400₺’ye kadar kask önerisi

Max 400₺ görüntüsü güzel kask önerebilir misiniz ?
Motorum yok henüz ekipman dizmeye başlayacağım.

Mt Revenge Sharp 5 yıldızlı.

LS2 FF353 Rapid kulanıyorum. Ls2'ye her ne kadar önyargılı yaklaşılsa da kaskımdan memnunum.

origine italyan malı en azından bir ece ve dot standartları var.. o fiyatlarada zaten başka bir şeye bakılmaz..

Rakaful da söylemiş. MT Revenge al. Gerisine bakma. Sharp 5 yıldızı var. Hayırlı olsun. Konu kapatılabilir.

Mt revevenge internette 350 liraya bile model var ama uretim tarihleri hem 2016 hem ya xs yada xl modeller var sadece 500liraya kadar dün bayiden 2018 model mt revenge aldim 580 liraya temmuz uretim. Mt al diyenlere duyrulur.

Mt revevenge internette 350 liraya bile model var ama uretim tarihleri hem 2016 hem ya xs yada xl modeller var sadece 500liraya kadar dün bayiden 2018 model mt revenge aldim 580 liraya temmuz uretim. Mt al diyenlere duyrulur.

aynen yazıcakdımda üşendim artık hep aynı şeyler.. 300-400 tl ye satılan revenge elde kalmış 2 senelik kasklar falandır adamlar ellerinden çıkartmak için fiyatları kırmışlardır diyicekdim vazgeçdim sonsuz polemiklere girmeme adına artık benim yerime bu polemiklere sen gir :D

elimde 1 adet kask mevcut, ist bahçelievlerden teslim edebilirim...ls2 touring den gelen kasklardan kullanılmadı

aynen yazıcakdımda üşendim artık hep aynı şeyler.. 300-400 tl ye satılan revenge elde kalmış 2 senelik kasklar falandır adamlar ellerinden çıkartmak için fiyatları kırmışlardır diyicekdim vazgeçdim sonsuz polemiklere girmeme adına artık benim yerime bu polemiklere sen gir :D

Ben kendim dün satın aldım Baya da pazarlık yaptım Samimi bir bayi olduğu için çok pazarlıkcı yapıma dayanamayıp liste fiyatını gösterdi 637'tl Bana soracak olursan 1300 liraya kadar alınabilecek en iyi kasklardan birtanesi mt revenge İnternetteki o modellerde s-m-l modellerin hiçbirisi yok. İzmirdeki satan bayilerin elinde ise sadece L model vardı bana da satmayı denediler azıcık büyük geldiği ve ilk kaskkım oldduğu için almadım. İlerde başka bir bayi buldum benim kafa m abi ama herkes 1 beden büyük alıyormuş dedim olmaz öyle m ise m dir diyip 0 kutudan m kask denetti bana. kaskın kafamı iyice sarması ve yanaklarımı basması güven verdi L ye göre bende m yi aldım çıktım hiç sorgulamadan :D

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ls2 FF353 300-350 arasında bulunabiliyor. FF352 modelini 280 liraya satanlar vardı geçtiğimiz haftalarda.

FF353'te çene altı perdesi var,biraz daha güncelleştirilmiş hali FF352'nin.

Hjc cs14'te olabilir. Hatta 2 hafta evvel 195,00 liraya satanlar vardı n11'de.

Velhasıl artan kurların Allah cezasını versin. 350 liradan aşağı idareten kullanılabilecek kadar kask kalmamış piyasada.

Givi spectrum 50.4 sniper bence ideal eger bu fiyata bulabilirsen. Ben kullanıyorum. Gerçekten kaliteli bir kask. Sharp 4 yıldız. Bana mt revengeden cok daha kaliteli geldi ici dışı.

nolan grex g9.1 kullanıyorum. zamanında hiç kullanmamış bi abimden 200e almıştım siyah renk :cherry: sharp 4 yıldız ama bugün sefaköy civarında ilerlerken mahkemeye yetişmek için kendi hatamdan dolayı ford connecte vurdum sonra yeri öptüm :) bu kaskımı 2 yıldır filan kullanıyorum ilk defa kaza yaptım bence gayet sağlamve konforlu bir kask. tecrübe ile denemiş oldum. yani bence 2. el çok az kullanılmış hatta hiç kullanılmamış kask bulabilirsin. malum siteleri araştır derim. kaliteli kendini kanıtlamış bir ürün al derim ben.

Kaskin uretim tarihi neden onemlidir?

kaskın genelde en ilkel anlatımla bilmeyenler dışının sağlamlığından gem vurur .. yere düşdü, vurdum duvara, kaza yaptım hiç bir şey olmadı gibi düz mantık kaskın dış kabuğunun sağlamlığı bu kadar önemli olsa firmalar bu kadar malzemeler elyaflar karışımlar kullanmaz basitçene direk demirden hafifletilmiş çelikden ucuz yollu kasklar üretirlerdi.. Bu kadar milyon dolarlık arge ler innavasyon çalışmaları yapmazlardı.. hemde kasklar ömürlük olurdu..

uluslararası standartları olan ece ,dot,sharp,snell v.b gibi bir kaskın kırılması yada kırılmamasının hiç bir önemli yok kafanı kaza anında koruması önemli velevki hiç kırlmasın genede o kaskı bir daha kafana takmaman gerekli çünkü yüksek ihtimal içindeki köpük hasar görmüşdür bir sonraki kazanda seni öyle korumaz..

kısa kısa geçiyorum kaskın öncelikli dışı değil içi önemlidir... kafanda basınç yapan baskı yapan kaza anında dışardaki darbeyi alıp içeri yansıtan iç kısmıdır.. kafa tramvası dediğimiz beyin kanaması dediğimiz şeyler bu tür basınçlardan baskılardan stress den oluşur.. işte bunu abzorve edebilmesi için kaskın içine köpük denilen bir madde koyar firmalar .. esas önemli olan bu maddedir..

bu madde olmassa ne olur bunun kaba bir testi vardı bir belgeselde zamanında.. kaskın içinden bu köpüğü çıkartıyorlar , bir tane bu giyim mağazalarındaki manken gibi sahte bir mankenin kafasını açıp içine 3 tane yumurta koyuyorlar o yumurtalar beyni temsil ediyor..
mankenin kafayı kapatıp kaskı takıp bir motorun üstüne yerleştirip 50-60km hızla motoru çekip devirip sahte bir kaza canlandırması yapıp mankenin kafasından kaskı çıkartıyorlar.. ben bunu böyle kabaca anlattımda tabiki böyle kabaca bir test değil çok detaylı teferruatlı bir testti..
bu arada kaska bakıyorlar kaskın dışı sapa sağlam çatlak bile yok sonra mankenin kafasını açıyorlar yumurtalar kırılmış.. yani o bir insan olsaydı beyin kanamasından yada kafa tramvasından ölmüşdü.. işte o köpük o yüzden çok önemli..

bu maddeyi benim bildiğim dünyada iki firma üretiyor biri japonyada diğeri galiba çinde olması lazımdı.. tabii bu köpüğünde a kalite, b kalite, c kalitesi var hangi fima hangisini isterse ona görede fiyatı var.. işte genelde bu köpüğün ortalama ömrü denirki kalitesine göre kaskın kullanım ve saklama ortamanına göre 3 ila 7 sene arası bir süre verilir firmalar genelde bu ikisinin ortalamasını alır 5 sene der.. ama büyük pahalı firmalar arai gibi 7 senede raf ömrü verebiliyor..

kaskın üretim tarihi ondan önemlidir ortalama 5 senelik bir şey alıyorsun .. diyelimki gittin 2016 üretim tarihli aldın halihazırda 2019 a girdik sayılır .. aldığın kask 3 yaşında kask olucak yani hepi topu 2 sene kullanım ömrü kalıcak.. 2 senelik bir kaska para vericeksin..

Benimde evimde 10 senelik 15 senelik kasklarım var eski .. baksan hepsi sapa sağlam tertemiz taksam kafama takarım ama takmıyorum dışardan sapa sağlam olması demek kafamı koruycak anlamına gelmiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar