Ortam müsaitte xcity daha mantıklı şehir içi ve kar kış içinSüper, ortam da müsaitse kullanın işte![]()
bu arada hava çok soğuksa aküde soğukken isteksiz kalır
mesela arkadaşımdaki lada arabasında şöyle yazar kış şartları için
kontağı açın farları açın 2 - 3 dakka yakın farları kapatın kontağı kapatın kontağı açın marşa basın
bunun sebebi aküyü önden ısıtmaktır![]()
Şükür öyle bir derdim yokAbi izlenme kasmak istiyorum yazarsan yine izleriz seni kırmayız. Gerek yok bunlara![]()
15 dakika uzaga ekmek almaya Superduke ile gidiyorum. Yorulsun p3z3v3nk. Işi ne?![]()
6000 km dr bir bakımı 1000 lira . Ön fren balataları ortalama 1000 lira15 dakika uzaga ekmek almaya Superduke ile gidiyorum. Yorulsun p3z3v3nk. Işi ne?![]()
Puahahajhajaajaha :thumleft:
6000 km dr bir bakımı 1000 lira . Ön fren balataları ortalama 1000 lira
Xcity var şehir içi kısa mesafe mis gibi
Bir Honda almanin en buyuk avantaji servise eyvallahinizin olmayacak olusudur. On bin km'de bir yagini filtresini degistirirsiniz, alti-yedi senede bir hidrolik ve antifrizi degistirirsiniz, sizden benden uzun yasar. Subap ayari zor biraz, ama Hondalarinki zaten fabrikadan ezele kadar ayarli geliyor.Sorun benzinse makul, ama bir motosikleti balata bitecek diye kullanmaktan kaciniyorsaniz, bence o motosiklet butcenizin uzerindedir...
Bir Honda almanin en buyuk avantaji servise eyvallahinizin olmayacak olusudur. On bin km'de bir yagini filtresini degistirirsiniz, alti-yedi senede bir hidrolik ve antifrizi degistirirsiniz, sizden benden uzun yasar. Subap ayari zor biraz, ama Hondalarinki zaten fabrikadan ezele kadar ayarli geliyor.Sorun benzinse makul, ama bir motosikleti balata bitecek diye kullanmaktan kaciniyorsaniz, bence o motosiklet butcenizin uzerindedir...
Motosıkletınız askı damı ????
Benım bıldıgım duran motosıklet ın lastık havaları ındırılmez ...
Ben mı ? Yanlıs bılıyorum.
ben de bi ara Ramazan gibi düşünüyodum.İşe git gel için skuter falan bakıyodum..Sonra dedim napıyorum ya ben.Böyle güzel bir motorum var yılda 10-15 defa kullanmak için mi saklayacağım bu motoru ? Açıkçası bu motorla işe gidip gelmek bile benim için bir zevk,tabii hiç skutere binmedim ama daha konforlu ve güvenli olacağını pek sanmıyorum.Yakıt mı ? En az yakan skuterdan 1.5 lt fazla yakıyor benim kullanımama göre,her kuruşuna değdiğini düşünüyorum.
Acaba siz gerçekten bi scooter kullanarak mı yorumu yaptınız ? En az yakan scooteri bilmem ama şöyle örnek vereyim pcx 3 litre yaktığı yerde aynı hız aynı dur kalk ile benim 2018 africatwin 5,5 6 litre yakıyor. Yani africa 100 km de 5.87*5,5 : 32 lira yakarken pcx 16 lira yakıyor. Hergün 100 km yapan bir adam africayla aylık 960 lira benzin harcarken pcx ile 480 lira harcar. Africayı geçen hafta 6.000 bakımına hondaya götürdüm 570 lira faturasını paylaşabilirim pcx 200 lira. Çok sakin kullanımlarda pcx 2,5 litreye düşerken africa en az 4 4,5 litrelere düşebiliyor oda şehir dışı 80 90 ile gidebilirseniz.
Kısacası söyleminiz komik olmuş. Bence bu söylemi kardeşim büyük motora biniyorum yakarsa yaksın banane keyif alıyorum diye değiştirmenizde fayda varyani öyle en az scooterdan 1,5 litre fazla yakıyor diye sadece kendinizi avutursunuz
![]()
Yakıt olarak evetHonda'nın 500cc modelleri tam bizim memlekete göre (şehiriçi yazın 3,6 kışın 3,9 l/100km), sadece CBR R ve CB F yetmez CB X istiyoruz.
Pcx’e 3 litre nasıl yaktırıyorsunuz ben en fazla 2.2 gördüm 20 bin km’dir o da çok tapagaz sürüş.
Söylediklerinize birebir katılıyorum. Ön arka fren balataları 1000 tl üstünde africa nın . Bunun lastiği var ıvırı zıvırı var düşünün