motorun yarisiymiş)
Hadi onuda geçtim
Ayrica bakin nc750x
https://www.honda.co.uk/motorcycles/range/adventure/nc750x-2016/specification.html
Çap ve strok lari.
77x80
Bakin bu oranlarda benzemiyor.
Yanliş anlaşilmasin ama şehir efsanesinden ibaret gibi bir durum var.
Selametle..
hocam estafirullah neden yanlış anlayalım da yanlış bir araştırma olmuş sizinki biraz.. nc serisi jazz motorundan doğdu ama bugün değil.. siz bugünün 750x i ile bugünün 1.5 jazz ını kıyaslıyorsunuz sıkıntı oradan kaynaklanıyor.. 2012 yılında nc serisi ilk doğduğunda o dönemin 100 beygirlik 1.339 cc jazz motorunun birebir yarısını kullandı.. ki zaten nc o dönem 50.8 hp 62 tork idi.. ve elbette 73/80 sıkıştırma oranı mevcuttu..
bkz. http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/100659-honda-nc700x-750x-and-nc700s-750s-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html
yine 2012 senesinin honda jazz 1.4 modelinin teknik özelliklerine bakalım.. 100 hp 127 tork ve birebir 73/80 sıkıştırma oranı..
bkz. http://www.otogazete.com/haber/oto/honda_jazz.asp
elbette motor 2 ye bölünüp motosiklete aktarılırken sanıyorum dişli oranından vs.(tam bilemiyorum) mütevellit 0.8 hp artış göstermiş ve 3 nm tork azalmış jazza kıyasla..
şu an ki nc 750x modelleri bu ilk versiyonun geliştirilmiş ve hacmi arttırılmış versiyonudur. bir videoda (bulursam atarım) ara hızlanmaları canlandırmak için aynı blok üzerinde ufak bir cc arttırımına gittiklerini ve sürüş karakterini iyileştirdiklerini duymuştum bir videoda sanırım.. velhasıl şu anki 750 lik nc motorunu 2 ile çarpınca herhangi bir jazz motoruna denk gelmemesinin sebebi budur, cc büyüyünce çap/strok dengesi de değişime uğradı elbetteki..ama bu nc750x in yarı jazz motorundan geldiği gerçeğini değiştirmemektedir.